Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις


Από σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 οι ηλικιωμένοι του Δήμου Νέας Ιωνίας μπορούν να επιστρέψουν στους γνώριμους χώρους των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) της πόλης.

Μετά από ενάμιση χρόνο αναστολής λόγω της πανδημίας, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (Δ1α/ΓΠ.οικ. 51684 (ΦΕΚ 3899/21-8-2021) για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού COVID-19 ορίζει δυο απαραίτητες προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία τους.
Σύμφωνα με αυτές η «Λειτουργία δημοτικών Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) θα γίνεται με τη συμμετοχή μόνο ωφελούμενων και εργαζομένων οι οποίοι:
α) είτε έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10, στον υπεύθυνο που ορίζεται από την εκάστοτε δομή,
β) είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν
Προς το παρόν οι υπηρεσίες που θα παρέχονται – αποφεύγοντας πάντα το συνωστισμό και τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας- αφορούν τη συνταγογράφηση φαρμάκων, τις νοσηλευτικές πράξεις, τη θεραπευτική γυμναστική και τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού σταθμού άνοιας. Επιπλέον σύμφωνα με την υπουργική απόφαση θα «τηρείται αρχείο καταγραφής ωφελούμενων ανά ημέρα, τηρουμένων των ισχυόντων κανόνων προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ