Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Δεν απουσίασαν οι αντιδράσεις στην επίσκεψη της Ν. Κεραμέως

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα παραλειπόμενα από την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας σε σχολεία της Μεταμόρφωσης και της Νέας Χαλκηδόνας

Η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας, κας Νίκης Κεραμέως μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη του Υπουργείου, στα σχολεία της Μεταμόρφωσης και της Νέας Χαλκηδόνας, προκάλεσε άμεσες και έμμεσες αντιδράσεις από φορείς και δημοτικές παρατάξεις των δήμων.

Διαμαρτυρίες από εκπροσώπους γονέων στη Ν. Χαλκηδόνα

Πιο συγκεκριμένα, τα αιτήματα για επιπλέον αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση και μέτρα εκεί που εντοπίζονται κρούσματα μετέφεραν εκπρόσωποι γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Χαλκηδόνας, το οποίο επισκέφτηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για να επιθεωρήσει το άνοιγμα των σχολείων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Ν. Χαλκηδόνας και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αρετή Περιβόλα, αλλά και ο Νίκος Σερετάκης, δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν τα σχολεία, τονίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από αυτά που έχουν ζητήσει οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, τονίζοντας τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας. Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των γονέων τόνισαν το γεγονός ότι στο 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Χαλκηδόνας, υπάρχει καινούργια κενή αίθουσα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, μαζί με την πρόσληψη εκπαιδευτικών, για την αραίωση των τμημάτων του σχολείου.

Φ. Παπαδόπουλος: “Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου”

Την ίδια στιγμή στο Δήμο Μεταμόρφωσης είχαμε αντιδράσεις από δύο δημοτικές παρατάξεις, τη Νέα Πορεία και την Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, κ. Φώτης Παπαδόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρει: “Ω τι τιμή, να επιλέγει την ταπεινή κι εργατική πόλη της Μεταμόρφωσης η κυρία υπουργός και το επιτελείο της!

 

 

 

Προφανώς το φιλικό και οικείο κομματικά περιβάλλον του Δήμου, ήταν αυτό που την οδήγησε στη γειτονιά μας, για να κάνει με τον καλύτερο τρόπο πράξη την επικοινωνιακή της πασαρέλα!

Επικαλούνται μοντέλα διαχείρισης, όπως αυτό της Σουηδίας, με παράθυρα των τάξεων ανοιχτά για αερισμό και διάφορα άλλα ευτράπελα! Χωρίς να έχουν διαθέσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας για τις ανάγκες που προέκυψαν, μέχρι την μέρα που έκλεισαν τα σχολεία, όπως γι αυτό μας ενημέρωναν επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χωρίς να τους απασχολήσει ο τρόπος κάλυψης όλων αυτών των υπέρογκων δαπανών που δημιουργήθηκαν και που καλύφθηκαν στο μέτρο του δυνατού με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις ΟΛΩΝ των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Διοικητικά Όργανα του Δήμου!

Και όμως, η επικοινωνιακή αυτή πασαρέλα, καλά κρατεί! Στα κρυφά, στα μουλωχτά, σε φιλικό γήπεδο όπως αυτό του Δήμου Μεταμόρφωσης, για να μην έχουμε και τίποτε αντιδράσεις από κοινωνικές ομάδες αντιφρονούντων που θα μας χαλάσουν αυτή τη φιέστα!”

Λαϊκή Συσπείρωση: “Με θράσος χρησιμοποιούν ως ντεκόρ τους μικρούς μαθητές”

Επίθεση τόσο κατά της Υπουργού Παιδείας και γενικότερα της κυβερνητικής πολιτικής όσο και κατά της δημοτικής αρχής της πόλης εξαπέλυσε η Λαϊκή Συσπείρωση Μεταμόρφωσης, με αφορμή την επίσκεψη της κας Νίκης Κεραμέως στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, κατά την επανέναρξή τους την Δευτέρα.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης σημειώνεται: “Τι είδαμε σήμερα στη Μεταμόρφωση στην επίσκεψη της υπουργού Παιδείας:

Με θράσος να χρησιμοποιούν ως ντεκόρ τους μικρούς μαθητές, που τους συγκέντρωσαν στο διάδρομο και στις αίθουσες για να φωτογραφηθούν μαζί με την υπουργό παιδείας, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τον δήμαρχο και τους «παρατρεχάμενους», οι οποίοι έτρεξαν για να συμπληρώσουν «το κάδρο» με τα «επικοινωνιακά» παιχνίδια της κυβέρνησης. Αποτελεί κοροϊδία και πρόκληση απέναντι στους μαθητές και στους γονείς οι ισχυρισμοί ότι εξασφαλίστηκε το ασφαλές άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων με το διαφορετικό πρόγραμμα εισόδου – εξόδου και τα ανοιχτά παράθυρα, τη στιγμή που δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο. Προκαλεί οργή να περιφέρονται στην πόλη μας, που οι οικογένειες έχουν φορτωθεί εκτός από τα βάρη της ανεργίας, των χρεών, της αβεβαιότητας, της απληρωσιάς τον φόβο και την αγωνία για τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών τους.

Δεν είδαμε όμως τα υπόλοιπα σχολεία που έχουν 25 μαθητές στις τάξεις τους και αναγκαστικά θα κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα μέσα στον χειμώνα. Ούτε μας είπαν τίποτα για τις καθαρίστριες που δεν εμφανίστηκαν σήμερα γιατί έληξε η σύμβασή τους. Δεν ακούσαμε καμία ανακοίνωση για covid τεστ στον δήμο μας. Ξεχάσαμε ότι περισσότερα από 70 παιδιά δε συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση και αρκετά τους «βγήκαν» τα μάτια
μπροστά σε ένα κινητό. Δε μας είπαν (υπουργείο και δημοτική αρχή ) τι θα γίνει τις βροχερές μέρες στο διάλειμμα και που θα προαυλίζονται οι μαθητές χωρίς υπόστεγα. Αν αυτό δεν είναι κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία, τότε τι είναι; Καταγγέλλουμε τη στάση του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής, που την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπήκε ούτε στον κόπο να απαντήσει στο αίτημα της Λαϊκή Συσπείρωσης Μεταμόρφωσης για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Είναι εξίσου υπεύθυνος με την κυβέρνηση, της οποίας η πολιτική είναι αυτή που κλείνει τα σχολεία.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ