Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης δίνει “τέλος” στις φήμες για τη μέριμνα κατά του Covid-19

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ενημερωτικό σημείωμα αποφάσισε να “ξεκαθαρίσει το τοπίο” γύρω από τις φήμες ότι δεν υπάρχουν τεστ COVID, δεν υπάρχει πρόνοια για Γιατρό Εργασίας κ.λπ. ο Δήμος Μεταμόρφωσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην τελευταία ανακοίνωσή του: “Επειδή διαπιστώνουμε ότι προκαλείται ανησυχία και μάλιστα αναίτια,  με το συγκεκριμένο ενημερωτικό σημείωμα επιδιώκουμε να ενημερώσουμε για το τι συμβαίνει πραγματικά. Με εγκυρότητα.”.

Το σημείωμα αναφέρει αναλυτικά: “Ο Δήμος Μεταμόρφωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει μια ιδιαίτερα σκληρή -κατά κοινή ομολογία- στάση, πάντοτε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και πάντοτε ένα βήμα πιο αυστηρά από τα ορισθέντα πρωτόκολλα.

Επειδή ωστόσο ακούγονται ανά διαστήματα διάφορες ανακρίβειες, επιθυμούμε να επισημάνουμε -προς ενημέρωσή σας- κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία:

– Κάθε περίπτωση εργαζομένου στον Δήμο, ύποπτου για COVID έχει εξεταστεί και μάλιστα δωρεάν σε συνεργασία με ΕΟΔΥ και από τον ΕΟΔΥ. Συμπληρωματικά ο Δήμος Μεταμόρφωσης έχει σχετική σύμβαση (απόφαση 336/2020 της Οικονομικής Επιτροπής, ΑΔΑ: ΩΨΛ0ΩΚΒ-ΣΟ6) για μοριακά τεστ (η πλέον αξιόπιστη μέθοδος) με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εξετάζονται εργαζόμενοι κατά το δοκούν, παρά μόνο αν υπάρχει -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- λόγος. Όπως άλλωστε πρόκειται να συμβεί την ερχόμενη Τετάρτη, όπου τα προληπτικά μοριακά τεστ σε εργαζομένους θα προέρχονται από την αναφερθείσα σύμβαση.

– Η παρουσία Γιατρού Εργασίας αποτελεί ζήτημα που απασχόλησε το Δήμο από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Ειδικότερα, από τον περασμένο Απρίλιο είχε οριστεί Γιατρός Εργασίας (αριθμ. πρωτ. συμφωνητικού: 8600/27-4-2020) με εξάμηνη θητεία, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη (19/11) εγκρίνεται από την Οικονομική Επιτροπή ο νέος Γιατρός Εργασίας (δείτε λεπτομέρειες στις συνοδευτικές «Παρατηρήσεις»).

– Από την πρώτη στιγμή εφαρμόστηκε στο Δήμο Μεταμόρφωσης η τηλεργασία, όπου και όταν ήταν δυνατό, λόγω του ήδη μειωμένου προσωπικού (π.χ. άδειες ειδικού σκοπού, ευπαθείς ομάδες, ελλείψεις σε προσωπικό), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι δυνατή και λόγω του αντικειμένου της εργασίας. Με την παραλαβή των υπολογιστών που ολοκληρώθηκε τελικά τη Δευτέρα, η τηλεργασία θα επεκταθεί, όπου φυσικά είναι δυνατόν.

– Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Μεταμόρφωσης διαθέτουν τα σχετικά προστατευτικά μέσα (θερμόμετρα ηλεκτρονικά, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κα), ενώ τηρούν τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα μετάδοσης της νόσου. Δηλαδή τις κατευθύνσεις οι οποίες έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς σε όλους τους Δήμους (δείτε στις συνοδευτικές «Παρατηρήσεις» για περισσότερες πληροφορίες).

Επομένως, σε κάθε περίπτωση γίνεται σαφές ότι υπάρχει βούληση και πρόνοια. Ότι ο Δήμος Μεταμόρφωσης αλλάζει ρότα και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της Δημοτικής Αρχής ή μιας Υπηρεσίας. Είναι αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας, της στενής συνεργασίας και της σκληρής μας δουλειάς.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ