Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Σύγχυση ρόλων ή οικειοποίηση των συμβόλων και υπηρεσιών του Δήμου;”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση από την Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών

Η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την πρόσκληση της πίτας της παράταξης του δημάρχου, καθώς χρησιμοποιεί το σήμα του Δήμου δημιουργώντας σύγχυση στους προσκεκλημένους.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται: “Τις τελευταίες μέρες διακινείται στο FB μια πρόσκληση στην οποία αναγράφεται ότι ο «Νίκος Μπάμπαλος, Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής μας προσκαλεί, με χαρά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου μας». Χρησιμοποιεί μάλιστα το σήμα του Δήμου μας ενώ αναγράφει την διεύθυνση και τα τηλέφωνα του Δημαρχείου.
Εύλογα μας δημιουργείται το βασικό ερώτημα αν πρόκειται για εκδήλωση του Δήμου μας.
Αν η απάντηση είναι «ΝΑΙ»:
• πότε αποφασίστηκε και από ποιους αυτή η εκδήλωση; Από το Δημοτικό Συμβούλιο, το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο, πάντως όχι.
• γιατί δεν γνωστοποιήθηκε από τον ιστότοπο του Δήμου αλλά από την σελίδα της παράταξης του κ. Μπάμπαλου και διακινείται από μέλη της παράταξης αυτής;
• τα έξοδα της εκδήλωσης ποιος τα καλύπτει αφού δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;
• εφόσον πρόκειται για εκδήλωση του Δήμου, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα προσκληθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και θα κληθούν να κόψουν κομμάτι και να απευθύνουν χαιρετισμό στους συνδημότες μας.
Αν η απάντηση είναι «ΟΧΙ» και πρόκειται για εκδήλωση της παράταξης του κ. Μπάμπαλου τίθενται επίσης τα ερωτήματα:
• γιατί δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα της παράταξης που καλεί;
• γιατί χρησιμοποιούνται τα σύμβολα και οι υπηρεσίες του Δήμου μας για εκδήλωση μιας παράταξης;
Ότι από τα δύο και να συμβαίνει είμαστε μπροστά σε θεσμικό ολίσθημα ή ακόμα χειρότερα σε απόπειρα δημιουργίας σύγχυσης των συνδημοτών μας.
Στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Παντ. Βλασσόπουλος και οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι θα απευθύνουν ερώτημα προς τον κ. Δήμαρχο και θα σας ενημερώσουμε για την απάντηση. Επειδή μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει μετά την εκδήλωση αυτή θα προσπαθήσουμε να έχουμε απάντηση από τις υπηρεσίες του Δήμου.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ