Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Μαθητές του Αμαρουσίου και της Ν. Ιωνίας επισκέφθηκαν τα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, στις 10 το πρωί, επισκέφθηκαν τα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. οι μαθητές του 9ου Λυκείου Αμαρουσίου συνοδευόμενοι από τον διευθυντή τους Νικόλαο Δαμιανό και τους καθηγητές Σταυρούλα Παπανικολάου, Μάριο Αγγελίδη, Δημήτρη Περράκη, Γιώτα Βρυώνη, Άννα Οικονομίδου, Νέλλη Ακτύπη και Θανάση Ραφτόπουλο.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στις 9 το πρωί, επισκέφθηκαν τα Μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. οι μαθητές του 5ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενοι από την διευθύντρια Κλεοπάτρα Βρέκου και τους καθηγητές Γιώργο Κούρτη, Παναγιώτη Ανδριόπουλο και Σμαράγδα Καρωνίδου.

Στο πρώτο μέρος της ξενάγησής τους, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας, και έκανε μια ιστορική αναδρομή στη τριετία 1919-1922 που σημάδεψε τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, ενώ συμπληρωματικά το μέλος του Δ.Σ. Μάκης Λυκούδης αναφέρθηκε στην εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Ν. Ιωνία.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα – υπήρχε κέρασμα και αναψυκτικά – οι μαθητές κατευθύνθηκαν στα Μουσεία Ταπητουργίας-Υφαντουργίας και Λαογραφικό όπου τα μέλη του Δ.Σ. Μάκης Λυκούδης και Χρήστος Χατζηϊωάννου τους ξενάγησαν στα εκθέματα των Μουσείων απαντώντας ταυτοχρόνως σε διάφορα ερωτήματα των μαθητών.

Φεύγοντας οι μαθητές έλαβαν ως αναμνηστικό ένα στυλό, ενώ στους καθηγητές προσφέρθηκε το βιβλίο: «Πρακτικά 8ου Συμποσίου: Λίγο πριν την 100/ετία: Πώς και γιατί οι Έλληνες υπέστησαν την μεγαλύτερη καταστροφή της Ιστορίας τους».

Όσοι θέλετε να επισκεφθείτε τα μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 210 27 95 012 (9.00΄-13.00΄) από Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ