Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Σε κατάσταση αποσύνθεσης η παράταξη του Ηρακλή Γκότση: “Ετοιμάζεται” να φύγει η “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ …ΚΟΥΡΕΛΟΥ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Σκηνικό αποσύνθεσης βλέπουμε στη Νέα Ιωνία για την παράταξη του δημάρχου Ηρακλή Γκότση. Προφανώς αυτό θα συνέβαινε και φαινόταν από το 2010 που για πρώτη φορά ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου, έναν δήμο πρότυπο σε όλη την επικράτεια, όπου κατάφερε να τον υποβαθμίσει και ευχόμαστε ότι δεν θα προλάβει μέχρι το Μάιο του 2019 να τον διαλύσει.
Tο 2015 περνώντας στη δεύτερη θητεία του, μετά από τη βοήθεια πολλών πολιτικών παραγόντων, που αψήφησαν τις κακές ημέρες που θα περάσει η πόλη, απλά για ένα καπρίτσιο, (πιστεύουμε μόνο για αυτό) έδωσαν ξανά τη διοίκηση στο δήμαρχο που δεν έκανε τίποτα για αυτήν την πόλη.
Δεν έχει δείξει ούτε ένα έργο υποδομής, παρόλο που είχε και την απόλυτη στήριξη της περιφέρειας. Και το σημαντικότερο, σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Αθήνας, λειτουργούσε για αυτήν, μάλλον από άγνοια διοίκησης, ανταγωνιστικά με κάθε τρόπο. Πελατοδιώχτης δήμαρχος για την αγορά.
Αφού λοιπόν, κατάφερε να “απομακρύνει” πριν τις εκλογές του 2014 τον Πέτρο Μπουρδούκο και τις πρώτες ημέρες της διοίκησής του το Γιάννη Κολμανιώτη, προσπερνά τα περισσότερα προβλήματα της πόλης, σε άλλα κλείνει τα μάτια και προφανώς δεν έχει κανένα πρόγραμμα.

Αποχωρήσεις από την “Ενότητα” του Η. Γκότση
Πολλαπλές είναι οι διασπάσεις της Ενότητας με ανεξαρτητοποιήσεις ξεκινώντας από Γιάννη Κολμανιώτη και Πρόδρομο Αβακουμίδη αλλά και πολλών υποψηφίων που δεν είχαν εκλεγεί. Από τη διοίκηση, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωστάκης, ο οποίος παραιτήθηκε και από δημοτικός σύμβουλος δεν θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές, εκφράζοντας την οργή του με την αθέτηση υπόσχεσης του Ηρακλή Γκότση, για ενέργειες διαδοχής του και δήλωσή του ότι θα ξανακατέβει υποψήφιος Δήμαρχος. Ήρθε η ανεξαρτητοποίηση από το Νίκο Μπράτιμο για λόγους ευθιξίας επειδή η δημοτική αρχή προσπάθησε να μηδενίσει το πολιτικό της κόστος, από το σκάνδαλο της σχολικής επιτροπής αλλά και για την αδράνειά της σε πολλά θέματα.
Ο Κώστας Εξαδάκτυλος αποφάσισε να φύγει και μάλλον δεν θα συμμετέχει στις εκλογές. Ο πρώτος των ψήφων Φώτης Τσομπάνογλου διεγράφη, αφού στοχοποιήθηκε και εκδιώχθηκε παρόλο που είχε παρουσιάσει πράγματα, είχε συνέπεια και έσωζε όλα αυτά τα χρόνια, κατά κάποιο τρόπο, το προφίλ της δημοτικής αρχής. Στη συνέχεια προσχώρησε στην παράταξη του Παναγιώτη Μανούρη αποσπώντας ψήφους από τον κεντροαριστερό χώρο.
Η διάλυση συνεχίστηκε με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Αναμουρλόγλου, ο οποίος βλέποντας την κατάρρευση που καθημερινά έρχονταν, αλλά και την αδιαφορία σε σημαντικά προβλήματα της πόλης, τα μαγειρέματα της παράταξης για αποφυγή περισσότερων διασπάσεων, ξεκαθάρισε τη θέση του με δημόσια δήλωση και παραιτήθηκε από τη θέση του αλλά και αυτή του Δημοτικού συμβούλου. “Φλερτάρει” και αυτός με την παράταξη του Παναγιώτη Μανούρη. Παραιτήθηκαν επίσης, ο κος Βουδούρης, η κα Κωνσταντινίδου διαγράφηκε, ο κος Καρβουνιάρης και ο κος Παπακώστας αποσχίστηκε, μόλις ανέλαβε καθήκοντα στη θέση άλλου παραιτηθέντα συμβούλου του Γκότση, για τη γνωστή έντονη κόντρα του με την κα Κατημερτζή και έπεται όπου να ‘ναι συνέχεια και από άλλους.

Πιο Δυνατή όσο ποτέ η “Δημιουργία Αλληλεγγύη” του Π. Μανούρη
Ο Παναγιώτης Μανούρης κατάφερε και κράτησε θετικά την παρουσία του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρότι οι αντίπαλοί του – κυρίως της αντιπολίτευσης, προσπάθησαν με κάθε τρόπο ή μέσο να μειώσουν προς τα έξω το έργο της παράταξής του.
Βέβαια, για να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου, αυτό είναι από τις λίγες φορές που συμβαίνει, αντί οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να κάνουν κριτική στη δημοτική αρχή για το ανύπαρκτο έργο της, να κάνουν κριτική στη μείζονα αντιπολίτευση για την κριτική της στη δημοτική αρχή. Υπάρχει όμως για τη “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” και μία απώλεια, αυτή του Κώστα Κουλούρη. Αυτή προήλθε από διαγραφή, διότι δεν ήθελε να ακολουθήσει το ευρύ πολιτικό άνοιγμα της παράταξης στον κόσμο.
Ο Παναγιώτης Μανούρης κάνοντας πολιτικό άνοιγμα προκάλεσε την στήριξη επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά και το Ποτάμι. Η άριστη επικοινωνία του με τους πολίτες αλλά και η συνεχής παρουσία του στην πόλη, προβάλλοντας το πρόγραμμά του αλλά βλέποντας και λύσεις, η εποικοδομητική κριτική στη δημοτική αρχή και το δυνατό του ψηφοδέλτιο, του δίνουν τη δυνατότητα να προχωρά ακάθεκτος για τη δεύτερη Κυριακή.

Δέσποινα Θωμαΐδου με την παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ”
Φιλόδοξη, δυναμική με παραδοσιακή κόντρα όμως με τον Παναγιώτη Μανούρη, χαράζοντας μια άλλη αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική, προσπαθεί να πείσει εντός αλλά και εκτός της αιθούσης ότι πρέπει να είναι αυτή στη δεύτερη Κυριακή και όχι ο Ηρακλής Γκότσης. Σε πολλά σημεία καθ’ όλη τη διάρκεια, είδαμε στήριξη έστω και μερικώς στον Ηρακλή Γκότση.

Επανεμφάνιση του Ν. Κουκουλάρη με το Ν. Μπράτιμο δίπλα του
Υποψηφιότητα του Ν. Κουκουλάρη και του Ν. Μπράτιμου σε κοινή κάθοδο, είναι μια προσπάθεια να αντλήσουν ψήφους κυρίως από τη μεγάλη διαρροή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ». Και οι δύο είναι ενεργοί πολίτες και ανήκουν στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης. Επίσης, φιλοδοξούν να έχουν παρουσία και στον κεντρώο χώρο “αρπάζοντας” ψήφους από Π. Μανούρη και Δέσποινα Θωμαίδου. Φαίνεται όμως ότι, μεγαλύτερες απώλειες θα έχει η Δέσποινα Θωμαίδου διότι κινούνται στον ίδιο χώρο. Άρα εφόσον αυτό συμβεί, ενδέχεται να υπάρξει και συρρίκνωση της Δημοτικής της παράταξης.

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ” αλλάζει το σημερινό επικεφαλής της κ. Π. Τσουκαλά, με τον Κ. Κατημερτζόγλου αλλά στην ουσία θα έχει την ίδια γραμμή και στάση σε όλα τα θέματα. Έχει την απόλυτη στήριξη του ΚΚΕ και έτσι ακολουθεί τις βασικές πολιτικές του κόμματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ίσως βελτιώσει κάπως το ποσοστό της, λόγω της μεγάλης φθοράς του πρώην αντάρτη του ΚΚΕ και νυν Δήμαρχο μέχρι στιγμής Ηρακλή Γκότση, αλλά στα γενικότερα επίπεδα θα κινηθεί όπως και σήμερα εκλογικά και μετεκλογικά. Δεν επηρεάζει τις συμμαχίες ή τη θέση του επόμενου Δημάρχου.

Η “ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – Π.Α.Κ.” με τους Γιώργο Τσοπανίδη και Άρη Χατζησαββίδη, κατάφερε να δώσει παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ή μέσα από πρωτοβουλίες της. Όμως, το εκλογικό της σώμα, έχει από το 2017 και μετά μεταφερθεί σε άλλες παρατάξεις. Προσπάθεια κάνει και η Δέσποινα Θωμαίδου να πάρει κάποιους συμβούλους. Υπάρχει βέβαια και σκέψη να συνεργαστούν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι με άλλες Δημοτικές παρατάξεις ή απλά δεν θα κατέβουν σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές. Δημόσια δεν έχουν εκφραστεί οι απόψεις τους.

Η Δημοτική παράταξη “ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κουτσό, θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο. Οριακά πιθανόν να εκλέξει ένα Δημοτικό σύμβουλο, τον ίδιο. Εκπλήξεις δεν περιμένει κανείς, ούτε το ψηφοδέλτιο αυτό από τις εκλογές που έρχονται.
Οπότε στην πολιτική σκακιέρα της Νέας Ιωνίας υπάρχουν ακόμα ανοιχτά μέτωπα και αναμένουμε και άλλες προσχωρήσεις συμβούλων, ίσως ζυμώσεις παρατάξεων, με ενδεχόμενο και κάποιοι να μην καταφέρουν να φτάσουν ως το τέλος και να υπαναχωρήσουν στις επιλογές τους.
Μεγάλο το ενδιαφέρον και πολύ η προεκλογική δουλειά για τους υποψήφιους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ
Eκεί τελικά που γνώριζαν όλοι σε κάθε σημείο της πόλης ότι ο Ηρακλής Γκότσης θα αφήσει την πολιτική του πορεία, όπως βέβαια συζητούσε, ώστε να αρχίσει η διαδικασία διαδοχής του, άφησε στην άκρη τα λεγόμενά του και είναι ξανά υποψήφιος διεκδικώντας το δημαρχιακό θώκο. Αυτή τη φορά όμως, πέρα από την φθορά των εννέα “πέτρινων χρόνων” που συνέβαλε έχοντας μεγάλη ευθύνη για αυτό, το ανύπαρκτο έργο, την παρακμιακή εικόνα της πόλης, την οργή της αγοράς και των δημοτών, έχει να αντιμετωπίσει και τη διαλυμένη παράταξή του.
Να σημειωθεί ότι στη θητεία του έχει συμβεί το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο για την πόλη από άνθρωπο της επιλογής του (σχολική επιτροπή).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2014
Ηρακλής Γκότσης
Ενότητα για τη Νέα Ιωνία   33,57% 9540 ψήφοι
Μανούρης Παναγιώτης
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 25,36% 7.208 ψήφοι
Θωμαΐδου Δέσποινα
ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ      15,91% 4.522 ψήφοι
Τσουκαλάς Παναγιώτης 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ   2,36% 3.512 ψήφοι
Τσοπανίδης Γεώργιος 
ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ   9,90% 2.814 ψήφοι
Βάσιλα Αγγελική 
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ       2,89% 822 ψήφοι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ