Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Παρέμβαση για την δημιουργία ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κ. Δημήτρης Τάσσης κατήγγειλε την διαδικασία στις εκλογές της Νέας Πορείας και κατέθεσε τις προτάσεις του

Φανερά ενοχλημένος και άκρως καταγγελτικός για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι “εσωκομματικές” εκλογές στην δημοτική παράταξη της Μεταμόρφωσης “Νέα Πορεία” εμφανίστηκε, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Δημήτρης Τάσσης, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Χ-τύπο.

Θυμίζουμε πως ο κ. Τάσσης ήταν υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης το 1998 και το 2002 και επίσης συμμετείχε στις διαδικασίες που είχαν γίνει το 2006 για την ανάδειξη του κ. Μιλτιάδη Καρπέτα ως του επικεφαλής της παράταξης που στήριζε τότε το ΠΑΣΟΚ. Επίσης ο κ. Τάσσης είχε διατελέσει Νομάρχης Σάμου την περίοδο 1993 – 1995.

Να έρθουμε στο σήμερα, όπου το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θέλησε να εκφράσει την κάθετη διαφωνία του με τις εκλογές στη Νέα Πορεία, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα και εξελέγη νέος επικεφαλής ο κ. Γιώργος Χρονόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τάσσης μας δήλωσε: “Τα όσα συνέβησαν στη Νέα Πορεία χαρακτηρίζονται από πλήρη αγνόηση της δημοκρατικής διαδικασίας. Δεν μπορεί μία δημοκρατική παράταξη, εγκαταλείποντας ο κ. Καρπέτας, να ακολουθεί αντιδημοκρατικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής. Καταγγέλλω ευθέως πραξικοπηματική ανάδειξη του αναδόχου του κ. Καρπέτα.” Μάλιστα, ο κ. Τάσσης συμπλήρωσε ότι “σε αυτό το πραξικόπημα συνέπραξαν και οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ που ήρθαν στη Μεταμόρφωση. Συγκεκριμένα, ήρθε στην πόλη μας και ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.”

Αφού θυμίσουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές της παράταξης ψήφισαν για την ανάδειξη του νέου αρχηγού οι 16 δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί την προηγούμενη δημοτική περίοδο να περάσουμε στην πρόταση του κ. Τάσση για το τι θα έπρεπε να γίνει: “Είχα προτείνει, όταν γίνονταν οι προεργασίες, η εκλογή του νέου επικεφαλής να γίνει μέσα από ένα εκλογικό σώμα που θα σχηματιστεί από όσους ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Νέα Πορεία από τις εκλογές του 2006. Αυτό το εκλογικό σώμα δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί και θα κατέληγε σε μία δημοκρατική απόφαση.”

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Τάσσης τόνισε: “Δεν με αφορούν τα πρόσωπα, θα αξιολογηθούν στις εκλογές. Δεν ανέχομαι όμως τα πισωγυρίσματα και δεν ανέχομαι να καθορίζουν το μέλλον μίας πόλης οι προσωπικές επιλογές. Αν έχουν ίχνος μεταμέλειας, όσοι συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές – παρωδία θα πρέπει να συζητήσουν με τους κ.κ. Δημήτρη Πεπαρίδη, Αλέξανδρο Νάστο και Δημήτρη Περιβολαράκη και όλοι μαζί να συστήσουν μία νέα προοδευτική παράταξη, η οποία με αξιώσεις θα διεκδικήσει το δήμο.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ