Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Η πρόταση της ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας για ανακούφιση πολιτών και επαγγελματιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις προτάσεις της για εφαρμογή μέτρων ανακούφισης για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Νέας Ιωνίας, όπως την απαλλαγή των επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη και τον ηλεκτροφωτισμό για 4 μήνες κ.ά. παρουσιάζει η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Όπως αναφέρει σχετικά η Λαϊκή Συσπείρωση: “Η Δημοτική Αρχή, αφού έκανε ό,τι μπορούσε για να μην περάσει η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταφεύγοντας ακόμη και στον κοινωνικό αυτοματισμό, ότι δήθεν δε θα μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους του δήμου, άποψη με την οποία συντάχτηκαν και οι παρατάξεις των Μανούρη – Γκότση – Κουκουλάρη, αποφάσισαν τελικά όλοι μαζί να συστήσουν επιτροπή για να μελετήσει υποτίθεται τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Η συγκεκριμένη επιτροπή πράματι επιτέλεσε τους λόγους που την σύστησαν οι παραπάνω παρατάξεις παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες! Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή επιδιώκοντας με κάθε τρόπο να αποφύγει να δαπανήσει χρήματα για την εφαρμογή μέτρων ανακούφισης των επαγγελματιών, ανακάλυψε νέα εμπόδια: Ότι αργούσε ο Δήμος Αθηναίων να της δώσει κάποιο πρόγραμμα για τον έλεγχο των οικονομικών του Δήμου!

Δύο φορές που η Λαϊκή Συσπείρωση επανέφερε το θέμα και ζήτησε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, (η 2η στις 2/7/2020) παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ότι ο Δήμος μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά, η Δημοτική Αρχή τα απέρριψε, ενώ από την πλευρά των υπόλοιπων παρατάξεων που κλήθηκαν να στηρίξουν το αίτημα δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση. Δείγμα και αυτό του εγκλωβισμού τους στη χρεοκοπημένη πολιτική που πρεσβεύουν τα κόμματά τους (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) και που με συνέπεια υπηρετεί η Δημοτική Αρχή Θωμαϊδου, η οποία, αντιλαμβανόμενη το ρόλο τους, τούς χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. Στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής που θα δούμε πώς και πότε θα εφαρμοστεί, η Λαϊκή Συσπείρωση αντιπαραθέτει τη δική της ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση και καλεί της Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης να την υπερψηφίσουν.

Παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την πρόταση που είχαμε καταθέσει και τη θέτουμε στην κρίση, πριν απ’ όλα όλων όσοι επλήγησαν από την πανδημία, επαγγελματιών και εργαζομένων που έμειναν άνεργοι:

Θέμα: Εισαγωγή θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο με τίτλο: «Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και των δημοτών για την αποφυγή των συνεπειών του κορονοϊού»

Κυρία Δήμαρχε,

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22 ης Απριλίου, δηλαδή πριν 2 ολόκληρους μήνες είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών της πόλης από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από καμία άλλη παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου με το πρόσχημα ότι πρέπει να μελετήσετε πρώτα το θέμα και λόγω αυτού συστήσατε με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.ΙΩΝΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για να μελετήσει τα οικονομικά του Δήμου και αν υπάρχει υπόλοιπο να δώσει και στα λαϊκά στρώματα.

Δυστυχώς δύο μήνες μετά επιβεβαιωνόμαστε, ότι παραπέμπετε το θέμα στις καλένδες, διότι αφενός δεν έχετε προτείνει κανένα μέτρο, αλλά και ούτε καν έχει συνεδριάσει επί της ουσίας η επιτροπή.

Γι’ αυτό το λόγο, επειδή είστε πλέον και υποχρεωμένοι να δώσετε ακόμη και αυτά τα ψίχουλα που προβλέπει η ΠΝΠ, επαναφέρουμε το θέμα, καθώς δεν έχετε κάνει ούτε αυτό, αλλά αντιθέτως φροντίσατε να στείλετε τους λογαριασμούς των ανταποδοτικών τελών και του φωτισμού στη ΔΕΗ, χωρίς καμία μείωση, την ώρα που η ανεργία και τα μέτρα για αναστολή της εργασίας τσακίζουν τον κόσμο με τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της Ν. Ιωνίας να μην έχουν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα, μετά από 2 μήνες με κλειστά μαγαζιά. Απορρίπτουμε τις δικαιολογίες που προβάλλει η Δημοτική Αρχή ότι καθυστερεί, γιατί ο Δήμος της Αθήνας αργεί να της δώσει κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να ελέγχει τα οικονομικά του Δήμου.

Επαναφέρουμε την πρότασή μας και παραθέτουμε νέα οικονομικά στοιχεία που προέκυψαν στο διάστημα αυτό, τα οποία και αιτιολογούν την επαναφορά του θέματος για συζήτηση και απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα:
1) Στην 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εμφανίζονται έσοδα από έκτακτη οικονομική ενίσχυση 425.000 ευρώ που δίνονται μεταξύ άλλων και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας που έπληξε επαγγελματίες, εργαζόμενους και γενικότερα λαϊκά στρώματα της Ν. Ιωνίας.
2) Στην ίδια αναμόρφωση, στις ΑΥΞΗΣΕΙΣ των εσόδων, στον κωδ. 2111.0001 με τίτλο τακτικά έσοδα από τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αυτά αυξάνονται κατά 320.000 ευρώ.
3) Η ετήσια δαπάνη των 800.000 ευρώ ως υποχρέωση του δήμου για την εξόφληση του δεκαετούς δανείου που πήρε η Δημοτική Αρχή Χαραλάμπους, παύει να υφίσταται, κατά συνέπεια το ποσό αυτό να είναι πλέον στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής. Παραθέτουμε την πρόταση που καταθέσαμε και τη θέτουμε σε ψηφοφορία. Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις που συμφώνησαν στη σύσταση διαπαραταξιακής, διαπιστώνοντας πλέον ότι παγιδεύτηκαν και έχοντας ήδη εκφράσει τη διαμαρτυρία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή, να στηρίξουν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να εισαχθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ψηφιστεί.

ΠΡΟΤΑΣΗ:
1. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος, προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
2. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τους μικρούς ΕΒΕ του δήμου με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος.
3. Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
4. Κατάργηση των τροφείων για όλες τις οικογένειες των οποίων τα βρέφη και τα νήπια φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.
5. Κατάργηση του ανταποδοτικού αντιτίμου όλων των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο να αξιώσει να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού, όπως και πλειστηριασμοί κατοικιών.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ