Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Παρατείνεται η Εικαστική Έκθεση «Τα Μυστικά των Εικόνων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εικαστική έκθεση «Τα Μυστικά των Εικόνων» – Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι (Β΄ μέρος), που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96), θα παραταθεί έως την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν έργα των Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Γαϊτη, Παύλου, Σωτήρη Σόρογκα, Θανάση Τσίγκου, Κώστα Τσόκλη, Αλέκου Φασιανού, Χρύσας και άλλων σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών που γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1920 και 1940 και πρωταγωνίστησαν στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή της μεταπολίτευσης.

Ψυχή και της έκθεσης, – κι ο Δήμος Αλίμου τον ευχαριστεί θερμά για αυτή την ανεκτίμητη βοήθειά του -, ο καθηγητής Μάνος Στεφανίδης, ο οποίος αναφέρει ότι: «Η γνώση της τέχνης μας, σύγχρονης και παλιότερης, δεν συνιστά απλή πολυτέλεια αλλά πράξη ουσιαστικής αυτογνωσίας».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «σε πείσμα των δύσκολων καιρών που ζούμε, ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει τη φιλόδοξη προσπάθεια για ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης, για ίδρυση ενός χώρου καλλιτεχνικής έκφρασης και παιδείας, που θα αφορά σε όλους τους δημότες και κυρίως στους νέους».

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι σε δύο ειδικές βραδιές ο Δήμος Αλίμου θα υποδεχθεί και θα τιμήσει τους ζωγράφους Αλέκο Φασιανό και Σωτήρη Σόρογκα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ