Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τον ψηφιακό εγγραμματισμό στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου από πολίτες κάθε ηλικίας, το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποίησαν την εκδήλωση με θέμα «Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού».

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες παρουσίασαν σειρά από πολύτιμες συμβουλές που αφορούν τις υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Στη συνέχεια απάντησαν στους νέους αλλά και στους ηλικιωμένους της αίθουσας σε απορίες που αφορούσαν την προστασία προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, την αξιοποίηση του Gov.gr, την ασφαλή εκτέλεση ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών επισημαίνοντας τρόπους για να μην πέσουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Νέα Ιωνία πρωτοπορεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η εκπαίδευση των πολιτών για τη σταδιακή ενσωμάτωσή τους σε μια νέα ψηφιακή εποχή.

 

 

 

 

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε έναν σύντομο απολογισμό παρουσιάζοντας τις ψηφιακές υπηρεσίες που λειτουργούν στο Δήμο Νέας Ιωνίας ο οποίος άλλωστε διακρίθηκε πρόσφατα στους κορυφαίους Δήμους της χώρας για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακκαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ελένη Χατζή, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Κυριάκος Κουτρούλης, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και πλήθος κόσμου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ