Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Αποχή από το σημερινό Δ.Σ. Νέας Ιωνίας δηλώνουν “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και “Ενότητα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αποχή τους από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας δηλώνουν με ανακοινώσεις οι παρατάξεις “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και “Ενότητα” λόγω της μη εισαγωγής του ζητήματος της εγκατάστασης αμαξοστασίου στο οικόπεδο της ALTEC.

Η πρώτη αναφέρει στη σχετική δήλωση:

“Η άρνηση του Προέδρου του Δ.Σ αλλά και  της Δημοτικής Αρχής  να φέρει προς συζήτηση το θέμα της ALTEC στο προηγούμενο  Δημοτικό Συμβούλιο, είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων από την 5η Συνεδρίαση της 14ης Φεβρουαρίου 2022.

Η Δήμαρχος νωρίτερα  είχε φέρει εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή με συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία και την πρόθεση της να μεταφέρει το αμαξοστάσιο του Δήμου στον χώρο της πρώην ALTEC,  πρόταση αδικαιολόγητη και πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας διαδικασιών.

Το ίδιο πρωί της 14ης Φεβρουαρίου ο κ. Χατζησαββίδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, με το έγγραφό του προς την Διαπαραταξιακή Επιτροπή και την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος την οποία συνέταξε και υπέγραψε ο ίδιος , δείχνει ότι δεν γνωρίζει, στην καλύτερη περίπτωση τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Κάλεσε τον οποιονδήποτε , να προτείνει το οτιδήποτε, χωρίς  συγκεκριμένες προδιαγραφές, ανατρέποντας κάθε νόμιμη διαγωνιστική  διαδικασία και ανοίγοντας ένα άνευ προηγουμένου «αλισβερίσι». Ξεκίνησε έτσι  ένα κλασικό ανατολίτικο παζάρι, στο οποίο ο καθένας μπορεί να έρθει να προτείνει οτιδήποτε, χωρίς να ξέρει τι ζητάμε και με ποιες προδιαγραφές .
Σε αυτή την διαδικασία πλέον δεν μπορεί να συμμετέχει καμία Διαπαραταξιακή Επιτροπή, διότι δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση διαγωνιστική διαδικασία όπως προβλέπεται από τον Νόμο.

Είναι υποχρεωμένη η Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ζητούν όλες οι Παρατάξεις. Εκεί είναι φανερό ότι θα καταψηφίζαμε ως πλειοψηφία την πρόταση της Δημάρχου για τον χώρο της πρώην ALTEC.
Κατόπιν θα μπορούσε η Διαπαραταξιακή να τροποποιήσει τους όρους της διακήρυξης του 2017 με την σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας και να γίνει ένας νέος διαγωνισμός με μια αναλυτική και συγκεκριμένη αλλά κυρίως νόμιμη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να προκύψει κατάλληλος προς αδειοδότηση χώρος για μεταφορά του αμαξοστασίου, όπως άλλωστε επιβάλλεται.
Δεν έχει καμία δικαιολογία  η Δημοτική Αρχή να μην φέρνει το θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Βλέπουμε λοιπόν ότι και στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Συνεδρίασης (28/02/22) το θέμα  της ALTEC, δεν συμπεριλαμβάνεται.

Κατόπιν τούτου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της Δημοτικής Παράταξης  «Δημιουργία «Αλληλεγγύη», δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από την συγκεκριμένη Συνεδρίαση, καθώς πρέπει να σταματήσει αυτή η μεθόδευση που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, καταπατώντας κάθε έννοια θεσμικών κανόνων δικαίου που διέπουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες.
Δεν μπορεί να συνεχίζεται ο εκφυλισμός θεσμών και διαδικασιών, με προεξέχουσα την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν μπορεί ο Πρόεδρος να αρνείται να θέσει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέμα που καταθέτουν Παρατάξεις του Δήμου μας νόμιμα εκλεγμένες . Στην συγκεκριμένη περίπτωση με εμφανή  πλειοψηφία  το θέμα έπρεπε να έχει εισαχθεί προς συζήτηση ήδη στο προηγούμενο Δ.Σ .
Η Δημοτική Αρχή αρνείται για μια φορά ακόμη  να λειτουργήσει δημοκρατικά και επιχειρεί να διχάσει τους κατοίκους της πόλης μας. Θα μας βρει απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

«Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Τσιακαλάκης Γεώργιος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ.”

 

“Ενότητα”: Το κρυφτό της δημοτικής αρχής, τελειώνει εδώ

Σε ίδιο τόνο και η “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” αναφέρει σχετικά:

“Ξεχύλισε το ποτήρι της ανοχής στις αυθαιρεσίες και τις μεθοδεύσεις μιας αντιδημοκρατικής και αυταρχικής Δημοτικής Αρχής.
Μετά τα νέα ήθη που εισήγαγε στην πολιτική ζωή της Νέας Ιωνίας, με προσλήψεις συγγενών και φίλων, με έργα αγνώστου πατρότητας σε δημόσια κτίρια, με Γκεμπελικής υφής, προσβλητικές ανακοινώσεις για πρόσωπα και δημοτικές παρατάξεις, η δημοτική αρχή της κ. Θωμαΐδου συνεχίζει υποβαθμίζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και ανοίγοντας μέτωπο με τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας, με επίκεντρο την μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων του Δήμου στην Αλσούπολη.
Η κ. Θωμαΐδου με προσωπική της επιστολή (21/01/2022) καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να συνεναίσουν στην αγορά του οικοπέδου των λιγνιτωρυχείων της Αλσουπολης χαρακτηρίζοντας το ως η πλέον συμφέρουσα για το Δήμο. Το αποτέλεσμα ήταν να οργανωθεί ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης από κατοίκους και φορείς τη πόλης που θέλουν να υπερασπιστούν τον ιστορικό χαρακτήρα του χώρου αλλά και να βροντοφωνάξουν ότι δεν θα δεχτούν να μετατραπεί η περιοχή που φιλοξενεί τα σχολεία της Αλσούπολης σε χώρο στάθμευσης απορριμματοφόρων.
Από αυτό το χρονικό σημείο ξεκινά ένας τραγέλαφος για την δημοτική αρχή της κ. Θωμαΐδου. Αρχικά κλείνει ραντεβού με ορισμένους δημότες με προσωπικά μηνύματα sms, ενώ τελικά αλλάζει χρόνο και τοποθεσία αλλά δεν τολμά να εμφανιστεί σε καμία δημόσια παρέμβαση των κατοίκων της Αλσούπολης. Στη συνέχεια κλειδώνει το Παναιτώλιο στη δεύτερη κινητοποίηση των κατοίκων αναγκάζοντας τους να συσκεφτούν στο δρόμο.
Η τραγωδία συνεχίζεται όταν στις 14 Φεβρουαρίου, η δημοτική αρχή, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεθοδεύει την άρνηση της συζήτησης του θέματος που απασχολεί όλη την Νέα Ιωνία και έχει προκαλέσει τη διαδικτυακή συμμετοχή αντιπροσώπων των κατοίκων. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητάει επίμονα να εισαχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη και να υπάρξει και ψήφισμα ενώ η δημοτική αρχή καταστρατηγεί τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από μία συζήτηση 2 ωρών για τις διαδικασίες. Τo αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και να συνεχιστεί το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, με 8 δημοτικούς συμβούλους και τη κ. Θωμαίδου.
Η κ. Θωμαίδου θα έπρεπε να απολογηθεί, πρώτα στους κατοίκους πέριξ του Δημοτικού Σταδίου και τώρα και της Αλσούπολης που δίνουν το δικό τους αγώνα για τις γειτονιές τους ενώ εκείνη τους αγνοεί επιδεικτικά σε όλη την περίοδο της διοίκηση της. Αντί να συμβεί τα παραπάνω, ο αντιδήμαρχος οικονομικών προχωρά σε μία προπαγανδιστική ανακοίνωση με ύφος που έχει προκαλέσει σχόλια και μέσα από την παράταξη του (για παράδειγμα έχει αντιδράσει έντονα για το γραπτό του ύφος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κουλούρης).
Ο κ. αντιδήμαρχος και η κ. Θωμαίδου, θα έπρεπε να εξηγήσουν στο δημόσιο λόγο τους, ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τη δημοτική αρχή να αποκρύψει την πρωτοκολλημένη πρόταση-λύση για την μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων σε χώρο ΒΙΟΠΑ, από το 2019, με αριθμό πρωτοκόλλου 9898.
Γιατί αγνοήθηκε η πρόταση στις Αχαρνές που θα έλυνε το πρόβλημα των κατοίκων πέριξ του Δημοτικού Σταδίου ;
Γιατί προτάθηκε από τη Δήμαρχο η Αλσούπολη πριν ανιχνεύσει η δημοτική αρχή και άλλες λύσεις ;
Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα ;
Αν ναι για ποιούς ;
Γιατί έγινε δημόσια πρόσκληση σε μεσίτες μετά τον σάλο που ξεσήκωσε η επαφή της κ. Δημάρχου με τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου της Αλσούπολης και όχι πριν όπου η Δημοτική Αρχή πρότεινε μόνο την Αλσούπολη ;
Γιατί η δημοτική αρχή δεν θέλει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ;
Γιατί η Δημοτική Αρχή παίζει κρυφτό με τους κατοίκους ;
Σε συνέχεια των γνωστών πρακτικών της, η κ. Θωμαίδου, προχωρά τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, σε πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου για μια φορά ακόμα αποφεύγει να εισάγει το θέμα της Αλσούπολης αγνοώντας όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και πολύ περισσότερο τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας.
Ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει !!! Τέλος !!!
Ένα τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε η κ. δημοτική αρχή και έχει αναστατώσει τη κοινωνία της Νέας Ιωνίας, μπορεί και πρέπει να λυθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία εκπροσώπων των κατοίκων!
Το κρυφτό της δημοτικής αρχής, τελειώνει εδώ !!!
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση και υπεκφυγή της δημοτική αρχής να εισάγει το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, θα απέχουμε από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου.
Συντασσόμαστε με τους κατοίκους και τους φορείς και ζητάμε την εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, ώστε να υπάρχει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ αλλά και εξηγήσεις από τη κ. Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για τις κινήσεις μεθόδευσης και αυταρχισμού.

 

Για την παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»
Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Χρήστος Κανλής
και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ηρακλής Γκότσης – Χατζηκωνσταντίνου Σάββας – Αθυμαρίτου Φιλίππα – Καλογερόπουλος Βασίλειος – Βανδώρος Σπυρίδων – Κατημερτζή Όλγα – Ακιανίδου Όλγα”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ