Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

Με αναπτυξιακό προσανατολισμό το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αναπτυξιακό προσανατολισμό το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Με διευρυμένη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για το 2021.

Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, παρουσίασε τα έργα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην πόλη μας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία.

Συνεχίζοντας το δημιουργικό της έργο η Δημοτική Αρχή πρότεινε για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο ένα φιλόδοξο πρόγραμμα έργων και δράσεων για το 2021. Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος ανέφερε τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου, οι οποίες αφορούν το μέλλον και την προοπτική της πόλης.

Για το 2021 εγκρίθηκε η πραγματοποίηση 26 μεγάλων παρεμβάσεων για την πόλη και τους πολίτες. Συγκεκριμένα:

  1. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. Επέκταση δικτύου όμβριων ΒΔ. Μοσχάτου, προϋπολογισμού 2.380.000,00€. (ΠΔΕ-ΥΠΕΣ)
  2. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 1.200.000,00€ από το Υπουργείο Εσωτερικών.
  3. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ο.Τ. 16 προϋπολογισμού 750.000,00€ (Χρηματοδότηση Πράσινο Ταμείο & Ίδιοι Πόροι Δήμου)
  4. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΕ ΗΠΙΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ  προϋπολογισμού 800.000,00€ (Περιφέρεια)
  5. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ  ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ (ΚΤΥΠ ΑΕ). Υλοποιείται.
  6. ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ Χ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ (ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ),  προϋπολογισμού 141.000,00€ (Ίδιοι πόροι Δήμου)
  7. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 240.000,00€ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ – Ίδιοι πόροι Δήμου).
  8. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ & ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ. Έγκριση χρηματοδότησης ποσού 600.000,00€ από Φιλόδημο ΙΙ & Ίδιοι Πόροι Δήμου 116.000€.
  9. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ & Α΄ΟΡΟΦΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΙΜ.  ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΤΗΣ Δ.Κ. ΤΑΥΡΟΥ ΣΕ ΚΑΠΗ και υποβολή του φακέλου στην ΟΧΕ Αθήνας για χρηματοδότηση Προϋπολογισμού 1.500.000€.
  10. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 1ου – 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ Δ.Ε. ΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ προϋπολογισμού 2.121.300,00 € (έχει υποβληθεί στην ΟΧΕ Αθήνας).
  11. Παρεμβάσεις  ανάπλασης  για  την  Αναζωογόνηση  και  Βιοκλιματική Αναβάθμιση  Κοινόχρηστων  Χώρων  της Συνοικίας των Προσφυγικών στην  Δ.K. Ταύρου για την  ιστορική  και  αισθητική  ανάδειξη  της  περιοχής,  την Περιβαλλοντική  προστασία  και  την  διατήρηση  της  κοινωνικής συνοχής (Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης).
  12. Παρεμβάσεις για την ανάπλαση και την αναβάθμιση  του Αστικού ιστού  κατά  μήκος  της  οδού  Κηφισού  και της ευρύτερης  περιοχής  στην Δ.K. Μοσχάτου, με  σκοπό  την Αναζωογόνηση της υποβαθμισμένης από το Αντιπλημμυρικό  έργο  περιοχής  και  την  κατασκευή  της  υπέργειας Λεωφόρου  στον  Κηφισό  ποταμό,  την  περιβαλλοντική προστασία και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της περιοχής. (Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)
  13. Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασία (προσεισμικός έλεγχος) για δημοτικά κτίρια, με προτεραιότητα παλαιά κατασκευασμένα κτίρια (Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης).
  14. Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων, για την αξιοποίηση του κτιρίου  Βασσάλου στην Δ.Κ.  Ταύρου καθώς  και  για  την  κατασκευή Βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου επί της οδού Θράκης στην Δ.Κ. Μοσχάτου.   (Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)
  15. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Δ.Κ.ΤΑΥΡΟΥ προϋπολογισμού 249.400,00€ (έχει υποβληθεί στην ΟΧΕ Αθήνας).
  16. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΟΛΟΥ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ποσού 58.000,00 € (Ίδιοι πόροι Δήμου)
  17. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΠΟΣΟΥ 150.000,00 € (Ίδιοι πόροι Δήμου)
  18. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΡΑΣΠΕΔΟΡΕΙΘΡΩΝ ΚΑΙ  ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ποσού 200.000,00 € (Ίδιοι πόροι Δήμου).
  19. Έναρξη διαδικασίας αλλαγής του Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου με Φωτιστικά   σώματα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (LED)
  20. Υποβολή για χρηματοδότηση σε πρόγραμμα ΚΑΠΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (ΜΙΑΟΥΛΗ)
  21. Υποβολή αιτήματος ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ στο Υπουργείο  Εσωτερικών (Προϋπολογισμού 2.000.000,00€).
  22. Ολοκλήρωση μελέτης  Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
  23. Υποβολή πρότασης για Τοπικά Χωρικά Σχέδια (Περιοχή Περιβολίων – Ελαιώνα Δ.Ε Ταύρου).
  24. Υπηρεσίες ελέγχου – επικαιροποίησης και συντήρησης της ενεργητικής πυρασφάλειας στα σχολικά κτίρια του Δήμου 160.000€ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ & Ίδιοι πόροι Δήμου)
  25. Σύνδεση Σχολικών μονάδων με Φυσικό Αέριο.
  26. Αναβάθμιση Παιδικών Σταθμών 300.000€ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ).

Παράλληλα ο Δήμαρχος εισηγήθηκε και εγκρίθηκαν διεκδικήσεις του Δήμου μας για την υλοποίηση  νέων μεγάλων έργων στην πόλη με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την Περιφέρεια Αττικής και άλλους δημόσιους φορείς με προτεραιότητα την άμεση δημοπράτηση των έργων της Β’ Φάσης του Φαληρικού Όρμου χωρίς καμία αλλαγή σε χρήσεις και δόμηση.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου παράγουμε ένα σημαντικό έργο προς όφελος της κοινωνίας. Συνεχίζουμε το δημιουργική μας πορεία, τιμώντας και ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αφουγκραζόμαστε κάθε πρόταση προς όφελος της πόλης. Η διευρυμένη πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Αισιοδοξία που χρειαζόμαστε ως κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της εποχής μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ