Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κέντρο Πρόληψης Ίριδα: Δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη – Αναλυτικά οι δράσεις του

Δημοσιεύθηκε

στις

To Κέντρο Πρόληψης « Ίριδα» κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας , συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους εξυπηρετούμενους του, παρέχοντας τις υπηρεσίες του και προσαρμόζοντας τις δράσεις σε διαδικτυακό επίπεδο ανάλογα με τα δεδομένα.

Πιο αναλυτικά, υλοποιήθηκε ένας κύκλος διαδικτυακών ομιλιών που αφορούσε σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας (εφηβεία, εξαρτήσεις, χρήση διαδικτύου και άγχος εξετάσεων/σχολικής επίδοσης) σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Ιωνίας. Ακόμη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Αγωγή Υγείας Π.Ε. Β’ Αθήνας, το Κέντρο Πρόληψης συμμετείχε σε εσπερίδα με θέμα «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στην Σχολική Κοινότητα στην συνεχιζόμενη πανδημία», έχοντας την παρουσίαση για την Ψυχική Ανθεκτικότητα των Γονέων.

Επιπλέον, κατόπιν προσκλήσεως των 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδελφείας, πραγματοποίησε διαδικτυακή παρέμβαση στους μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου για τις εξαρτήσεις, παράγοντες κινδύνου και προστασίας.

Στο πλαίσιο των ομάδων σε εβδομαδιαία βάση, έγιναν διαδικτυακές συναντήσεις εφήβων με στόχο την ενίσχυση ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων και παράλληλα υλοποιούνται διαδικτυακές συναντήσεις γονέων για θέματα επικοινωνίας στην οικογένεια.

Ακόμη, σε εβδομαδιαία βάση διεξάγεται διαδικτυακό εργαστήριο που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά με στόχο την ενδυνάμωση και τη μεταξύ τους σύνδεση.

Τέλος, σε σταθερή βάση πραγματοποιούνται ραντεβού στήριξης για θέματα ψυχικής υγείας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ