Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Κατά της εγκατάστασης αμαξοστασίου στην Αλσούπολη ΣΥΡΙΖΑ και Σύλλογοι της Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο εγκατάστασης αμαξοστασίου απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη εξέφρασαν σύλλογοι της Νέας Ιωνίας.

Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας με ανακοίνωσή του κάνει την εξής παρέμβαση: “Η λύση στο πρόβλημα της απομάκρυνσης των απορριμματοφόρων από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, δεν είναι η γειτονιά της Αλσούπολης. Η πρόταση της δημοτικής αρχής της κ. Θωμαΐδου να έρθουν τα φορτηγά, απορριμματοφόρα του δήμου στην Αλσούπολη δεν αποτελεί λύση του προβλήματος.

Το οικόπεδο της ALTEC, όπως συνηθίζουμε να ονομάζουμε, βρίσκεται απέναντι από τις σχολικές μονάδες της Αλσούπολης και η μεταφορά των απορριμματοφόρων του Δήμου, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ απο σχολεία της πόλης είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ και ΟΧΙ ΛΥΣΗ. Η Καλογρέζα και η Αλσούπολη έχουν ανάγκη από σύγχρονες σχολικές μονάδες και από χώρους που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο χώρος του οικοπέδου της πρώην ΑΛΤΕΚ είναι ο χώρος των ανθρακωρυχείων της Καλογρέζας-Αλσούπολης με μεγάλο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό φορτίο. Είναι ιστορικό και πολιτικό λάθος ένας τέτοιος χώρος να μετατρέπεται σε γκαράζ βαρέων οχημάτων και απορριμματοφόρων. Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νέας Ιωνίας, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Αλσούπολης και θεωρεί πως η μεταφορά του στόλου οχημάτων του Δήμου Νέας Ιωνίας πρέπει να γίνει σε βιομηχανική περιοχή εξυπηρετώντας τους εργαζόμενους και την λειτουργία της υπηρεσίας του Δήμου.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων 6ου Γυμνασίου, 4ου Λυκείου, 16ου Δημοτικού και 10ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας από την πλευρά τους εξέφρασαν τα εξής: “Αγαπητοί γονείς, πληροφορηθήκαμε ότι στα σχέδια της Δημοτικής αρχής της Ν. Ιωνίας, με πρόταση της Δημάρχου κας Θωμαϊδου, είναι η αγορά του οικοπέδου της πρώην ALTEC A.E., στην περιοχή της Αλσούπολης, απέναντι από το σχολικό συγκρότημα του 16ου Δημοτικού, του ΣΜΕΑΕ και του 16ου Νηπιαγωγείου, για τη μετεγκατάσταση του χώρου στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου από τον ακατάλληλο χώρο που βρίσκεται ήδη – στο γήπεδο του Ικάρου.

Αναρωτιόμαστε πως θα εξασφαλιστεί ένα τέτοιο κονδύλι, τη στιγμή που η Δημοτική αρχή ισχυρίζεται πως δεν έχει χρήματα και γι’ αυτό ο 6ος Βρεφονηπιακός σταθμός δεν λειτουργεί πλέον αφού δεν πληρούσε τις κατάλληλες κτηριακές προδιαγραφές, που το Διαπολιτισμικό Δημοτικό σχολείο στεγάζεται σε ακατάλληλο νοικιασμένο κτήριο, που τμήματα Νηπιαγωγείων στεγάζονται σε προκάτ και πολλά άλλα ακόμη.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αν στις προτεραιότητες του Δήμου μας είναι η αξιοποίηση ελεύθερων χώρων σύμφωνα με τις σύγχρονες μορφωτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των παιδιών μας αλλά και εμάς των ίδιων.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ποιος σκέφτηκε πως είναι το καλύτερο για τους δημότες να κινούνται βαρέα οχήματα καθημερινά δίπλα σε σχολεία;

Μια τέτοια πρόταση προκαλεί τουλάχιστον την αγανάκτηση μας. Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών αλλά και μαζικούς φορείς της περιοχής να συντονιστούμε.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση σωματείων, μαζικών φορέων και κατοίκων της περιοχής την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 στις 12.00 το μεσημέρι στο Παναιτώλιο.”

 

Τέλος, και ο Σύλλογος Γυναικών αναφέρει σε κείμενό του: “Συναγωνίστριες, βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Αλσούπολης, και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους:

  • Να μην μετατραπεί το οικόπεδο της εταιρείας ALTEC σε χώρο στάθμευσης απορριματοφόρων
  • Να αξιοποιηθεί ο χώρος για τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων ΧΩΡΙΣ οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Δεν μας κάνει εντύπωση συναγωνίστριες που για ακόμη μια φορά δεν λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των παιδιών μας και οι δικές μας.

Δεν μας κάνει εντύπωση που ακόμη μια φορά, για ένα υπαρκτό πρόβλημα, όπως είναι ο τωρινός χώρος στάθμευσης απορριματοφόρων, αντί να βρεθεί λύση, αυτό μετατοπίζεται σε άλλη περιοχή.

Και να πούμε οτι δεν υπάρχουν ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων ;

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει στην περιοχή βρεφονηπιακός σταθμός, θυμίζουμε οτι ο 6ος βρεφονηπαικός σταθμός έκλεισε γιατι δεν πληρούσε τις κτηριακές προδιαγραφές, με αποτέλεσμα δεκάδες οικογένειες να μην έχουν πρόσβαση σε δημόσιο σταθμό.

Γιατί δεν χτίζεται ενας βρεφονηπιακός σταθμός;;;

Γιατί δεν αξιοποιείται το οικόπεδο ως χώρος αθλητισμού και αναψυχής με δωρεάν πρόσβαση στον λαό;;;;

Εσείς την δουλεία σας κάνετε βέβαια….

Και εμείς τη δική μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/2/2022 ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ!!!

Μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς της Ν.Ιωνίας εναντιωνόμαστε στη μετατροπή ελεύθερου χώρου σε parking απορριματοφόρων.”

 

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ