Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

“Παιδική χαρά” το Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Φωνές, χαρακτηρισμοί και εντάσεις παρουσία γονέων και παιδιών

 

Σε έξαλλη κατάσταση διεξήχθη τη Δευτέρα 27 Μαρτίου με υβριδικό τρόπο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, της οποίας το ενδιαφέρον μονοπώλησε το θέμα που έχει ανακύψει με την αποξήλωση της παιδικής χαράς στο χώρο του Παναιτωλίου.

Το ζήτημα έφερε στο τραπέζι στην προ ημερησίας διάταξη η Λαϊκή Συσπείρωση, με τον κ. Κ. Κατιμερτζόγλου να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “χωρίς καμία εισήγηση είτε στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής είτε στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή πήρε απόφαση να ξεθεμελιώσει την παιδική χαρά με τη δικαιολογία ότι δεν είναι πιστοποιημένη από το Υπουργείο” ζητώντας επιβεβαίωση ότι δεν θα αλλάξει η χρήση του Παναιτωλίου και ειδικά ότι δεν θα αποκτήσει εμπορευματικό χαρακτήρα.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν και δεκάδες γονείς και κάτοικοι της περιοχής με τα παιδιά τους απαιτώντας με πανό και συνθήματα από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση ώστε να αποκατασταθεί η παιδική χαρά και να δεσμευτεί ότι το Παναιτώλιο θα παραμείνει δημόσιος χώρος.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο κ. Π. Μανούρης, επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” τόνισε ότι αυτό που έπρεπε να γίνει στην παιδική χαρά είναι “παρεμβάσεις και όχι ξήλωμα”, ενώ ο κ. Χ. Κανλής από την “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” έκανε λόγο για “οργανωμένη επίθεση στην Αλσούπολη” και ο κ. Π. Κουτσός από την παράταξη “Εκτός σχεδίου” στάθηκε μεταξύ άλλων κατά της ιδιωτικοποίησης των χώρων της πόλης.

 

Η θέση της δημοτικής αρχής και η τελική απόφαση

Η Δήμαρχος κα Δ. Θωμαΐδου επεσήμανε ότι ο λόγος που έκλεισε η παιδική χαρά έγκειται στο ότι δεν πληροί τους κανόνες ασφαλείας και τις προϋποθέσεις για χρήση της από τους πολίτες, κάνοντας λόγο για προβλήματα λόγω των δέντρων εντός του Παναιτωλίου. Ακόμη υπογράμμισε πως η διοίκηση βρίσκεται γενικά σε διαδικασία ανάπλασης και δημιουργίας των παιδικών χαρών υπενθυμίζοντας πως μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 14 πιστοποιημένες παιδικές χαρές και αναμένεται να παραδοθούν άλλες 3 στην πόλη. Σε παρόμοιο τόνο και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Α. Σακκαλόγλου ανέφερε χαρακτηριστικά πως το Παναιτώλιο “πρέπει να ξαναγεννηθεί” και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, όπως τις ορίζουν οι σχετικές Υπηρεσίες.

Μάλιστα, ο κ. Ε. Σμαραγδάκης εκπροσωπώντας τις Τεχνικές Υπηρεσίες κατέθεσε ότι η γνώμη της Επιτροπής είναι ότι η παιδική χαρά ήταν επισφαλής για τα παιδιά και ότι στο μέλλον θα μπορεί να λειτουργήσει στον ίδιο χώρο αλλά σε άλλο σημείο.

Εν τέλει, και αφού πέρασαν σχεδόν 4 ώρες γεμάτες φωνές, λογομαχίες, χαρακτηρισμούς και έντονη διαφωνία για το αν πρόκειται για μια απόφαση του Δ.Σ. ή ένα ψήφισμα, το Σώμα μετά από την αποχώρηση μεγάλης μερίδας των δημοτικών συμβούλων και την παρέμβαση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Β. Χριστοδούλου ψήφισαν ότι θα αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της παιδικής χαράς στην πλατεία του Παναιτωλίου σύμφωνα με τις νόμιμες πιστοποιήσεις και διαδικασίες και ότι ο χώρος του Παναιτωλίου είναι δημόσιος χώρος και δεν νοείται εμπορική χρήση του.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ