Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τα απόνερα της απόφασης του ΣτΕ έφτασαν στον Δήμο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκροτήθηκαν με δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι δύο Επιτροπές του Δήμου

Έφτασαν και στο Δήμο της Μεταμόρφωσης τα απόνερα που έχουν δημιουργηθεί στους κόλπους της αυτοδιοίκησης, με συνεχείς παραιτήσεις Δημοτικών Συμβούλων, μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Θεοδωρικάκου για τη συγκρότηση της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων.

Στο Δήμο της Μεταμόρφωσης παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους στις δύο Επιτροπές τόσο από τακτικά μέλη όσο και από αναπληρωματικά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Συμμαχία Πολιτών”.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Μεταμόρφωσης για την εκλογή Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

 

Οι νέες Επιτροπές του Δήμου

Μετά την διαδικασία της ψηφοφορίας οι επιτροπές του Δήμου Μεταμόρφωσης καταρτίστηκαν ως εξής:

Οικονομική Επιτροπή

Τακτικά μέλη:
1. Δήμαρχος Ευστράτιος Σαραούδας – Πρόεδρος Επιτροπής.
2. Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Αναστασόπουλος Δημήτριος – Οριζόμενο μέλος.
3. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στυλιανός Σαριδάκης – Οριζόμενο μέλος.
4. Λουσίδης Παναγιώτης – Εκλεγόμενο μέλος.
5. Αδαμίδης Αδάμ – Εκλεγόμενο μέλος.
6. Χρονόπουλος Γεώργιος – Εκλεγόμενο μέλος.
7. Κολοβός Κωνσταντίνος – Εκλεγόμενο μέλος.

Αναπληρωματικά μέλη:
1. Αντωνοπούλου Χριστίνα – Εκλεγόμενο μέλος.
2. Μπάλτας Ιωάννης – Εκλεγόμενο μέλος.
3. Γιώργος Ηλιόπουλος – Εκλεγόμενο μέλος.
4. Δήμητρα Τσεβά – Εκλεγόμενο μέλος

 

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τακτικά μέλη:
1. Δήμαρχος Ευστράτιος Σαραούδας – Πρόεδρος Επιτροπής.
2. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στυλιανός Σαριδάκης – Οριζόμενο μέλος.
3. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ιωάννης Μπάλτας – Οριζόμενο μέλος.
4. Αδαμίδης Αδάμ- Εκλεγόμενο μέλος.
5. Χαρίκλεια Νικολοπούλου – Εκλεγόμενο μέλος.
6. Κωνσταντίνος Κολοβός – Εκλεγόμενο μέλος.
7. Δήμητρα Τσεβά – Εκλεγόμενο μέλος.

Αναπληρωματικά μέλη:
1. Αντωνοπούλου Χριστίνα – Εκλεγόμενο μέλος.
2. Νικολοπούλου Χαρίκλεια – Εκλεγόμενο μέλος.
3. Γιώργος Ηλιόπουλος – Εκλεγόμενο μέλος.
4. Γιώργος Χρονόπουλος – Εκλεγόμενο μέλος.

 

Έρχονται και προσφυγές στην Αποκεντρωμένη

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Πολιτών”, κ. Βασίλης Καραβάκος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσβάλλει τη συγκρότηση των δύο Επιτροπών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και σημείωσε: “Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα από το κράτος. Δεν εφαρμόζουν ούτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, τόνισε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να λειτουργήσει με βάση όσα απάντησε το Υπουργείο Εσωτερικών στην σχετική ερώτηση που του τέθηκε από τον δήμο, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.
Πλέον στος Επιτροπές του Δήμου συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο κ. Γιώργος Χρονόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε σχετικά: “Εμείς δεχτήκαμε να συμμετέχουμε στις Επιτροπές γιατί μας ενδιαφέρει η λειτουργία του δήμου. Αν αυτές οι Επιτροπές είναι παράνομες ή παράτυπες επειδή ο νόμος του κ. Θεοδωρικάκου βγήκε αντισυνταγματικός, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα κληθεί να αποφασίσει και εμείς θα πράξουμε ανάλογα. Εμάς μας ενδιαφέρει η καλή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου. Οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, η καθαριότητα, οι μισθοδοσίες των εργαζομένων. Δεν θα μπούμε στην λογική του δε συμμετέχω, εμάς μας ενδιαφέρει η συμμετοχή.”

 

“Η στήριξη της εκλογικής νόθευσης συνεχίζεται”

Παρέμβαση για το θέμα έκαναν με ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τη Μεταμόρφωση”, κ. Δημήτρης Πεπαρίδης και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ζυγούνας, Φώτης Παπαδόπουλος, Νικολέττα Πατέλη και Θοδωρής Σφυρής, στην οποία ανέφεραν: “Είναι σε όλους γνωστό, πως οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν με την απλή αναλογική, ανεξάρτητα με το ποιος συμφωνεί και ποιος όχι.

Αυτό σημαίνει πως όποιο ποσοστό πήραν οι παρατάξεις στις εκλογές, έχουν και το αντίστοιχο ποσοστό συμβούλων στα δημοτικά συμβούλια.
Κι ενώ η κυβέρνηση διατυμπάνιζε σε κάθε κατεύθυνση την αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπως τελικά και έκανε, ταυτόχρονα όμως  επέλεξε και κάτι άλλο, πολύ χειρότερο!

Να νομοθετήσει πραξικοπηματικά, μεταφέροντας τις περισσότερες και σοβαρότερες αρμοδιότητες του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο στην Οικονομική Επιτροπή, όσο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου την πλειοψηφία  έχει η πρώτη παράταξη, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος και ποσοστού.

Μία απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική, που νοθεύει εξ ολοκλήρου την λαϊκή ετυμηγορία  και παραπέμπει σε άλλες εποχές!
Όμως η καλπονοθευτική αυτή επιλογή της κυβέρνησης, κρίθηκε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στα τέλη Νοεμβρίου 2022.

Ως εκ τούτου, μετά από αυτή την σοβαρότατη εξέλιξη,  δεν συμμετείχαμε στην εκλογή αναπλήρωσης μελών σ’ αυτές τις Επιτροπές, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 15/1/2023.

Με την μη παρουσία μας, δεν νομιμοποιούμε την καλπονοθεία και τις “παράτυπες” επιλογές που στηρίζει η Διοίκηση Σαραούδα, η πλέον αντιθεσμική Διοίκηση  που διαχρονικά πέρασε από την πόλη μας.

Και γιατί, στη ρητορική μπορεί να είμαστε όλοι καλοί, αλλά οι πράξεις μας είναι αυτές που κρίνουν τη  συνέπεια μας!”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ