Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας σε τετ α τετ συζήτηση με τους νέους

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια πρωτότυπη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό  Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Μανούρης, συναντήθηκε με ομάδα νέων της Νέας Ιωνίας και συζήτησε μαζί τους όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Τη συζήτηση άνοιξε ο δήμαρχος και περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής , τονίζοντας ότι «θέλουμε η Νέα Ιωνία να γίνει μία πόλη για να ζεις και όχι μόνο να κοιμάσαι».

Αναφέρθηκε αναλυτικά  στις άμεσες στοχευμένες παρεμβάσεις με τα συνεργεία του Δήμου, που μέχρι τώρα δεν αξιοποιούνταν, και σημείωσε πως είναι πολύ λίγα όσα γίνονται για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχει ο Δήμος.

«Χρειάζονται εργολαβίες με τα αντίστοιχα χρήματα», είπε ο Π. Μανούρης, «ώστε να αλλάξει όψη η πόλη με την πραγματοποίηση των μεγάλων έργων που σχεδιάζουμε» . Εξήγησε ότι γίνεται ένας αγώνας δρόμου και διεκδικεί από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία κονδύλια, ώστε να μην αφήσει κανένα πρόγραμμα που να μην συμμετέχει ο Δήμος. Όμως για να γίνει πιο αποτελεσματική και γρήγορη η παρέμβαση του Δήμου, πρέπει να υπάρχουν χρήματα στο ταμεί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δάνειο, κάτι που είχε πράξει και η δημοτική αρχή Χαραλάμπους, «η οποία άφησε εποχή για  τα έργα της που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στην πόλη». Συμπλήρωσε λέγοντας «η εμπειρία και η γνώση υπάρχουν για να παραχθεί έργο, χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον του Δήμου» ανέφερε ο κ. Μανούρης, ο οποίος τόνισε ότι το δάνειο ουσιαστικά θα κατευθυνθεί σε  αναπλάσεις και ασφαλτοστρώσεις ώστε να αλλάξει σύντομα όψη η πόλη».

Η συζήτηση

Οι νέοι έθεσαν όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Μεταξύ άλλων πρότειναν τη συνέχιση δενδροφυτεύσεων, τη δημιουργία κέντρου νεολαίας, τη βελτίωση των αθλητικών χώρων κ.ά. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στο παράνομο παρκάρισμα στα πεζοδρόμια, με τον δήμαρχο να συμφωνεί μαζί τους και να τους τονίζει τις ελλείψεις προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία.

Ταυτόχρονα, ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι θα πράξει η Δημοτική Αρχή για τα αδέσποτα, με τον κ. Μανούρη να εξηγεί ότι είναι σε επικοινωνία για συνέργειες με το Δημοτικό Κτηνιατρείο των Αγίων Αναργύρων. Τέθηκε, επίσης, προς συζήτηση η κακή κατάσταση που επικρατεί στον Τροχονόμο και τη γύρω περιοχή. Ο δήμαρχος εξήγησε το σχέδιο ανάπλασης  στα πλαίσια του προγράμματος Τρίτσης και δεσμεύτηκε πως θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να βρεθεί λύση για την περιοχή της Πάρσης και το εκεί Καφέ.

Τέλος, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα των φοιτητών να υπάρξουν δρομολόγια λεωφορείου προς τις Σχολές του Ζωγράφου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ