Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

ΛΑ.ΣΥ. Ν. Ιωνίας: Ειρωνεία και εμπαιγμός η πρόσκληση της Δημάρχου – Ζητάμε άμεση σύγκλιση Δ.Σ. για τα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας με ανακοίνωση της αρνείται την πρόσκληση της Δημάρχου και ζητά άμεσα σύγκλιση Δ.Σ. με μοναδικό θέμα τη λήψη μέτρων στα σχολεία για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην ανακοίνωση της ασκεί δριμύτατη κριτική στη Δημοτική Αρχή, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού, καταλογίζοντας της παράλληλα ευθύνες για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

“ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ:

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Κυρία Δήμαρχε

Με δημόσια πρόσκληση την οποία απευθύναμε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και κοινοποιήσαμε σε σας, ζητήσαμε να συγκαλέσετε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο  για να δώσετε αναλυτική αναφορά για την ανεπάρκεια των μέτρων που έχετε πάρει μέχρι τώρα απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού και την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου μας σε ό,τι αφορά την υγιεινή και την καθαριότητά τους. Καταθέσαμε μάλιστα μια σειρά προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντί λοιπόν να συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο αμέσως,  μετά την εμφάνιση των πρώτων  κρουσμάτων σε σχολεία και τις απόλυτα δικαιολογημένες καταλήψεις από τους μαθητές δεκάδων γυμνασίων και λυκείων της πόλης μας,  ώστε να αποφασίσει τα αναγκαία μέτρα που θα συμβάλουν στην προστασία της σχολικής κοινότητας και συνολικά των κατοίκων, καλείτε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 8:00 το βράδυ να τους ενημερώσετε  για τα μέτρα τα οποία πήρατε για την ασφαλή  λειτουργία των σχολείων.

Είναι ειρωνεία και εμπαιγμός να στέλνετε αυτή την πρόσκληση την ίδια μέρα που εκπρόσωποι μαθητών από σχολεία του δήμου, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονέων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, για  να σας εκθέσουν τα δεκάδες προβλήματα που φανερώνουν  ότι στα σχολεία δεν έχουν υπάρχουν ούτε τα υποτυπώδη και να καταθέσουν υπομνήματα με τις διεκδικήσεις τους. Οι παριστάμενοι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Παιδείας και η Γ.Γ του Δήμου ( Εσείς δεν εμφανιστήκατε παρόλο που είχατε ειδοποιηθεί ) κατάπιαν τη γλώσσα τους όταν οι μαθητές τους ζήτησαν να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν μεταθέτοντας τις ευθύνες στην Κυβέρνηση και την Αντιδραστική Νομοθεσία που με ευλαβική συνέπεια εσείς εφαρμόζετε.

Κυρία  Δήμαρχε

Αυτού του είδους οι τακτικές, απέναντι στο αίτημά μας  να συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο, να στέλνετε προσκλήσεις στους επικεφαλής,  την ώρα που τα κρούσματα  πολλαπλασιάζονται, καθιστούν εσάς και την πολιτική σας επικίνδυνες και για τους μαθητές και για το κοινωνικό σύνολο και στην ουσία συνιστούν άρνηση εκ μέρους σας να πάρετε μέτρα,  όταν εξ αιτίας της μη εφαρμογής των υγειονομικών πρωτόκολλων ο λαός πληρώνει ακόμη και με τη ζωή του. Επιβεβαιώνουν ακόμη ότι αγνοείτε τον  δίκαιο αγώνα των μαθητών και δεν είστε διατεθειμένη να εναντιωθείτε σ΄ αυτήν την πολιτική παίρνοντας μέτρα για την προστασία  τους, των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.

ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ  ΔΩΣΟΥΜΕ.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας

ο επικεφαλής

Κ. Κατιμερτζόγλου”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ