Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα Ιωνία: Ψηφίστηκε σειρά ενεργειών για την απόκτηση του οικοπέδου της ΕΡΙΟΤΕΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά την τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας (Πέμπτη 2/11/2023), αποφασίστηκε με ομόφωνο ψήφισμα από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις μια σειρά ενεργειών προκειμένου ο Δήμος να αποκτήσει το οικόπεδο της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ, μια υπόθεση που ταλανίζει τον Ιωνιώτικο λαό τα τελευταία 28 χρόνια.

 

Η δημοτική αρχή σχολιάζει σχετικά: “Υπενθυμίζουμε ότι η σύγκληση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» του κ. Μανούρη και έπειτα από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (85857/19-10-2023) η οποία δεχόταν την αίτηση άρσης της απαλλοτρίωσης από την πλευρά των οικοπεδούχων. Παρότι η Δημοτική Αρχή είχε πράξει όλες τις απαραίτητες και δέουσες ενέργειες, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συμφωνήσαμε όλοι, ως πρώτη ενέργεια να είναι η παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

 

Η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου πήρε την πρωτοβουλία και κανόνισε συνάντηση με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σήμερα, Παρασκευή 10/11/2023. Παρότι αρχικά η συνάντηση ορίστηκε στο χώρο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ήρθε ο ίδιος ο Γ.Γ της Αποκεντρωμένης στο Δήμο μας και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων είχαν ενημερωθεί με email για την σημερινή συνάντηση, παρόλα αυτά παρευρέθηκαν μόνο κ. Κ. Κατιμερτζόγλου, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Β. Χριστοδούλου, ενώ απουσίασαν επιδεικτικά ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Π. Μανούρης και ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Χ. Κανλής.
Αναρωτιέται κανείς προς τί αυτός ο εμπαιγμός με το δήθεν ενδιαφέρον των Δημοτικών Παρατάξεων σας για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά τον Ιωνιώτικο λαό;
Εν πάση περιπτώσει, αφού δεν θέλετε ο Δήμος να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ, τότε γιατί θεατρινίστικα προκαλείτε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προβαίνετε σε φθηνές κινήσεις εντυπωσιασμού για το θεαθήναι;
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ