Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κυρ. Μητσοτάκης: Το Σαββατοκύριακο κρίνεται το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τρίτο κατά σειρά μήνυμα προς τους πολίτες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απεύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει την αποφασιστικότητα στη μάχη κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ο οποίος έχει ήδη μολύνει, σύμφωνα με ορισμένες επιδημιολογικές εκτιμήσεις χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Παράλληλα στο διάγγελμα του -και έχοντας υπόψη του τα στοιχεία που του παραδίδουν καθημερινά οι επιστήμονες– εκπέμπει το μήνυμα της υπεύθυνης κυβέρνησης και επιλέγει να ενημερώνει ο ίδιος τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να μην ανακοινώσει αυτή τη φορά νέα περιοριστικά μέτρα, γιατί προφανώς περιμένει να δει τα πρώτα αποτελέσματα των προηγούμενων περιορισμών και σε κάθε περίπτωση να ελέγξει τη συμπεριφορά των πολιτών στις μετακινήσεις τους.

Ο ίδιος είπε στο διάγγελμά του:

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε. Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Και κάτι τελευταίο. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί».

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/237580713949425/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ