Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Ερωτήσεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενημέρωση από τη δημοτική αρχή σχετικά με την πορεία της πανδημίας στο Δήμο Νέας Ιωνίας ζητά η παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” με ανακοίνωσή της.

Πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

“Κυρία Δήμαρχε,

έχουμε επανειλημμένως ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την πορεία των προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία και τον τρόπο που πρέπει να θωρακίζεται η δημόσια υγεία σε επίπεδο Δήμου.

Παρά τις διαρκείς ερωτήσεις και παρεμβάσεις μας, όπως και πολλών συναδέλφων από άλλες  Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, ουσιαστικές απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχουν δοθεί. 

Επανερχόμαστε καθώς, υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid 19 στα εξωτερικά συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Μάλιστα, ανάμεσά τους ανιχνεύτηκαν σοβαρές περιπτώσεις νόσησης εργαζομένων   με σοβαρά  υποκείμενα νοσήματα .Οι εργαζόμενοι αυτοί  ήταν  αναγκασμένοι  να  εργάζονται   καθημερινά  σε επαφή με συναδέλφους τους “αρνητές της μάσκας  προστασίας” . Τέτοια  φαινόμενα  βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη  ζωή  αυτών  που  το  επιλέγουν παρανομώντας  αλλά και την υγεία των συναδέλφων τους  που εκτέθηκαν σε κίνδυνο . Ακόμα και την Τετάρτη 31/03 το πρωί, αυτοκίνητο φορτηγάκι  του Δήμου κατέβαινε  την Λεωφόρο Ηρακλείου με τρεις εργαζόμενους στο μπροστινό κάθισμα χωρίς μάσκα.

Το χειρότερο είναι ότι έχουμε επανειλημμένως προειδοποιήσει την κυρία Δήμαρχο για τα φαινόμενα αυτά και προφανώς αδιαφορεί και δεν νουθετεί τον ή τους εργαζόμενους “αρνητές της μάσκας” τους οποίους γνωρίζει, για λόγους βέβαια που δεν κατανοούμε. 
Ευχόμαστε περαστικά σε όλους τους νοσούντες εργαζομένους και  ζητούμε  προσοχή από όλους τους υπόλοιπους.

Προτρέπουμε τους εργαζόμενους να μην εκτελούν υπηρεσία αν δεν τους διασφαλίζεται το στοιχειώδες δικαίωμα στην ασφάλεια

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

– Πώς διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, όταν η ίδια η Δήμαρχος φωτογραφίζεται στο πλευρό υπαλλήλων που αρνούνται να φορέσουν μάσκα προστασίας την ώρα εργασίας τους;
– Ποιά υποστήριξη παρέχεται από το Δήμο μας στις οικογένειες με επιβεβαιωμένα κρούσματα;  
– Η ψηφιακή πλατφόρμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου καταγράφει περιστατικά συμπολιτών που ζητούν βοήθεια; Γιατί μας απαντά η Δήμαρχος ότι δεν έχουμε αιτήματα αλλά ταυτόχρονα  ισχυρίζεται στο Δ.Σ  ότι η πλατφόρμα μας βοηθάει πάρα πολύ. Εχει καθαρή εικόνα?
 – Το Δ.Σ. (μετά από εισήγησή μας) αποφάσισε να μεταφέρει στα Κέντρα Εμβολιασμού τους δημότες που έχουν κινητικά προβλήματα ακόμη και με μισθωμένο ασθενοφόρο.  Μας λέγατε τότε ότι δεν έχουμε τόσα περιστατικά ώστε να χρειάζεται  μίσθωση ασθενοφόρου αλλά τελικά προχωρήσατε ευτυχώς στην μίσθωση . Το αλαλούμ συνεχίζεται!!!
– Είχαμε ζητήσει και επαναφέρουμε την πρόταση να οριστεί διαπαραταξιακή Επιτροπή, που θα λαμβάνει άμεσα ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σε επίπεδο Δήμου ώστε να ενημερώνονται και οι Δημοτικές Παρατάξεις. Τι θα κάνετε με το αίτημα  αυτό;
– Να μας ενημερώσει για τον αριθμό των μασκών και αντισηπτικών που θα δοθούν στο σχολεία με την επαναλειτουργία τους.
– Θα γίνει χρήση των self testes σε εργασιακές ομάδες και αν ναι, με ποια συχνότητα;

Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»
Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 
Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος., Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης,
Κλάρα Αναστασία., Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου
Χρήστος, Τσιακαλάκης Γεώργιος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου
Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ