Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δημιουργία Αλληλεγγύη: “Απαράδεκτη και αντιεργατική η αξιολόγηση των σχολικών καθαριστριών”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” αιτείται την εισαγωγή θέματος προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας την αξιολόγηση των καθαριστριών των σχολείων της πόλης που ζήτησε εγγράφως η δημοτική αρχή από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Ταυτόχρονα η δημοτική παράταξη, με επικεφαλής τον κ. Μανούρη, στην επιστολή της επισημαίνει ότι ανάλογες ενέργειες προϋποθέτουν ειδικά καταρτισμένες ομάδες που έχουν συνάφεια με το αντικείμενο και συναίνεση σωματείων των προς αξιολόγηση εργαζομένων, αντ’ αυτού, όπως αναφέρει, η διοίκηση του δήμου θέτει σε ρόλο κριτών εκπαιδευτικούς, που εξαναγκάζονται άνευ λόγου και αντικειμένου να “αξιολογήσουν” συμβασιούχες της καθαριότητας.

“Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία -πέρα από τον άστοχο χαρακτήρα της- προσβάλει γενικότερα τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της Νέας Ιωνίας και απαιτούμε όχι μόνο να ανακληθεί αλλά να σταλεί άμεσα επιστολή επανόρθωσης στα σχολεία της πόλης” αναφέρει μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη.

Αναλυτικά:

“Η παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη” αιτείται άμεσα την εισαγωγή προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος που ανέκυψε με την υποτιθέμενη αξιολόγηση των καθαριστριών στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, το οποίο “εμπνεύστηκε” αιφνιδιαστικά η αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Ελένη Αλατσίδου.

Ειδικότερα με έγγραφό της προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων με ημερομηνία κοινοποίησης 9/6/2020 η εν λόγω αντιδήμαρχος ζητά από τους εκπαιδευτικούς να αξιολογήσουν, βαθμολογώντας μάλιστα ως “καλό, εξαιρετικό ή μέτριο” το έργο των καθαριστριών στα σχολεία.

Ενημερώνουμε την αντιδήμαρχο πως οι όποιες διαδικασίες αξιολογήσεων δοκίμασαν να εφαρμοστούν σε εργασιακούς χώρους, προϋπέθεταν ειδικά καταρτισμένες ομάδες που έχουν συνάφεια με το αντικείμενο και συναίνεση σωματείων των προς αξιολόγηση εργαζομένων. Στην προκειμένη περίπτωση θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτη, άστοχη και αντιεργατική την πρωτοβουλία της κ. Αλατσίδου, επειδή κατ’ ουσίαν θέτει σε ρόλο κριτών εκπαιδευτικούς, που εξαναγκάζονται άνευ λόγου και αντικειμένου να “αξιολογήσουν” συμβασιούχες της καθαριότητας. Επιπλέον υπενθυμίζουμε ότι οι σχολικές καθαρίστριες αναγκάστηκαν λόγω της πανδημίας σε επιπλέον ώρες και φόρτο εργασίας ενώ όπως καταγγέλλει το Σωματείο τους οι αποδοχές τους αντίστοιχα δεν αυξήθηκαν και κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ ανά μήνα.

Αν η Δημοτική Αρχή αγωνιά ειλικρινά για το επίπεδο απολύμανσης και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, έχει την δυνατότητα μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκαν λόγω κορωνοΐου να ενισχύσει το δυναμικό της καθαριότητας στα σχολεία με έκτακτες προσλήψεις, χωρίς να καταφεύγει σε αλήστου μνήμης πρακτικές, που προσπαθούν να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε ρουφιάνους του Δήμου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία -πέρα από τον άστοχο χαρακτήρα της- προσβάλει γενικότερα τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της Νέας Ιωνίας και απαιτούμε όχι ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ αλλά ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ στα σχολεία της πόλης.

Με αφορμή το γεγονός ζητάμε πληροφόρηση από την Δημοτική Αρχή για:

– τις ενέργειες που έκανε για να διασφαλίσει την επαρκή απολύμανση και καθαριότητα  των σχολικών μονάδων της Νέας Ιωνίας

– τις ενέργειες που προγραμματίζει για να διασφαλίσει άρτιες συνθήκες υγιεινής με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Για την Παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”

Ο Επικεφαλής 

Παναγιώτης Μανούρης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 Χριστοδούλου Βασίλειος
Καναβός Μιλτιάδης
Τσομπάνογλου Φώτιος
Λάμπρου Χαράλαμπος
Λαζαρίδης Ιωάννης
Κλάρα Αναστασία
Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος
Σκευοφύλαξ Σωτήριος
Αναμουρλόγλου Χρήστος
Τσιακαλάκης Γεώργιος
Αγγελακοπούλου Αναστασία Ελένη
Στέφας Γεώργιος
Ναϊσίδου Σοφία

Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ