Ελάτε στην παρέα μας

Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Τα ΚΑΠΗ Δήμου Μαρκοπούλου τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πνεύμα υψηλού εθνικού φρονήματος πραγματοποιήθηκε, εχθές Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, η Γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, από τα ΚΑΠΗ του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» του Δήμου Μαρκοπούλου, στο κατάμεστο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις».

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», κα Μπίλλυ Δρίτσα, ενώ προλόγισε ο Βιβλιοθηκονόμος, κος Δημήτρης Αρβανιτάκης.

Και οι δύο έκαναν ξεχωριστή μνεία στο έργο και την ζωή, του πρόσφατα εκλιπόντος συντοπίτη και συγγραφέα της ιστορίας της πόλης, Σταμάτη Μεθενίτη, στου οποίου την μνήμη αφιερώθηκε η χθεσινή επετειακή γιορτή.

Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε η ομάδα Χορωδίας των ΚΑΠΗ, με μαέστρο της, τον διεθνώς καταξιωμένο Αρχιμουσικό, κο Ανδρέα Πυλαρινό.

Το μουσικό Πρόγραμμα περιελάμβανε κλασικά τραγούδια από τους σπουδαιότερους Έλληνες Συνθέτες και Ποιητές, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις και ο Γιώργος Σεφέρης αντίστοιχα.

Ακολούθησε η Ψυχαγωγική ομάδα με απαγγελίες ποιημάτων και τραγουδιών από την ελληνική παράδοση και καταξιωμένους Έλληνες ποιητές, αλλά και με επίκαιρα Άσματα και Ύμνους.

Στο τέλος της Εκδήλωσης, η Χορευτική ομάδα, με Χοροδιδάσκαλο τον κο Καλιακάτσο Κωνσταντίνο, επέδειξε χορούς όλης της Ελλάδας, σκορπώντας κέφι στο Κινηματοθέατρο «Άρτεμις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ