Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας: “Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την καθαριότητα των σχολείων”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Λαϊκή Συσπείρωση βάζει στο στόχαστρο την Δημοτική Αρχή Ν. Ιωνίας για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την καθαριότητα των σχολείων και τοποθετείται δημόσια για την επίθεση που δέχτηκε η παράταξη από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αποστολόπουλο στο τελευταίο Δ.Σ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται στην Δημοτική Αρχή για το μείζον θέμα της καθαριότητας των σχολείων της περιοχής, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής της κας Θωμαΐδου, καθώς αρνήθηκε ουσιαστικά να αντιμετωπίσει το οξύτατο πρόβλημα της καθαριότητας στα σχολεία και να πάρει μέτρα ώστε να προστατευτεί η υγεία των μαθητών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.

Παράλληλα γίνεται αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε η παράταξη στο τελευταίο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Κουκουλάρη, κ. Αποστολόπουλο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως επρόκειτο για αντικομμουνιστικό παραλήρημα του δημοτικού συμβούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης N. Ιωνίας: 

“Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους της Νέας Ιωνίας, στους γονείς που έχουν παιδιά στα σχολεία του Δήμου την επικίνδυνη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής της κας Θωμαΐδου, η οποία στα επανειλημμένα και αγωνιώδη καλέσματα των γονιών του 4ου, 7ου και άλλων Δημοτικών Σχολείων της Ν. Ιωνίας αρνήθηκε ουσιαστικά να αντιμετωπίσει το οξύτατο πρόβλημα της καθαριότητας στα σχολεία και να πάρει μέτρα, ώστε να προστατευτεί η υγεία των μαθητών, σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της γρίπης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμώντας έγκαιρα τη σοβαρότητα του προβλήματος και πολύ πριν οξυνθεί η κατάσταση και ξεσπάσουν οι κινητοποιήσεις των γονιών ζήτησε από τις 6 Φεβρουαρίου 2020 την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα, όπως υποδεικνύονταν και από το Υπουργείο Παιδείας για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών.

Η Δημοτική Αρχή της κας Θωμαΐδου, αν και είχε να συγκαλέσει τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο  από τις 9/1/2020, φιλοτιμήθηκε τελικά να συγκαλέσει σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/2/2020 (!!!) και αυτό γιατί υποχρεώθηκε από την κινητοποίηση των γονιών που προηγήθηκε, στους οποίους δε δεσμεύτηκε για τίποτα!

Σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία δεκάδων γονιών, ξαναζήσαμε ανεκδιήγητες καταστάσεις, όπου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθυνόμενος στους γονείς τους εγκάλεσε να μην παρασύρονται, ενώ σε προηγούμενη κινητοποίηση τους ο κ. Χατζησαββίδης τους είχε χαρακτηρίσει  «αφελείς»!!!

Στο ίδιο Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των μέτρων που πρότεινε να παρθούν στην εισήγησή της η Λαϊκή Συσπείρωση, δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση φασιστικής-γκαιμπελικής φρασεολογίας από τον γιατρό Θ. Αποστολόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Κουκουλάρη, γνωστού για τον αντικομμουνισμό και τις φασιστικές απόψεις, που απηχούν τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Αντί, ως γιατρός, να καταθέσει τις απόψεις του, επιτέθηκε στη Λαϊκή Συσπείρωση με χαρακτηρισμούς, όπως ότι «το ΚΚΕ λέει μπούρδες» και με ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, εφάμιλλο του γνωστού φασίστα Τζήμερου, αποκάλεσε τους παρευρισκόμενους γονείς και Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, που διαμαρτυρήθηκαν, «πατσαβούρες» και «σταλινοφασίστες»!

Την άθλια, αντικομμουνιστική αυτή επίθεση κάλυψαν πλήρως τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Κουλούρης, λέγοντας ότι ήταν μια ατυχής δήλωση (!!!), όσο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αρ. Χατζησαββίδης, που “βγάζοντάς τον λάδι” είπε ουσιαστικά ότι «καλά έκανε», γιατί δεν τον αφήναμε να μιλήσει!

Καλούμε τον λαό και τη νεολαία της Νέας Ιωνίας να μην επιτρέψει στη διαφαινόμενη από πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά, παράταξη Κουκουλάρη, να σπέρνει το αντικομμουνιστικό, φασιστικό δηλητήριό της. Να απομονώσει αυτές τις δυνάμεις,  αλλά και τα φαινόμενα του έκδηλου αντικομμουνισμού που ζούμε καθημερινά τα οποία συνεχώς πληθαίνουν και επαναλαμβάνονται από την παράταξη της δημάρχου.

Επειδή σε λίγες μέρες η δημοτική αρχή θα υποκλίνεται δήθεν στον αντιφασιστικό αγώνα και στα 22 παλικάρια που εκτελέστηκαν στο Μπλόκο της Καλογρέζας, εμείς επιμένουμε στα λόγια του Μπ. Μπρεχτ: ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

 Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι

Κ. Κατιμερτζόγλου, Π, Τσουκαλάς Θ. Χαμαλίδης, Α. Ματθαίου, Ε. Μποτζιολή”

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ