Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Α. Σακκαλόγλου: «Προεκλογική δέσμευση που έγινε πραγματικότητα η αγορά των νέων λεωφορείων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλλάζει το τοπίο στις συγκοινωνίες της Ν. Ιωνίας η προσθήκη των τριών νέων υπερσύγχρονων λεωφορείων που ανακοίνωσε πρόσφατα η Δημοτική Αρχή – Τι δήλωσε στον Χ-Τύπο η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, κα Αγγελική Σακκαλόγλου.

Με τρία νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ενισχύθηκε ο στόλος της δημοτικής συγκοινωνίας της Νέας Ιωνίας, αποκτώντας πρώτη φορά ιδιόκτητο και καινούργιο στόλο οχημάτων που σύντομα θα διατεθεί στην υπηρεσία των δημοτών.

Τα οφέλη από την συγκεκριμένη ενίσχυση είναι πολλαπλά, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, καθώς σηματοδοτείται μια νέα εποχή στη χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς στη Νέα Ιωνία, ενδυναμώνεται το εμπορικό της κέντρο, προοδευτικά μειώνεται η χρήση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη, εξοικονομώντας παράλληλα θέσεις στάθμευσης, ενώ μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προξενείται από την αυξημένη κυκλοφορία των οχημάτων ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

Μάλιστα, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι διότι ως δημοτική αρχή σε ένα χρόνο θητείας κατορθώσαμε να αναβαθμίσουμε τη δημοτική μας συγκοινωνία με την απόκτηση ιδιόκτητου δημοτικού στόλου, διακαή πόθο των δημοτών μας, σύμφωνα με τα πρότυπα μιας σύγχρονης και ανθρώπινης πόλης. Η αγορά τριών σύγχρονων λεωφορείων σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη δημοτική συγκοινωνία της πόλης μας πάντα με γνώμονα την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των πολιτών μας».

Α. Σακκαλόγλου: «Προεκλογική δέσμευση που έγινε πραγματικότητα η αγορά των νέων λεωφορείων»

Η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας κα Αγγελική Σακκαλόγλου μίλησε στον Χ-Τύπο για τη προσθήκη των τριών υπερσύγχρονων λεωφορείων στο στόλο του Δήμου, κάνοντας λόγο για μία προεκλογική δέσμευση που έγινε πραγματικότητα, ενώ αποκάλυψε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα.

Για τη προσθήκη των νέων λεωφορείων η κα Σακκαλόγλου ανέφερε: “Η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν μία προεκλογική δέσμευση και ήταν κάτι που ήθελαν όλοι οι κάτοικοι της Ν. Ιωνίας. Θέλαμε να είναι κάτι δικό μας, κάτι καινούριο, χωρίς τις φθορές και τα προβλήματα που υπήρχαν, να είναι πιο λειτουργικά και φυσικά αντιρρυπαντικά, για να μπορεί να τα χαίρεται και να τα ευχαριστιέται ο κόσμος. Πραγματικά ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Η πόλη μας δεν χρειάζεται άλλη επιβάρυνση όσο αφορά το κυκλοφοριακό της πρόβλημα, ειδικά αυτό το τελευταίο διάστημα που και το πάρκινγκ δεν είναι έτοιμο ενώ τα έργα της υπογειοποίησης εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία, να μην σκέφτεται δηλαδή ο πολίτης να πάρει το αμάξι του αλλά να μπει στο λεωφορείο του και να έρθει.” 

Εν συνεχεία, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, ερωτώμενη αν θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις και στο μέλλον, απάντησε: “Τα όνειρα και τα σχέδια για τη πόλη μας είναι αρκετά. Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε κι άλλες παρεμβάσεις στο μέλλον που θα βοηθήσουν τους δημότες μας. Υπάρχει και κάτι άλλο που εξετάζεται αυτή την περίοδο -προς αυτή την κατεύθυνση- το οποίο ενδεχομένως να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Στα άμεσα σχέδια μας είναι να βοηθήσουμε περισσότερο την πόλη και τους κατοίκους μας. Με την πανδημία δυστυχώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να δείξεις τα έργα σου και να πραγματοποιήσεις τα σχέδια σου. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι πολύ γρήγορα οι αλλαγές θα φανούν και ο Δήμος θα ανταποκριθεί στα “θέλω” των κατοίκων.”

Α. Σακκαλόγλου: «Δεν μου αρέσει να έχω αντιπαραθέσεις με ανθρώπους που θεωρώ ότι ξεφεύγουν»

Παράλληλα, η κα Σακκαλόγλου αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας αλλά και στη σφοδρή κριτική που δέχεται η ίδια και η παράταξη της από την αντιπολίτευση: “Δεν μου αρέσει να έχω αντιπαραθέσεις με ανθρώπους που θεωρώ ότι ξεφεύγουν. Προτιμώ να απαντώ γραπτώς και αυτό πράττω. Οι άνθρωποι οφείλουν να ρωτούν γιατί είναι δημοτικοί σύμβουλοι και αυτός είναι ο ρόλος τους. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτού του τύπου η αντιπαράθεση που γίνεται συστηματικά από κάποιους δημοτικούς συμβούλους, η οποία θεωρώ ότι μπορεί και να ρίχνει το επίπεδο μας πολύ χαμηλά, κάτι που δεν μου το επιτρέπει η αγωγή και η αξιοπρέπεια μου. Εγώ προσωπικά θα απαντώ σε ερωτήματα που είναι πιο κύρια, γραπτώς. Ο κόσμος της Ν. Ιωνίας θα πρέπει να ξέρει πως εμείς προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο.” 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ