Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εντάσεις, διαξιφισμοί, αποχωρήσεις και παραιτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η σκληρή κριτική στη διοίκηση με σχόλια μέλους της παράταξης του κ. Μανούρη στα social media που έκαναν λόγο για …«ολοκληρωτικά καθεστώτα και βουτηγμένα πόδια στην λάσπη» πυροδότησαν οξεία αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας.

Ένταση και μεταξύ μελών του δημοτικού συμβουλίου

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο της Ν. Ιωνίας, όταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κουλούρης, έθεσε ερώτηση στον κ. Μανούρη ζητώντας του να τοποθετηθεί ως επικεφαλής της αντιπολιτευτικής παράταξης του Δήμου, σχετικά με κάποια απρεπή σχόλια μελών της παράταξής του σε βάρος του δημοτικού συμβουλίου όπως ισχυρίστηκε, στα social media.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε σχόλια μελών της παράταξης του κου Μανούρη, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει, που εμπεριείχαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς και έκαναν λόγο για «ολοκληρωτικά καθεστώτα και βουτηγμένα πόδια στην λάσπη» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε εκείνο το σημείο επικράτησε μεγάλη ένταση στην αίθουσα, με αρκετά μέλη της παράταξης του κ. Μανούρη να επιτίθενται στον κ. Κουλούρη ζητώντας να κατονομάσει τα μέλη που έκαναν τα συγκεκριμένα σχόλια, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αρνείται και να ζητά από τους ίδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δράση και αντίδραση

Ο πρόεδρος κ. Κουλούρης αναγκάστηκε μετά από παρότρυνση αρχηγών των παρατάξεων να το διαβάσει και το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι δημοτικός σύβμουλος της παράταξης Δημιουργία αλληλεγγύη σχολίασε στα social media την φράση του κ. Κουλούρη από το προηγούμενο συμβούλιο ότι σύντομα θα κατακάτσει η σκόνη από τις εκλογές εννοώντας ότι στην Νέα Ιωνία η διοίκηση λειτουργεί σαν απολυταρχικό καθεστώς και αντί να περιμένει να κατακάτσει η σκόνη ας δει τα πόδια του που ακόμα είναι βουτηγμένα στη λάσπη.

Οι αρχηγοί των παρατάξεων αντέδρασαν κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου γιατί τελικά πουθενά δεν αναφερόταν στη φράση το Δ.Σ. αλλά και γενικότερα για τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα.

Τοποθέτηση Μανούρη

Όταν μετά από ώρα ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα τοποθετήθηκε ο κ. Μανούρης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν οφείλω να σας απαντήσω, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εκείνον ή εκείνους που έκαναν την συγκεκριμένη τοποθέτηση. Δεν έχετε δικαιοδοσία να κάνετε τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Το τι γράφει ο καθένας στα social media είναι δικό του θέμα.»

Επίσης, ο κος Μανούρης συνεχίζοντας αφού του είπε πως δεν έχει δικαιοδοσία να τον ρωτάει ούτε να λειτουργεί ως ανακριτής, επιβεβαίωσε ότι το είχε ισχυριστεί και σε συνεντεύξεις του ότι η διοίκηση του δήμου και προσωπικά η δήμαρχος λειτούργησε ως απολυταρχικό καθεστώς στον ορισμό των σχολικών επιτροπών και των Ν.Π.Δ.Δ του δήμου όπου αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν.

Αμέτοχη η Δήμαρχος, μέσα έξω ο Χριστοδούλου

Η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κα Θωμαϊδου, αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το εν λόγω περιστατικό, παρά τις έντονες πιέσεις πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο από την παράταξη του κ. Μανούρη όσο και από εκείνη του κ. Γκότση.

Εν συνεχεία ο κ. Χριστοδούλου αποχώρησε από την αίθουσα αμέσως μετά από ένταση που υπήρξε χωρίς ωστόσο να απαντήσει, επιστρέφοντας αργότερα στην ψηφοφορία που έγινε για την εκλογή εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στις Γενικές Συνελεύσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.).

Αποχωρήσεις και Παραιτήσεις

Μέσα στην ένταση είχαμε παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννη Λαζαρίδη μετά από αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστα Κουλούρη με αιτία την μη απόδοση του λόγου σε αυτόν στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και αποχώρηση του ΚΚΕ (ΛΑ.ΣΥ.) καταγγέλοντας τον πρόεδρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ