Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Η ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας ζητά εξηγήσεις για τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας απευθύνει η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν εμφανιστεί στην πόλη.

Στη σχετική ερώτηση γίνεται λόγος για τη διενέργεια των τεστ σε δομές της Νέας Ιωνίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα αυξανόμενα κρούσματα εντός των σχολικών μονάδων της πόλης.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

“Κυρία Δήμαρχε,

Πληροφορηθήκαμε ότι στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ν. Ιωνίας, στην οδό Κασταμονής, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα απολύμανση, η αναγκαιότητα της οποίας προέκυψε από την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους. Μάλιστα η απολύμανση πραγματοποιήθηκε με σημαντική καθυστέρηση και μετά από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από εργαζόμενους του υποκαταστήματος.

Να σημειώσουμε ότι αν ισχύει ένα τόσο σοβαρό γεγονός και έχει αποκρυβεί, οι ευθύνες
του κρατικού μηχανισμού και της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες απέναντι στο λαό,
γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο υποκατάστημα αυτό, που είναι και φαρμακείο,
συρρέουν καθημερινά δεκάδες ή και εκατοντάδες ασφαλισμένοι, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, είτε για να πάρουν τα φάρμακά τους είτε για να εξεταστούν, μη γνωρίζοντας ότι εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο, γιατί κανείς δεν τους ενημέρωσε αν έχουν παρθεί μέτρα, αν το υποκατάστημα έπρεπε να κλείσει κ.λπ.

Βεβαίως, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό απόκρυψης κρουσμάτων κορωνοϊού που έρχεται στην επιφάνεια, κι αυτό μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως στο 2 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας που για να παρθούν μέτρα και να γίνει γενική απολύμανση του σχολείου, να αποκαλυφθεί ότι στα σχολεία υπήρχε έλλειψη σε αντισηπτικά και μάσκες, ότι δεν γίνονται τεστ, έπρεπε να δημοσιοποιήσουμε το γεγονός και να γίνει θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμη περιμένουμε να μας απαντήσετε αν υπήρξαν κρούσματα σε αθλητές που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΠΑΝ, ενώ σχετικό ερώτημα που θέσαμε γραπτώς στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τι μέτρα έχουν παρθεί λίγο πριν την έναρξη των προγραμμάτων του ΟΠΑΝ, επίσης παραμένει αναπάντητο. Σε πολλές περιπτώσεις και ειδικότερα στα σχολεία, οι κινητοποιήσεις των μαθητών των Λυκείων και των Γυμνασίων ανέδειξαν τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά καθαριότητας, εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας, την άρνηση της κυβέρνησης και του Δήμου να προχωρήσουν σε μαζικά τεστ, δηλαδή σε μέτρα που θα περιορίσουν πραγματικά τη διασπορά του ιού για την προστασία της υγείας του λαού.

Κυρία Δήμαρχε, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα μέτρα, όπως τα παραπάνω για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει τίποτα. Αντίθετα συμπορεύεστε με την κυβερνητική πολιτική που βάζει το κόστος των μέτρων πάνω από την υγεία του λαού προσπαθώντας να
διαχειριστείτε τα ψίχουλα που σας δίνει η κυβέρνηση χωρίς καν να διαμαρτύρεστε, αν και
γνωρίζετε ότι πακτωλός τεράστιων ποσών δίνεται για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στην πραγματικότητα, τα κρούσματα κορωνοϊού, όπως στη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας της πόλης, τα κρούσματα σε σχολεία, όπως πρόσφατα στο 2 ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, στο 1 ο Γυμνάσιο και στο 1 ο Δημοτικό ή και άλλα σε γειτονιές της πόλης αποκαλύπτονται μετά από διαρροές, φανερώνοντας την ανυπαρξία των μέτρων, την άρνηση να δοθούν χρήματα για να γίνουν μαζικά τεστ στα σχολεία και τον πληθυσμό.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή της κας Θωμαϊδου να ενημερώσει άμεσα και δημόσια τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους και το σωματείο τους για το αν αληθεύουν οι πληροφορίες για τα κρούσματα στο κέντρο Υγείας της Ν. Ιωνίας και τι μέτρα έχουν παρθεί.

Παράλληλα, να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα για τα κρούσματα στα σχολεία που συνεχώς αυξάνονται και τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Να συγκαλέσει έκτακτα το Δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να γνωστοποιήσει τι έχει υλοποιήσει από τα μέτρα που ψηφίσαμε να παρθούν. Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να επιχορηγήσει γενναία το Δήμο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία που εξαπλώνεται.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ