Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου από ομάδα ανήλικων κουκουλοφόρων στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυξάνονται με τρομακτικά ραγδαίο ρυθμό τα περιστατικά εγκληματικότητας από ανηλίκους στη χώρα.

Το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουλίου, ένας 17χρονος στη Μεταμόρφωση έπεσε θύμα άγριας επίθεσης και ξυλοδαρμού από μια ομάδα 10 ανηλίκων, δεχόμενος να δέχεται χτυπήματα με γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ένω ένας από τους εμπλεκόμενους τον χτύπησε και με σιδερογροθιά.

Μάλιστα, το παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», λόγω των χτυπημάτων που είχε δεχθεί κυρίως στο πίσω μέρος του κεφαλιού από το μεταλλικό αντικείμενο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Ωστόσο,  ανήλικος κατέθεσε στις αρχές πως αναγνώρισε έναν 14χρονο, τον οποίο εντόπισαν και συνέλαβαν οι αστυνομικοί, όπως και τον πατέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο 17χρονος υπέδειξε σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής ως υποκινητή της επίθεσης έναν 14χρονο ο οποίος προσήχθη στο Τ.Α. Μεταμόρφωσης και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Εξεταζόμενος προανακριτικά ο 14χρονος υπέδειξε έναν άλλον συνομήλικο του ως υποκινητή του άγριου ξυλοδαρμού, ωστόσο, παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη του.

Την προανάκριση διενήργησε το Τ.Α. Μεταμόρφωσης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

 

Σύλληψη 4 ανηλίκων και στην Αγία Βαρβάρα

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες της 7-7-2022 στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), ακόμα τέσσερις (4) ανήλικοι ημεδαποί (δύο 17χρονοι και δύο 16χρονοι) κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος ανηλίκων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 6-7-2022 στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι προσέγγισαν δυο 15χρονους ημεδαπούς και με λεκτικές απειλές και απειλή χρήσης μαχαιριού, που δήλωσαν ότι κατείχαν, τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν τους ανήλικους δράστες και τους οδήγησαν στο Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας, όπου και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 2 κινητά τηλέφωνα που είχαν αφαιρέσει και 2 φυσίγγια κρότου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ