Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Τ. Μαυρίδης: “Μεγαλύτερη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής Υγείας που ξεκίνησε την Παρασκευή 3/12/2021 στην Πορταριά, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματεάς της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης.

Ο κ. Μαυρίδης είναι μέλος της Τιμητικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ενώ συμμετείχε διαδικτυακά στο στρογγυλό τραπέζι «Ολιστική προσέγγιση της ψυχικής υγείας μέσα σε οργανωμένες δομές σε περίοδο covid». Τη συζήτηση συντόνισε η Μαρία Καλπουζάνη και συμμετείχαν εκτός από τον Δήμαρχο η Επιστημονικά Υπεύθυνη σε θέματα Ψυχικής Υγείας Ευαγγελία- Αικατερίνη Ποτήρη και η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού Ελένη Πέτρακα. Με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα συμμετείχε και η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

 

 

O κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχα τη χαρά να συμμετέχω για μια ακόμη φορά στο πολύ ενδιαφέρον Συνέδριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής της Υγείας. Συμμετείχα σε ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα την ψυχική υγεία σε περίοδο covid. Είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης. Σε αυτό το τραπέζι παρουσίασα τις δράσεις που έχουμε υλοποιήσει, όπως τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και τη συνεργασία με τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Επίσης για τη συμμετοχή μας στο διαδημοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης με την ΕΠΑΨΥ και τους Δήμους Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής, Πάρου και Αντιπάρου. Έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία ελπίζω να ήταν χρήσιμη για τους συμμετέχοντες και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ