Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια του ευρωπαϊκού προγράμματος e-design στο Δήμο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε η εκπαίδευση μελών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω του έργου Ε-Design στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης.

To πρώτο μάθημα περιλάμβανε ενημέρωση των συμμετεχόντων για το πρόγραμμα και καταγραφή των δεξιοτήτων τους, ώστε να επόμενα μαθήματα να είναι όσο το δυνατόν πιο προσαρμοσμένα στις γνώσεις τους.

Ωστόσο, σημειώνεται πως ο πρώτος κύκλος του έργου είναι πιλοτικός και είναι πιθανή η επέκτασή του.

Λίγα λόγια για το E-DESIGN

Το έργο E-DESIGN υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2021. Το E-DESIGN δημιουργεί hotspots σε δημόσιους χώρους και σχολεία πολλών δήμων στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κύπρο, την Πορτογαλία, τη Λιθουανία και την Ιταλία, όπου έμπειροι εκπαιδευτές προσφέρουν δωρεάν μαθήματα εκπαίδευσης, ώστε να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους ικανότητες, σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και απαιτητική αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες ασχολούνται με περιεχόμενο όπως η 3D εκτύπωση, η μοντελοποίηση, ο προγραμματισμός και το Internet of Things. Τα μαθήματα, μάλιστα, δε σταματούν σε τεχνικές δεξιότητες (technical skills).

Υπάρχουν και τα soft skills (οριζόντιες δεξιότητες), τα οποία είναι εξίσου σημαντικά.
Ενδεικτικά αυτές είναι: κριτική σκέψη κι επίλυση προβλημάτων, ευελιξία και
δημιουργικότητα, ειλικρίνεια και συναισθηματική νοημοσύνη, επικοινωνία, συνεργασία,
διαπραγμάτευση, σχεδιασμός και διαχείριση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ