Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σ. Σαραούδας, Δήμαρχος Μεταμόρφωσης: “Συνεχώς αναζητούμε τρόπους να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους συμπολίτες μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας μίλησε αποκλειστικά στον Χ-τύπο για το πώς έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός τα πράγματα στην πόλη καθώς επίσης και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για την στήριξη των πολιτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ-τύπο:

Για την προσαρμογή του Δήμου Μεταμόρφωσης στις οδηγίες της κυβέρνησης

“Ο Δήμος Μεταμόρφωσης από την πρώτη στιγμή και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, έλαβε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και τον περιορισμό μετάδοσης του κορωναϊού.

Οι υπηρεσίες μας, παρά τη δύσκολη συγκυρία και τις άδειες ειδικού σκοπού, ανταποκρίνονται με απόλυτη επάρκεια και πραγματικά τους ευχαριστώ για αυτό. Ο Δήμος συνεχίζει να εργάζεται κανονικά, ενώ βρίσκεται σε ετοιμότητα να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει. Μάλιστα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εργαζομένων οι οποίοι δεν πήραν την άδεια που δικαιούνται για να βοηθήσουν στις αυξημένες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν.

Όσο για τον Πολίτη, μπορεί να εξυπηρετηθεί τηλεφωνικά ή διαδικτυακά, ενώ έχουμε δημιουργήσει γραμμή βοήθειας για ευπαθείς ομάδες, η οποία καλύπτει από ιατρικές συμβουλές, συνταγογράφηση, βοήθεια στο σπίτι, συσσίτιο, κοινωνικό παντοπωλείο, ψυχολογική υποστήριξη, έως και ψώνια αν χρειαστεί. “

Σχετικά με την ανταπόκριση των δημοτών στη νέα αυτή κατάσταση

“Οι δημότες έως και σήμερα αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται, τους σοβαρούς λόγους να παραμείνουν σπίτι και χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης. Σχεδόν τα πάντα μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, ενώ οι χρονικές προθεσμίες, π.χ. για τη δήλωση των τετραγωνικών, έχουν επεκταθεί. Φυσικά υπήρχαν λιγοστές περιπτώσεις, κυρίως πολιτών της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι επέμεναν δίχως λόγο να έρθουν εδώ, στο Δημαρχείο, και προσωπικά ανέλαβα να τους αποθαρρύνω,  να τους εξηγήσω τους κινδύνους και να τους καθοδηγήσω πως να εξυπηρετηθούν από μακριά.”

Τέλος, για τα μέτρα στήριξης προς τις ευπαθείς ομάδες

“Όπως ήδη ανέφερα, είναι πολλές οι πρωτοβουλίες που λάβαμε, ιδιαίτερα μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας για τους πολίτες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες. 210-2831133 και 210-28298660 είναι τα τηλέφωνα της Γραμμής Βοήθειας για οποιονδήποτε κάτοικο της Μεταμόρφωσης βρίσκεται σε ανάγκη. Παράλληλα προχωρήσαμε και σε δράσεις, όπως η απαλλαγή από τα τροφεία για τους παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς για το μήνα Μάρτιο και όσο κρατήσει αυτή η δύσκολη κατάσταση, ενώ διεκδικήσαμε και ενεκρίθη από τον Υπουργό των Εσωτερικών η δυνατότητα οι Δήμοι να αποφασίσουν την αναστολή είσπραξης δημοτικών τελών και φόρων για τις πληγείσες επιχειρήσεις. Και δεν μένουμε εδώ. Συνεχώς αναζητούμε τρόπους να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους συμπολίτες μας, ευπαθείς και μη.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ