Ελάτε στην παρέα μας

Μαραθώνα

ΚΕΠ Υγείας Μαραθώνα: Με στόχο την πρόληψη της οστεοπόρωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μαραθώνα ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου. 

Τα ΚΕΠ Υγείας λειτουργούν μέσω του λογισμικού τους που χρησιμοποιείται ως βασικό εργαλείο ευαισθητοποίησης των δημοτών στον προσυμπτωματικό έλεγχο.

Οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα μπορούν να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην αντίστοιχη φόρμα του site www.kepygeias.org, από όπου μπορούν να ενημερωθούν επιπλέον για την διενέργεια προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, των οποίων η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Αυτοματοποιημένα, το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέτασή τους. Στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση του COVID-19.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ