Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δ.Σ. Νέας Ιωνίας: Θέματα συζήτησης για τη συνεδρίαση της Δευτέρας από την “Ενότητα για τη Ν. Ιωνία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέματα προς συζήτηση για την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας κατέθεσε η παράταξη “Ενότητα για τη Ν. Ιωνία”.

Στην πρώτη ανακοίνωση αναφέρει: “Στις 19/04/2022, η δημοτική αρχή έθεσε προς συζήτηση στην 17η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, την παραδοχή αδυναμίας της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας να αναλάβει την έκδοση μισθοδοσιών του νομικού προσώπου ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ.

 

Η παράταξη μας καταψήφισε την εισήγηση και την πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου μας, ενώ πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να διατηρηθούν οι λογιστικές υπηρεσίες υπό καθεστώς δημόσιου φορέα

 

Επισημαίνουμε στη δημοτική αρχή:

  1. Στο νομικό πρόσωπο ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ.η έκδοση της μισθοδοσίας γινόταν μέχρι και τον Απρίλιο του 2022 από εργαζόμενο, διοικητικό του νομικού προσώπου.

  2. Στο νομικό πρόσωπο ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. έχουν προσληφθεί δύο νέες, συμβασιούχες εργαζόμενες, με ειδικότητα διοικητικού και λογιστηρίου. στις οποίες δεν ανατέθηκε το καθήκον να εκδίδουν την μισθοδοσία των εργαζομένων του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ.

  3. Παρόμοιες ενέργειες έχουν παρατηρηθεί και στην αποκομιδή κλαδιών όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας χρησιμοποιήθηκε εργολάβος πριν λίγους μήνες.

  4. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την λειτουργία της ανακύκλωσης στην πόλη και την έλλειψη οδηγών.

 

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

  1. Γιατί η διοίκηση του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ., δεν τοποθέτησε έναν τουλάχιστον εκ των νέων εργαζομένων στην έκδοση της μισθοδοσίας των εργαζομένων του νομικού προσώπου;

  2. Γιατί η διοίκηση του δήμου εισηγείται σημαντικά θέματα που οδηγούν σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, σαν έκτακτα και εκτός της ημερήσιας διάταξης χωρίς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και των δημοτικών παρατάξεων

  3. Πότε θα αποκαταστήσει το δημόσιο χαρακτήρα του λογιστηρίου του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ και με ποιο τρόπο ;

  4. Πως θα αντιμετωπίσετε το έντονο πρόβλημα της αποκομιδής; Θα απευθυνθείτε σε ιδιώτες στην καθαριότητα όπως πράξατε στην αποκομιδή κλαδιών και στο λογιστήριο;

  5. Πως θα αντιμετωπίσετε το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου, αποτέλεσμα της μαζικής φυγής εργαζομένων λόγω του ιδιαίτερα άσχημου κλίματος που επικρατεί στο Δημαρχείο και τις διαρκείς κόντρες της διοίκησης με τους εργαζομένους;”

 

Ακόμη, η παράταξη παίρνει θέση και για το μπαράζ κλοπών στις προτομές της πόλης με την εξής παρέμβαση:

“Αξιότιμοι δημοτικοί σύμβουλοι, σας παραθέτουμε  τις φράσεις  αγωνίας του Προέδρου του ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος κ. Ξάνθου Μαϊντά.

 

“”Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατό μια Πόλη, όπως η Νέα Ιωνία, να δέχεται τέτοιο πλήγμα και να μένει άφωνη. Γιατί το κακό μέσα σε ένα μήνα παράγινε.  Εξαφανίστηκαν οι  πέντε ορειχάλκινες προτομές  που κοσμούσαν τους δρόμους και τις πλατείες μας, χωρίς κανένας να μπορεί να αντιδράσει. Και όλοι, αφ` ότου έγινε η αρχή στις 18 Απριλίου, με βεβαιότητα σχεδόν προβλέπαμε ότι θα ολοκληρωθεί η συστηματική και άθλια αυτή πράξη. Ναι για λίγα κιλά ορείχαλκου ο εξευτελισμός απλώθηκε, μετά από κάποιες νυχτερινές επιχειρήσεις ανδρείκελων, στην Πόλη μας. Κι εμείς παρακολουθούμε αδρανείς και ανήμποροι.””

 

Μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα κλάπηκαν από την Νέα Ιωνία τα έργα τέχνης και μνήμης σημαντικών προσωπικοτήτων ,οι χάλκινες προτομές των Τάκη Σινόπουλο, Μένου Φιλήντα, Στέλιου Καζαντζίδη, Ελευθέριου Βενιζέλου, Σούλης Σουρή.

 

Απόλυτη απουσία του κρατικού και δημοτικού μηχανισμού σε επαναλαμβανόμενες κλοπές που προσπαθούν να πλήξουν την έννοια του πολιτισμού στη Νέα Ιωνία που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται αδύναμη με τις ελάχιστες δημοτικές δράσεις πολιτισμού.

 

Προφανώς διαπιστώνονται έντονες αδυναμίες της δημοτικής αρχής.

 

Είμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε ;

 

Δεν κατάλαβε η δημοτική αρχή το μέγεθος του προβλήματος μετά την πρώτη κλοπή της προτομής του Τάκη Σινόπουλου ;

 

Ήρθε η δεύτερη κλοπή να δείξει ότι το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο και ιδιαίτερα σοβαρό.

 

Ήρθε η τρίτη κλοπή .. η τέταρτη .. η πέμπτη ..

 

Απόλυτη απουσία του οργανωμένου κράτους.

 

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή

 

1. Ποιες ενέργειες έκανε προς την Αστυνομική Αρχή της πόλης όλο αυτό το διάστημα ;

 

2. Ανάγνωσε το φαινόμενο ώστε να καταγράψει μελλοντικούς στόχους αγαλμάτων και μνημείων ;

 

3. Ενεργοποίησε τις δημοτικές υπηρεσίες ώστε, άμεσα,  να γίνουν ενέργειες φύλαξης και προφύλαξης του χώρου των αγαλμάτων (για παράδειγμα φωτισμός ή ενισχυμένος φωτισμός, καθαρισμός από πράσινους φράχτες για καλύτερη ορατότητα κτλπ)

 

4. Ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι του δήμου που επιχειρούν σε 24ωρη βάση στη Νέα Ιωνία, να έχουν αυξημένη προσοχή στα συγκεκριμένα στοχοποιημένα σημεία;

 

5. Οργανώθηκαν βραδινές περιπολίες από τη δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία;

 

6. Ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών των πιθανών στόχων ώστε να έχουν αυξημένη προσοχή και να ειδοποιήσουν τις αρχές σε περίπτωση ύποπτης δραστηριότητας γύρω από το χώρο των αγαλμάτων;

 

7. Τέλος, ποιος είναι ο σχεδιασμός για αποκατάσταση των πολύ σημαντικών μνημείων πολιτισμού, σημείων αναφοράς για την πόλη;”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ