Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Αρωγός σε εθελοντικές δράσεις το 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μαθητές της Α1′ τάξης του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας έδωσαν το παρόν με ενθουσιασμό και ευαισθησία στην πρόσκληση των εκπαιδευτικών του σχολείου ,της κ. Λιάπη και κ. Μανάλη για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα Εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Τα προγράμματα εθελοντισμού «Προσφέρω & στηρίζω» – «Νοιάζομαι, μπορώ & πράττω» έχουν κύριο άξονα την στήριξη συνανθρώπων μας που βιώνουν δύσκολες συνθήκες ζωής αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε πείσμα των καιρών λόγω της πανδημίας, οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις μέσα από τις οποίες απέδειξαν ότι «την Άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις» σύμφωνα με τον Οδυσσέα Ελύτη.

 

 

Αρχικά συγκέντρωσαν πολλά βιβλία, κάποια από τα οποία δώρισαν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ιωνίας και κάποια άλλα στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Θεόφιλος – στήριξη στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες».

 

 

Επίσης, με πολλή χαρά και αγάπη ετοίμασαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες οι οποίες συνόδευσαν τρόφιμα και ρουχισμό και στάλθηκαν στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Παναγία η Ελεούσα» στη Νέα Ιωνία.

 

 

Τέλος, με ιδιαίτερη προθυμία, προέβησαν, ,στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Αδριάνειου Υδραγωγείου με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Νέας Ιωνίας ο οποίος παρείχε γάντια και σακούλες καθαριότητας.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ