Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τέλος εποχής για το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ο Τάσος Μαυρίδης δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια άκρως συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο νυν Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) κ. Τάσος Μαυρίδης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Η πόλη της ζωής μας”, μετά από σερί θητείες στη διοίκηση της πόλης με εκκίνηση το 2014 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση αυτή παρουσία της ολομέλειας της παράταξης, φίλων, συνεργατών και των τοπικών μέσω στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης”.

 

 

Ο ίδιος έκανε έναν απολογισμό της πορείας του από το 1987 που πρωτοεκλέχθηκε συνοικιακός σύμβουλος μέχρι και το 2014 όπου έκατσε για πρώτη φορά στην καρέκλα του Δημάρχου, αναφερόμενος τόσο στις ευχάριστες στιγμές και στους “γνήσιους” ανθρώπους που γνώρισε, όσο και στα εμπόδια που βρέθηκαν στο δρόμο του και αντίστοιχα τους “μη αυθεντικούς” ανθρώπους που συνάντησε, βάζοντας ωστόσο σε όλα έναν κοινό παρονομαστή, ότι διδάχθηκε πολλά και έμαθε να κλείνει τα αυτιά του στα πικρόχολα σχόλια και την κακεντρέχεια.

 

 

 

Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε συν τοις άλλοις σε κάποια από τα σημαντικότερα έργα πνοής που δρομολογήθηκαν και βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης επί της θητείας του, όπως είναι το ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης και το Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκης χωρίς ωστόσο να παραλείψει να κάνει την αυτοκριτική του καθώς επεσήμανε πως σε περιπτώσεις έγιναν και λάθη και παραλείψεις.

Σε ερώτηση του Χ-τύπου σχετικά με το αν κατάφερε να ολοκληρώσει όσα είχε ονειρευτεί για την πόλη και πού πιστεύει ότι θα έπρεπε να εστιάσει η επόμενη δημοτική αρχή ο κ. Μαυρίδης ανέφερε: “Να πω αρχικά ότι τα έργα που έχουμε δρομολογήσει τρέχουν ακόμα για την περίοδο 2022-2023. Σίγουρα δεν καταφέραμε να κάνουμε κάποια έργα, που όμως δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές μας. Για παράδειγμα, το κλειστό μπάσκετ στη Λυκόβρυση, γιατί είχε αντικειμενικές δυσκολίες, πολεοδομικές παρεμβάσεις, χωροταξικές κ.α. Παρόλα αυτά όμως το έργο το εντάξαμε στην Περιφέρεια με 2 εκατ. ευρώ και παραμένει ο κωδικός χρηματοδότησής του. Τώρα κάποιοι με κατηγορούν ότι δεν έκανα την κεντρική πλατεία της Πεύκης με 100-200 χιλιάδες ευρώ, όπως αυθαίρετα είπαν. Αυτό πιστεύετε ότι θα ήταν σωστό και έντιμο όταν εμείς καταρχήν δεν ξέραμε ακριβώς τη μελέτη, να πάμε να χαλάσουμε χρήματα επειδή είχε υποβληθεί στο Πρόγραμμα “Τρίτσης”; Και όπως αποδείχθηκε έχει εγκριθεί μαζί με κάποια άλλα υποέργα. Γι’ αυτό ο καθένας άμα θέλει να δείξει πραγματικό έργο και για τις επόμενες γενιές, μπορεί να μην είναι ο ίδιος Δήμαρχος αυτό φαίνεται στην πορεία των ετών. Και τόνισα και προηγουμένως ότι δεν ήθελα να είμαι αρεστός. Αν ήθελα αυτό θα ήμουν συνέχεια στους δρόμους – πράγμα που δεν το έκανα ποτέ, να χτυπάω την πλάτη και να λέω αυτό που θέλει να ακούσει ο καθένας. Αυτό είναι λαϊκισμός. Να συμφωνώ με όλους και με όλα. Και να σημειώνω σε “χαρτάκι” τι θέλει ο καθένας. Γι’ αυτό υπάρχουν οι Αντιδήμαρχοι, η δομημένη υπηρεσία και οι συνεργάτες. Με κατηγορούν εντός και εκτός ότι πήγαινα σε καφενεία από δω κι από εκεί κάτι που δεν έκανα. Αυτό είναι δικό τους θέμα. Εγώ δεν θα αλλάξω τώρα επειδή κάποιοι άλλοι το θέλουν.”

 

 

 

Μάλιστα, μας ανέφερε ακόμα ότι τα περισσότερα έργα “έτρεξαν” από το 2019 με τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ με την προηγούμενη δεν υπήρχε επικοινωνία ώστε να υλοποιηθούν, φέρνοντας ως παράδειγμα το ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης και την αδιαφορία του τότε Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη.

 

Η επόμενη μέρα 

Ο κ. Μαυρίδης συν τοις άλλοις αποκάλυψε ότι προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί τίποτα όσον αφορά το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία της παράταξης, αλλά ούτε και εάν θα διατηρήσει την ίδια ονομασία, καθώς δεν είχε αποκαλύψει την απόφασή του παρά μόνο σε ελάχιστους συνεργάτες από τον συνδυασμό, διαψεύδοντας και όποια συζήτηση είχε ακουστεί σχετικά με τον “διάδοχό” του.

 

 

Ωστόσο δεν δίστασε να εξαπολύσει αιχμές… κατά αγνώστων δηλώνοντας ότι “δεν περίμεναν κάποιοι να ανακοινώσω εγώ την απόφασή μου τη σημερινή για να κάνουν τις δικές τους διαδικασίες, είτε έχουν ανακοινώσει κάτι επίσημα εκτός παράταξης είτε έχουν κάνει τις δικές τους συνομιλίες και ραντεβού εντός παράταξης. Δικαίωμά τους είναι αυτό.”

Όσον αφορά το προσωπικό του μέλλον, ο κύκλος της αυτοδιοίκησης κλείνει οριστικά για τον νυν Δήμαρχο με τον ίδιο να δηλώνει ότι δεν έχει κάτι άλλο κατά νου. Αυτό που αποκάλυψε είναι ότι “Σε ό,τι μου ζητηθεί θα είμαι παρών σαν απλός στρατιώτης. Ούτε δαχτυλίδια θέλω να δώσω, ούτε μέντορας θέλω να το παίξω, ούτε αυτός που τα ξέρει όλα και θα καθοδηγεί. Ο καθένας έχει την προσωπικότητά του και μέσα από την μάχη και την προσφορά, αγωνίζεται και αξιολογείται.”

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα του στην σημαντική αυτή στιγμή ήταν οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, και Γαλατσίου (και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ) Γιώργος Μαρκόπουλος, οι οποίοι επεσήμαναν την συμβολή του κ. Μαυρίδη στην Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ