Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Αντιπολίτευση Ν. Ιωνίας: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Δημάρχου η πρόσκληση των επικεφαλής – Ζητάμε άμεση σύγκλιση του Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι τρείς αντιπολιτευτικές παρατάξεις του Δήμου Ν. Ιωνίας εμμένουν στη θέση τους για άμεση σύγκλιση Δ.Σ., απορρίπτοντας την πρόταση της Δημάρχου για κατ’ ιδίαν ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δημοτικές παρατάξεις “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, “Ενότητα για τη Ν. Ιωνία” και “Ιωνία η πόλη μας 21ος Αιώνας” με νέα κοινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για “συσσωρευμένα προβλήματα που ζητούν επιτακτικά λύσεις” ζητώντας εκ νέου άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. και απαντούν στην πρόσκληση της Δημάρχου κας Θωμαΐδου, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι “η χθεσινή απάντηση της Δημάρχου ήταν απλώς όψιμη κλήση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων το βράδυ της Παρασκευής, δήθεν για να ενημερώσει σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει στα σχολεία. Η κίνηση αυτή ασφαλώς είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα και δεν απαντάει στα αιτήματά μας για σοβαρή συζήτηση θεμάτων και λήψη δεσμευτικών αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που αποτελεί το ανώτερο θεσμικά όργανο του Δήμου μας. Τώρα είναι η ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου και τις λήψης  δεσμευτικών αποφάσεων για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας άμεσα”.

Αναλυτικά η κοινή επιστολή των τριών αντιπολιτευτικών παρατάξεων

“Η απάντησή μας στην πρόσκληση – υπεκφυγή της κας Δημάρχου

Το χθεσινό  κάλεσμα της κας Δημάρχου στους επικεφαλής (που ακολουθεί) είναι προφανώς εκτός θέματος και προϊόν πανικού. Ένα απλό επικοινωνιακό τέχνασμα μπροστά στην πίεση της Αντιπολίτευσης για ουσιαστικό διάλογο.

Σας παραθέτουμε την σχετική πρόσκλησή της προς τους επικεφαλής, που καμία σχέση δεν έχει με την απαίτηση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου

_______________________________________________________________________________________

Από: Γραφείο Δημάρχου Δήμου Ν. Ιωνίας <[email protected]>
Date: Τετ, 30 Σεπ 2020, 15:27
Subject: συνάντηση για ενημέρωση
To: <[email protected]>, <[email protected]>, <[email protected]>, <[email protected]>, <[email protected]>

Σας καλούμε την Παρασκευή 2/10/2020 στις 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για ενημέρωση για την κατάσταση στην παιδεία και για τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον κορονοϊό.

 Η Δήμαρχος

Δέσποινα Θωμαΐδου

_______________________________________________________________________________________

Η απάντησή μας

Το τελευταίο διάστημα όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ζητήσαμε επανειλημμένα την άμεση σύγκληση  του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αναπτύξουμε τα πολλά και φλέγοντα ζητήματα που εκκρεμούν με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής .

Αφορούν στα σχολεία ,στους μαθητές και στην θωράκιση της υγείας όλων των συμπολιτών μας από την πανδημία.

Αφορούν στα μέτρα που θα ενισχύσουν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της πόλης μας
Η χθεσινή απάντηση της Δημάρχου ήταν απλώς όψιμη κλήση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων το βράδυ της Παρασκευής, δήθεν για να ενημερώσει σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει στα σχολεία. Η κίνηση αυτή ασφαλώς είναι επικοινωνιακό πυροτέχνημα και δεν απαντάει στα αιτήματά μας για σοβαρή συζήτηση θεμάτων και λήψη δεσμευτικών αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που αποτελεί το ανώτερο θεσμικά όργανο του Δήμου μας.

Ξέρει ότι πρωτοβουλία για συνάντηση  με τους επικεφαλής έπρεπε να έχει παρθεί αν όχι από τον Ιούλιο τουλάχιστον τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη μια και το όργανο αυτό είναι σημαντικότατο αλλά  άτυπο. Τώρα είναι η ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου και τις λήψης  δεσμευτικών αποφάσεων για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας άμεσα.

Η Δήμαρχος συνεχίζει να μας εμπαίζει.

Ζητάμε για μία ακόμη φορά δημοσίως, άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.  
Τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα και ζητούν επιτακτικά λύσεις.   
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να τείνει ευήκοα ώτα, ιδίως στους μαθητές της πόλης που ζουν μία δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. Την καλούμε για μία ακόμη φορά να σεβαστεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα των σχολείων και στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. 

Οι επικεφαλής των δημοτικών Παρατάξεων 

《Δημιουργία Αλληλεγγύη 》

 Παναγιώτης Μανούρης

《Ενότητα για τη Ν.Ιωνία 》

Ηρακλής Γκότσης

《Ιωνία η πόλη μας 21ος Αιώνας》

 Νίκος Κουκουλάρης”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ