Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Κατάθεση θέματος και ψηφίσματος στο Δ.Σ. με θέμα τις συγχωνεύσεις σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με παρέμβασή της η παράταξη “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” σχολιάζει τις συγχωνεύσεις σχολείων που προγραμματίζονται στην πόλη και καταθέσει θέμα προς συζήτηση και ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: “Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αιφνιδιάζει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε 2 δημοτικά σχολεία, στο 10ο Αλσούπολης και στο 7ο Περισσού. Η κίνηση γίνεται εν μέσω του έντονου τετάρτου κύματος τμήματος της πανδημίας. και ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες στις διευθύνσεις των σχολείων.

Συγκεκριμένα στο 7ο Δημοτικό η ΣΤ’ τάξη που τώρα είναι 3 τμήματα, με σύνολο 44 μαθητές, καλείται να συγχωνευτεί σε 2 τμήματα, με 22 μαθητές ανά τμήμα. Επιπλέον στο ίδιο έγγραφο που απέστειλε η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση αναγράφονται ακόμα 2 τάξεις που – εν ευθέτω χρόνο – πρέπει να συγχωνευθούν.

Η απόφαση αυτή βρίσκει κάθετα αντίθετους εκπαιδευτικούς και γονείς, γεγονός που εκφράστηκε από τον σύλλογο εκπαιδευτικών “ΣΕΦΕΡΗΣ” και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Η ένωση γονέων, σε επιστολή της, εκφράζει έντονους προβληματισμούς για την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα:

  • Πόσο ασφαλές είναι μέσα στην πανδημία να συνωστίζονται 24 παιδιά σε μία αίθουσα;
  • Πόσο παιδαγωγικό είναι να αντιμετωπίζονται τα παιδιά ως αγέλη και όχι ως προσωπικότητες σε ανάπτυξη;
  • Πόσο θα βοηθηθούν μαθησιακά τα παιδιά και πόσο θα μπορεί να τα βοηθήσει ο δάσκαλος να κατανοήσουν, όταν δυσκολεύονται;
  • Πώς θα τα προσέξει όλα ο εκπαιδευτικός σε περίπτωση που είναι ανήσυχα;
  • Είναι επιτρεπτό με βάση την ΚΤΥΠ, να μειώνεται ο ζωτικός χώρος του παιδιού σε λιγότερο τελικά από 1,50τμ;
  • Είναι τα παιδιά μας απλοί αριθμοί σε υπολογιστές που αρκεί μία μαθηματική πράξη για να διαμορφωθεί αποτέλεσμα ή είναι προσωπικότητες με ξεχωριστές ευαισθησίες, δυνατότητες και αδυναμίες που χρειάζεται να αναπτυχθούν ομαλά, χωρίς προβλήματα;

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” καταθέτει πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, συμπαραστεκόμενη στις αγωνίες και στα δίκαια αιτήματα γονέων αλλά και εκπαιδευτικών.”

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

“Το ΔΣ της Ν.Ιωνίας στη συνεδρίασή του την 18/10/2021, αφού ενημερώθηκε από τους συλλόγους γονέων του 10ου και 7ου δημοτικών σχολείων, την ανακοίνωση της Ένωσης συλλόγων γονέων και του συλλόγου εκπαιδευτικών ¨Γ. Σεφέρης¨ καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία υλοποιεί τις κατευθύνσεις του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης, να προχωρήσει στις αντιπαιδαγωγικές συγχωνεύσεις τμημάτων, ξεκινώντας από τα 2 πιο πάνω δημοτικά της πόλης μας.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για την μείωση των μαθητών ανά τμήμα, την αύξηση του επιπέδου της διδασκαλίας, την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, την καθαριότητα, τα μέτρα προστασίας, την στιγμή που το 4ο κύμα της πανδημίας χτυπά την χώρα, ΕΠΙΛΕΓΕΙ να υλοποιήσει τα αντι εκπαιδευτικά, αντιλαικά της μέτρα υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας περαιτέρω το δημόσιο σχολείο.

Το δημοτικό συμβούλιο δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια ¨συγχώνευσης¨,καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις αποφάσεις της που αφορούν την πόλη μας, συμπαρατάσσεται με τους γονείς, μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα τους για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης

Για την Παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”
Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας
Χρήστος Κανλής

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ηρακλής Γκότσης – Χατζηκωνσταντίνου Σάββας – Αθυμαρίτου Φιλίππα – Καλογερόπουλος Βασίλειος – Βανδώρος Σπυρίδων – Κατημερτζή Όλγα – Ακιανίδου Όλγα”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ