Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου στον Χ-τύπο: «Όσο οι πολίτες μένουν στο σπίτι εμείς θα μένουμε στο Δημαρχείο γι’αυτούς»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου μίλησε σε αποκλειστική συνέντευξη στον Χ-τύπο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο μετά την λήψη μέτρων προστασίας έναντι στη διασπορά του κορωνοϊού και την προσαρμογή των πολιτών σε αυτά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ-τύπο:

Για τα μέτρα πρόληψης της δημοτικής αρχής

“Εφαρμόσαμε από την πρώτη στιγμή όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού στην πόλη μας σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις και τις αρμοδίων κρατικών υγειονομικών φορέων. Πλέον, μετά και την απαγόρευση της κυκλοφορίας οι δημότες έχουν πειθαρχήσει με τις οδηγίες και η κίνηση στους δρόμους έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Εμείς, ως δημοτική αρχή, ρίχνουμε όλο το βάρος στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας που έχει ενισχυθεί για να εξυπηρετεί κατ’ οίκον τους ευπαθείς συμπολίτες μας και στην Υπηρεσία Καθαριότητας με διπλές βάρδιες για την αποκομιδή των σκουπιδιών και τις ανάγκες της καθαριότητας της πόλης γενικότερα.”

Σχετικά με την ανταπόκριση των δημοτών στα νέα δεδομένα

“Όπως προείπα οι δημότες έχουν πειθαρχήσει πλήρως στις οδηγίες και ανακοινώσεις του Δήμου και πλέον προσπαθούν εξ αποστάσεως να απευθύνονται στις Υπηρεσίες μας. Αν μπορούμε να δούμε τη θετική πλευρά αυτής της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουμε, τότε η πανδημία μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αναβαθμίσουμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες των Δήμων. Σε πρώτη φάση προωθούμε την τηλεργασία και την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των δημοτών.”

Τέλος, για τις νέες πρωτοβουλίες του Δήμου σχετικά με τη στήριξη των ευπαθών ομάδων

“Έχουμε ετοιμάσει έναν κοινωνικό μηχανισμό που κανένας δημότης δεν θα μένει μόνος και απροστάτευτος. Ενεργοποιήσαμε την ειδική πενταψήφια Γραμμής Επικοινωνίας, τον αριθμό 15909, που λειτουργεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών δημοτών. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου έχει ενισχυθεί με προσωπικό και εθελοντές για να προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στους ηλικιωμένους, στους μοναχικούς και ανήμπορους συμπολίτες που αδυνατούν ή απαγορεύεται να μετακινηθούν.

Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία στην πόλη μας με υπευθυνότητα και σύνεση για την ασφάλεια όλων μας. Με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να τονίσω προς τους πολίτες όσο αυτοί θα μένουν στο σπίτι, εμείς θα μένουμε στο Δημαρχείο γι’ αυτούς. Ιδιαίτερα να περιοριστεί η κίνηση των μικρών παιδιών, διότι πρέπει να προστατευτούν οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας από τον κίνδυνο μετάδοσης. Η Νέα Ιωνία μας, ΜΠΟΡΕΙ, ΕΛΠΙΖΕΙ και ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ για το αύριο.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ