Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Διανοίξεις οδών – Καθαριότητα και Ανακύκλωση σε φουλ ρυθμούς στο Δήμο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική αρχή αναβαθμίζει την πόλη σε καίριους τομείς

Παρακολουθώντας τις παρεμβάσεις του Δήμου Μεταμόρφωσης σε σημαντικούς τομείς της πόλης δεν μπορείς να μη σταθείς στις διανοίξεις των δρόμων, στην ενίσχυση της καθαριότητας και την προσπάθεια να αναβαθμιστεί πραγματικά η ανακύκλωση στην περιοχή.

 

Διανοίξεις Δρόμων – Ανισόπεδος Κόμβος στον Προαστιακό

Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες συζητήσεων και χρονοβόρων διαδικασιών, γίνονται διανοίξεις δρόμων ζωτικής σημασίας. Ήδη, διανοίχθηκαν οι οδοί Αριστοτέλους, Βουλγαροκτόνου, Σωκράτους – Σολωμού (τμήματα), Ηρακλείου, Ασκληπιού, Ιωαννίνων, Οδυσσέως, Μπιζανίου (τμήμα), Αγίας Βαρβάρας, Ναυαρίνου, Πυθίας, Πωγωνίου, τμήμα της Παπαδιαμάντη, Κλεισθένους, Ανώνυμη Οδός (έναντι Νεκροταφείου), Βουλγαροκτόνου – Πεντέλης, Νικηταρά και Τεπελενίου, Χαλκιδικής (το γνωστό Κοταράδικο).

Συνεχίζονται οι διανοίξεις στις οδούς Βουλγαροκτόνου και Δεξαμενής, Πάρνηθος, Καλλιπόλεως, Μπιζανίου, Δήμητρας, Χλόης, Οδυσσέως, Καραϊσκάκη, Αγίου Νεκταρίου και Σολωμού, Σωκράτους (τμήμα), Δερβενίων και Πολέμη, Σούτσου, Δραγούμη, Πιερίας, Λητούς και Απόλλωνος, Καλλιδρομίου και Πολέμη, Πάρου, Οδυσσέως και Τήνου (στο 2ο Λύκειο), Πιερίας, Ηλία και Ευβοίας, Ηλείας, Αγίου Φανουρίου και Ευβοίας, Διλόφου, Περικλέους, Σμόλικα και Σούτσου.

Μεγάλη σημασίας τόσο συμβολικά, όσο και πρακτικά η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στο ύψος του Προαστιακού (γνωστός ως «Κόμβος του Ράλλη»). Ένα έργο «κολλημένο» από το 1994, το οποίο έγινε πραγματικότητα, μετά από διεκδίκηση και μελέτη του Δήμου, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

 

 

 

Καθαριότητα και στόλος Οχημάτων

Όσον αφορά στην ενίσχυση της Καθαριότητας και της Ανακύκλωσης, καταρχάς ο δήμος επένδυσε σε προσωπικό και οχήματα.

Συγκεκριμένα δύο νέα απορριμματοφόρα, ένα γερανοφόρο όχημα, ένα ανατρεπόμενο φορτηγό όχημα-αρπάγη, ένα καλαθοφόρο, ένα ημιφορτηγό 4Χ4 (με δυνατότητα πυροσβεστικής ή εκχιονιστικής διάταξης, ανάλογα με τις ανάγκες), μηχανήματα κήπου και μηχανήματα καθαρισμού του Δημοτικού Κολυμβητήριου, ένα μικρό ανατρεπόμενο φορτηγό και τρία σάρωθρα, μαζί με ολοκαίνουργιους κάδους απορριμμάτων, έχουν ήδη ενταχθεί στο δυναμικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Επισκευάστηκε το Καδοπλυντήριο και όλοι οι κάδοι απορριμμάτων πλένονται τακτικά.

Ξεκίνησαν, έγιναν θεσμός και συνεχίζονται οι Τετάρτες Καθαριότητας. Κάθε εβδομάδα ένα πολυμελές συνεργείο της αρμόδια διεύθυνσης καθαρίζει -πέραν του καθημερινού προγράμματός του- εξονυχιστικά μια περιοχή και περιποιείται το πράσινό της.

Απομακρύνονται εγκαταλελειμμένα οχήματα ετών από τη πόλη. Πέρυσι απομακρύνθηκαν 55 οχήματα.

Σύντομα ο δήμος αποκτά τρία ακόμη ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα και ένα μικρό γερανοφόρο όχημα για να αδειάζει τις γωνιές ανακύκλωσης που τοποθετούνται σε όλη την πόλη.

 

Γωνιές Ανακύκλωσης σε όλη την πόλη – Φροντίδα για τα αδέσποτα

Τέλος, ημιυπογειοποιημένες γωνιές ανακύκλωσης τοποθετούνται σε όλη τη Μεταμόρφωση και μάλιστα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, Πράσινο Ταμείο και Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

Αντίστοιχα τοποθετούνται μωβ Κάδοι Εναπόθεσης / Ανακύκλωσης Ρούχων, ενώ ανακυκλώνονται και τα έλαια από επιχειρήσεις.

Κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού και μεταλλικών κουτιών μπήκαν σε όλα τα δημοτικά κτίρια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Δράσεις ενημέρωσης των πολιτών / μαθητών για την Ανακύκλωση γίνονται σε σχολεία (με την υποστήριξη του Τμήματος Παιδείας) και στη Μεταμόρφωση είτε με το Κινητό Πράσινο Σημείο του ΕΣΔΝΑ είτε με εκδηλώσεις όπως η Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο δήμος προχωρά σταδιακά στην αύξηση του πρασίνου στη Μεταμόρφωση, με τη δενδροφύτευση, το περασμένο έτος, 151 δέντρων, τη στιγμή που έχουν κοπεί (πχ λόγω ασθενειών) 15 δέντρα.

Ενώ ο Δήμος φροντίζει περισσότερα αδέσποτα ζώα από ποτέ. Το 2022 φρόντισε 180 ζώα και το 2023 ήδη πάνω από 190 αδέσποτα ζωάκια (κυρίως γατούλες). Έχουν ήδη τοποθετηθεί 19 ταΐστρες σε όλη την πόλη, ενώ παρέχεται δωρεάν διατροφή και ιατρική περίθαλψη των ζώων. Σύντομα θα τοποθετηθούν και 21 σπιτάκια για γάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ