Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξέχαστη Σοφία Βέμπο από τον Ιωνικό Σύνδεσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία θαυμάσια εκδήλωση πραγματοποίησε ο Ιωνικός Σύνδεσμος τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στην αίθουσα του 2ου ορόφου «Στράτος Μελεμενής» με τίτλο «Ας ερχόσουν για λίγο…».

Η εκδήλωση ήταν ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τον Μίμη Τραϊφόρο. Μνήμες και πολύτιμες μαρτυρίες από τη ζωή και το έργο των δύο καλλιτεχνών μας μετέφερε ο Βασίλης Τραϊφόρος και η Πηνελόπη Χαλκιά, συνοδευόμενοι από ένα μουσικό πρόγραμμα με την υπέροχη ερμηνεία της Άννας Κατσούλη και του σολίστ Φώτη Ματζαρίδη. Με ποικίλα τραγουδιών – πολλά σε στίχους του Μ. Τραϊφόρου- που αναδείκνυαν, τη γνωστή σε όλους «τραγουδίστρια της Νίκης», και το μεγάλο μουσικό εύρος της Σοφίας Βέμπο, το οποίο εκτεινόταν από το ρετρό ‘ελαφρό τραγούδι’ κι έφτανε μέχρι το αρχοντορεμπέτικο και το Δημοτικό τραγούδι που την καταξίωσε ως μια διαχρονική κορυφαία φωνή της Ελλάδας.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής, Δέσποινα Θωμαΐδου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ενότητα για την Νέα Ιωνία και μέλος του Δ.Σ. του Ιωνικού Συνδέσμου, Χρήστος Κανλής, η Δημοτική Σύμβουλος & Γραμματέας του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, Φιλίππα Αθυμαρίτου, ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αττικής, Ηρακλής Γκότσης, ο πρόεδρος του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), και της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας, Λουκάς Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ¨Τάκης Σινόπουλος¨ Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης, Ξάνθος Μαϊντάς, η πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ελισάβετ Γεωργιάδου, και μέλη συλλόγων και φορέων της πόλης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ