Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Δ.Σ. Μεταμόρφωσης: Διαφορετική φιλοσοφία για τις υπερωρίες των εργαζομένων – Η διαρροή ενός e-mail προκάλεσε συζητήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ευκαιρία να εκφράσει την εκτίμησή του στους εργαζόμενους του Δήμου Μεταμόρφωσης είχε ο δήμαρχος της πόλης, κ. Στράτος Σαραούδας, με αφορμή η διαρροή ενός υπηρεσιακού e mail, στο οποίο αναφέρονταν οι υπερωρίες των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, αν και μερίδα της αντιπολίτευσης στηλίτευσε τη συγκεκριμένη τακτική, ο δήμαρχος εξήγησε πως οι εργαζόμενοι του δήμου προσφέρουν σημαντικό έργο και μάλιστα είναι πολλοί λιγότεροι από όσους χρειάζεται η πόλη και παρόλα αυτά επιτελούν σπουδαίο έργο, για το οποίο πρέπει να πληρώνονται.

 

“Νέα Πορεία”: “Συνεχίζετε το βιολί – βιολάκι”

Πρώτος το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Πορεία”, κ. Γιώργος Χρονόπουλος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: “Έλαβα ένα e mail από υπηρεσία του Δήμου – και μάλλον θα πρέπει να ήρθε σε όλους – το οποίο αφορούσε υπερωρίες κάποιων υπαλλήλων του δήμου. Κάποιων υπαλλήλων, δεν πρέπει να ήταν όλων” και σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σχετικά: “Εδώ φαίνεται πόσο εύκολα μπορεί να διαρρεύσει ένα έγγραφο από την υπηρεσία χωρίς να το δει κανένας. Για αυτό δεν φέρει ευθύνη ο υπάλληλος αλλά η διοίκηση και κάποιοι από τους διοικούντες.”. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Χρονόπουλος τόνισε: “Εδώ είναι και κάτι άλλο που φαίνεται, ότι ο δήμαρχος δίνει εντολές: “θα πάρεις εσύ αυτά”, “εσύ θα πάρεις αυτά” ή δεν θα πάρει ο ένας ή δεν θα πάρει ο άλλος. Αυτά όταν γράφονται μένουν. Λέει το έγγραφο ότι με εντολή δημάρχου θα δοθούν 30 ώρες υπερωρίες. Από πότε ο δήμαρχος μοιράζει και υπερωρίες; Εμείς το έχουμε θέσει ξανά το θέμα με τις υπερωρίες αλλά από ότι φαίνεται συνεχίζετε το βιολί – βιολάκι με κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Θέλουμε να μας απαντήσει ο δήμαρχος τι ακριβώς συμβαίνει.”

 

Λαϊκή Συσπείρωση: “Μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο”

Στη συνέχεια για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεταμόρφωσης, κ. Παναγιώτης Μακρίδης, ο οποίος ξεκίνησε την τοποθέτησή του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τον δημοτικό του σύμβουλο, κ. Γρηγόρη Μολύβα, για την απώλεια της μητέρας του, χαρακτηρίζοντάς την αγωνίστρια και σύζυγο – στήριγμα. Ακολούθως, ο κ. Μακρίδης είπε: “Είχαμε πολλές ερωτήσεις αλλά προέκυψε αυτό το e- mail. Αναρωτιέμαι γιατί δεν έκανε δήλωση ο δήμος, ο δήμαρχος ο Προϊστάμενος ή η υπηρεσία; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια απάντηση. Μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο από αυτά που δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους και δε μιλάει κανένας, σου λένε άσε θα ξεχαστεί” και συνέχισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης λέγοντας: “Είναι μία απόδειξη αυτό το e mail για το πόσο δίκιο έχει η Λαϊκή Συσπείρωση και το κόμμα (ΚΚΕ) για το ρόλο της τοπικής διοίκησης” και το εξήγησε λέγοντας πως με αυτόν τον τρόπο οι δήμοι λειτουργούν ως αποσυμπιεστές της κοινωνικής πίεσης με τη λογική του “μη σε νοιάζει θα σε βολέψω εγώ”. Και συμπλήρωσε πως αυτό δεν ισχύει για όλους και “δεν είναι στο μηνιάτικό τους” όπως είπε και αναρωτήθηκε “αύριο, μεθαύριο θα πάρουν σύνταξη. Γιατί να παίρνουν 600 ευρώ σύνταξη; Να μπει μέσα στο μισθό τους αυτό το ποσό. Για αυτό θα πρέπει οι εργαζόμενοι να διεκδικούν τον καλύτερο μισθό”. Στη συνέχεια ο κ. Μακρίδης είπε πως αυτό δε συμβαίνει μόνο στο Δήμο Μεταμόρφωσης “αλλά εδώ έχουμε την απόδειξη.” Συμπερασματικά, ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε πως η μήτρα που γεννάει αυτά τα προβλήματα είναι ο καπιταλισμός.

 

Δήμαρχος: Δουλεύουν και πληρώνονται

Δίνοντας συγχαρητήρια στους μόλις 8 δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του ξεκίνησε ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς όπως εξήγησε αποδεικνύεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στο δήμο και από το γεγονός πως μετά από τόσο καιρό που συνεδρίασε το Σώμα η αντιπολίτευση έθεσε μόνο δύο θέματα (τη διαρροή του μέιλ και το 2ο Λύκειο).

Ακόμη ο δήμαρχος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το έργο των εργαζομένων του δήμου και χαρακτηριστικά είπε: “Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε το Καλοκαίρι και όλη η Αθήνα μίλαγε για την πόλη μας. Εν μέσω αδειών καταφέρανε και διατηρήσαν την πόλη πεντακάθαρη, με 7.000 κόσμου να επισκέπτεται κάθε μέρα τη Μεταμόρφωση. Θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία που σύμφωνα με την αντιπολίτευση θα έπρεπε να κάνει μόνο ένα έργο και όχι όλα αυτά που κάνει.” Αμέσως μετά ο δήμαρχος ευχαρίστησε του εργαζομένους στην καθαριότητα και γενικότερα όλο το προσωπικό του δήμου εξηγώντας σε ποιους τομείς έχουν συνεισφέρει. Απαντώντας συγκεκριμένα για το ζήτημα των υπερωριών ο δήμαρχος εξήγησε ότι αυτά που είπε η αντιπολίτευση ήταν υπερβολικά, καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι με τις υπερωρίες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό το διαπιστώνει εύκολα κάποιος μελετώντας τα οικονομικά στοιχεία.

Αμέσως μετά ο κ. Σαραούδας περιέγραψε μία σειρά από σημαντικά έργα που γίνονται ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη Μεταμόρφωση και μάλιστα με χρήματα που διεκδίκησε και πήρε ο δήμος και χάρις την καλή δουλειά των εργαζομένων του και κάλεσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να δώσουν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους. Απαντώντας στον κ. Μακρίδη περί σκανδάλου, ο δήμαρχος είπε πως αν υπήρχε πρόβλημα με τους εργαζόμενους θα ήταν τώρα εκεί για να διαμαρτυρηθούν, όμως αυτό δε συνέβη και σημαίνει πολλά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ