Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δήμος Νέας Ιωνίας: Αντιπαράθεση για τις υποτροφίες των αριστούχων μαθητών από το Ίδρυμα Βυζίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο κεφάλαιο στην κόντρα δημοτικής αρχής – αντιπολίτευσης έχει ανοίξει στο Δήμο Νέας Ιωνίας το ζήτημα των υποτροφιών για τους αριστούχους μαθητές από το Ίδρυμα Βυζίου.

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση του Γραμματέα του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μ. Καναβού όπου υποστηρίχθηκε ότι η Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ιδρύματος καθυστερούσε τη διαδικασία παροχής των υποτροφιών, ενώ ακολούθησε αντίστοιχη ανακοίνωση από την παράταξη “Δημιουργία Αλληλεγγύη”.

Σήμερα, η δημοτική αρχή αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα αναφέροντας τα εξής: “Αυτόκλητοι υποστηρικτές υπότροφων αριστούχων μαθητών, για την προβολή τους και μόνο, προσπαθούν να πλήξουν τόσο την Πρόεδρο του ΔΣ και Δήμαρχο της πόλης μας όσο και του ίδιου του κληροδοτήματος Βυζίου.

Είναι οι ίδιοι που τα προηγούμενα έτη σιωπούσαν όταν παράνομα δεν προκηρύσσονταν υποτροφίες για αριστούχους μεταπτυχιακούς φοιτητές, όπως όριζε το καταστατικό του Ιδρύματος.

Τότε τα χρήματα που στερούσαν από τους δικαιούχους, ανήκαν σε αυτούς;

Τότε που παραβιαζόταν το καταστατικό του Ιδρύματος, και με τη συμμετοχή τους, γιατί δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία;

Προς ενημέρωση τους λοιπόν, αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, από σήμερα Μεγάλη Τρίτη 27/4/2021 τα χρήματα θα είναι στο λογαριασμό των δικαιούχων, χωρίς θεατρινισμούς και διάθεση προβολής, στα οποία αρέσκονται οι ανωτέρω αυτόκλητοι υποστηρικτές.

Το Ίδρυμα Βυζίου είναι θεσμός για την πόλη μας και κανείς, όσο και αν προσπαθεί, δεν μπορεί να το πλήξει.”

Δημιουργία Αλληλεγγύη: “Επικοινωνιακό παιχνίδι με τα χρήματα των μαθητών”

Την απόφαση σχολίασε η “Δημιουργία Αλληλεγγύη” εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση: “Μετά τις ισχυρές πιέσεις της Αντιπολίτευσης η κυρία Θωμαΐδου αναγκάστηκε να υπογράψει τα εντάλματα που είχε στο συρτάρι της σχεδόν δύο μήνες τώρα, για τις υποτροφίες που χορηγεί το Ίδρυμα Βυζίου σε αριστούχους μαθητές, με οικονομικά κριτήρια. 

Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι η κ. Θωμαίδου έλεγε ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πώς δήθεν η αιτία ήταν ότι δεν είχε συγκληθεί το Δ.Σ του Ιδρύματος.  Δεν συγκλήθηκε κανένα  νέο Δ.Σ για να πληρωθούν οι υποτροφίες.

Αυτό το Δ.Σ είχε ήδη γίνει μήνες τώρα όπως της είπε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ο συνάδελφος  κ. Καναβός .

Το μόνο που συνέβη ήταν ότι αποκαλύφθηκαν τα ψεύδη και η προσπάθειά της να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι με τα χρήματα των μαθητών.  Αυτή δυστυχώς είναι η καθημερινότητα της Νέας Ιωνίας εδώ και ενάμιση χρόνο.”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ