Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

«Στέγαση και Εργασία για τους ανέργους»: Διεκδίκηση ένταξης από τους Δήμους Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου Αττικής και Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με τους Δήμους Ηρακλείου Αττικής και Λυκόβρυσης-Πεύκης, διεκδικεί την ένταξη στο πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους”.

Την πρωτοβουλία αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 18 μήνες, την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες. Παράλληλα, παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίησή τους, ώστε να αναλάβουν σταδιακά την ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας και να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στις ακόλουθες ομάδες:

  • Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα (τροχόσπιτα, αυτοκίνητα, αυτοσχέδιες κατασκευές, παραπήγματα, παράγκες, containers, ακατάλληλα για κατοίκηση κτίρια με βάση την κείμενη νομοθεσία),
  • Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων ή Υπνωτήρια
  • Γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας,
  •  Άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν σπουδάζουν και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι:
  • Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας.
  • Η κινητοποίηση για επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και εργασιακής επανένταξης.
  • Η ανάπτυξη συνέργειας μεταξύ Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεδιάσκεψη εργασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπου συμμετείχε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ο αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Μεταμόρφωσης και Ηρακλείου, Πάνος Λουσίδης και Δέσποινα Αϊβατζίδου Ποριώτου αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των τριών δήμων.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ