Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ερωτήματα για τις δράσεις του δήμου Νέας Ιωνίας για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον κ. Μανούρη

Μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με τις δράσεις της δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας γύρω από το θέμα της προστασίας από τον κορωνοϊό θέτει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Δημιουργία Αλληλεγγύη», με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Μανούρη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ηλικιωμένοι, άποροι και αναξιοπαθούντες είναι υπόθεση των Δήμων, με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που ενεργοποιεί τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για στήριξη, φροντίδα και αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, διαρκούσης της καραντίνας λόγω κορωνοϊού.
Η εγκύκλιος που εκδόθηκε χθες προβλέπει μεταξύ άλλων:
1.Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, κατά δήλωσή τους.
2. Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, κατά δήλωσή τους.
3. Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
4. Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι και οικονομικά αδύναμοι.
5. Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
6. Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και των απόρων και οικονομικά αδύναμων.
7. Διεκπεραίωση αιτημάτων κατοίκων που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και των απόρων και οικονομικά αδυνάμων (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.
8. Κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Στη Νέα Ιωνία τι ακριβώς συμβαίνει;
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου έκλεισε από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου για το κοινό. Η εγκύκλιος του Υπουργείου θα αλλάξει τους σχεδιασμούς; Υπάρχει πλάνο για τον τρόπο που θα εξυπηρετηθούν οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς, οι μοναχικοί, οι άποροι και οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας;
Υπάρχει γενικότερο σχέδιο απολυμάνσεων σε επίπεδο Δήμου Νέας Ιωνίας; Με σοβαρό εξοπλισμό ατομικής προστασίας των συνεργείων, που θα αναλάβουν την απολύμανση κοινοχρήστων χώρων; Ή τελικά θα περιοριστούμε στα όσα απαθανάτισε ο φακός στην πλατεία Σημηριώτη, με τα υποτυπώδη μέσα καθαριότητας και την μηδενική προφύλαξη του εργαζόμενου;
Σε γειτονικούς Δήμους ήδη γίνονται απολυμάνσεις ευρείας κλίμακας. Εμείς εδώ θα αρκεστούμε στα μπουκαλάκια με αντισηπτικό, που γέμισε η Δήμαρχος με τα (γυμνά και απροστάτευτα) χεράκια της με τη βοήθεια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Καθαριότητας;»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ