Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας σχολιάζει τα μέτρα προστασίας από την πανδημία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με παρέμβασή του ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας σχολιάζει τα μέτρα προστασίας από την πανδημία προσκαλώντας παράλληλα τους πολίτες να συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση έξω από το “Αγία Όλγα”.

Στο κείμενό του αναφέρει αναλυτικά:

“Αναδεικνύεται σήμερα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο οτι το σύστημα υγείας γίνεται φύλλο και φτερό, από τις πολιτικές που άφησαν σε μεγάλο βαθμό απροστάτευτο το λαό, όχι μόνο απέναντι στην πανδημία, αλλα σε όλες σχεδόν τις ανάγκες του.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείρηση της πανδημίας είναι εγκληματικές, είτε αυτές αφορούν την πρόληψη, την ιχνηλάτηση, την επιδημιολογική επιτήρηση, την εμβολιαστική εκστρατεία, μα κυρίως ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ!
Το μέτωπο της ΥΓΕΙΑΣ είναι βασικό μέτωπο πάλης όλου του λαού.
Δεν ανεχόμαστε κάθε μας ανάγκη, όπως και η υγεία, να μπαίνει στη ζυγαριά του “κόστους- οφέλους”, με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.
Όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν πλέον τα συμφέροντα που υπηρετούν.
Πόσο να σωπάσουμε πια, όταν τα παιδιά μας επιστρέφουν στα σχολεία για τα οποία δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ουσιαστικής προστασίας.
Πόσο να σωπάσουμε πια, όταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο για τα χατίρια της εργοδοσίας.
Πόσο να σωπάσουμε πια, όταν στους χώρους δουλειάς μας ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την τρομοκρατία για να μην δηλώσουμε οτι έχουμε συμπτώματα, να μην κάτσουμε καραντίνα αν έχουμε έρθει σε επαφή με κρούσμα, με το φόβο την απόλυση.
Πόσο να σωπάσουμε πια, όταν για να πάμε στις δουλειές μας είμαστε σαν σαρδέλες στα μεσα μαζικής μεταφοράς.
Πόσο να σωπάσουμε πια, όταν καλούμαστε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για επαναλαμβανόμενα τεστ, και μάσκες υψηλής προστασίας?
Πόσο και γιατί να σωπάσουμε όταν παίζουν με την ζωή μας και με την ζωή των παιδιών μας?
Στο νοσοκομείο Αγ.Όλγα που εξυπηρετεί τους κατοίκους 4 δήμων συνεχίζεται η πολιτική μετακινήσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία, συνεχίζεται η υποβάθμιση των κλινικών με κίνδυνο τώρα κατάρρευσης των παθολογικών κλινικών. Ευθύνες γι αυτήν την κατάσταση έχει το Υπουργείο, η ΥΠΕ ΑΛΛΑ και η Διοίκηση του νοσοκομείου που αντί να στηρίζει τους εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά σκληρή μάχη, συνεχίζει την πολιτική των ποινών.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ??
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ!

Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.
Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.
Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες και μετανάστριες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
Οργάνωση της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
Απαγόρευση αναστολών εργασιακών συμβάσεων και απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.
Ουσιαστικά μέτρα για την έναρξη των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
Τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓ.ΟΛΓΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/1/2022 ΣΤΗ 13:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ