Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Συνεχίζει δυναμικά τη δράση της η “Νέα Δημιουργία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δράσεις και παρεμβάσεις συνεχίζει την προεκλογική της δράση η παράταξη “Νέα Δημιουργία” με επικεφαλής τον Π. Ιωάννου.

Τα δελτία τύπου έχουν ως εξής:

 

“Πράσινο η Ζωή μας”

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 έλαβε χώρα στην Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης η εκδήλωση της εθελοντικής ομάδας GREEN Team με θέμα “Πράσινο, η Ζωή μας”. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονα Πεύκης π. Γεώργιος Σταθόπουλος  η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης κα Μαριάννα Μαμαλάκη, η κοινοτική σύμβουλος κα Πόπη Ξυνταράκη,  υποψήφιοι βουλευτές και υποψήφιοι  δημοτικοί σύμβουλοι.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Νικολιδάκης, ο οποίος έχει διατελέσει επί χρόνια και με απόλυτη επιτυχία Αντιδήμαρχος , πρόεδρος δημοτικού Συμβουλίου και σε καίριες θέσεις του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, ο κ. Ευάγγελος Βλάχος, επιστήμονας και εξειδικευμένος σε νέες τεχνολογίες, και τέλος οι κ.κ Αγγελική Σαμπάνη και Παναγιώτης Ψυλλάκης ιδρυτικά και ενεργά μέλη της εθελοντικής ομάδας GREEN Team.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ειπώθηκαν από όλους πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τόσο τοπικού ενδιαφέροντος όπως το νομικό καθεστώς των δασών και των αλσών του Δήμου καθώς επίσης και την υπάρχουσα κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως η χρήση νέων τεχνολογιών που θα βοηθήσουν στη διατήρηση και ανάπτυξη τους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης και συντονιστής του έργου που επιτελεί η GREEN Team κ. Παναγιώτης Ιωάννου.

 

“Συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με επιχειρηματίες και κατοίκους στην Λυκόβρυση “

 

Παρουσία επιχειρηματιών και πολιτών της Λυκόβρυσης και της Πεύκης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μαΐου συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιο Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, Νίκο Παπαθανάση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε γνωστό χώρο εστίασης στη Λυκόβρυση, ο Νίκος Παπαθανάσης και οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα καθημερινότητας ενόψει και των βουλευτικών εκλογών. Παράλληλα ανέπτυξαν και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που αφορούν στις δύο δημοτικές ενότητες. Ευχήθηκε στον συνδυασμό καλή επιτυχία, όπως είπε χαρακτηριστικά “εύχομαι στον φίλο μου Τάκη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές καλή επιτυχία”.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Παναγιώτης Ιωάννου, ο οποίος ήταν και ο διοργανωτής της εκδήλωσης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Νίκο Παπαθανάση στις βουλευτικές εκλογές τονίζοντας ότι «με τις γνώσεις και την εργατικότητά του θα βοηθήσει ουσιαστικά τη Βουλή των Ελλήνων. Παράλληλα μπορεί ως γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ιδιαιτεροτήτων της, μπορεί να στηρίξει τον Δήμο μας σε πολλά θέματα, όπως με το Ταμείο Ανάκαμψης και Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2021-2027.Είναι οι πηγές χρηματοδότησης που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να απορροφήσουμε ως Δήμος.

Θα πετύχουμε πάρα πολλά με τη βοήθεια των ανθρώπων που μας στηρίζουν και γίνεται μόνο με αμφίδρομη ανθρώπινη σχέση με όλους αυτούς τους ανθρώπους».

 

 

 

“Φαινόμενα Επιθετικότητας παιδιών στα δημοτικά σχολεία :απαραίτητη η συστηματική παρουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία.”

 

 

Τα τελευταία 3 χρόνια πανδημίας και εγκλεισμού ζήσαμε πρωτόγνωρες εμπειρίες. Η νοοτροπία των ανθρώπων άλλαξε, ο φόβος επικράτησε επί μακρόν και η ανάκαμψη από εκείνη τη ζοφερή παύση του Μαρτίου του 2020 ήταν αργή και επίπονη.

Μία πανδημία που κόστισε σε ανθρώπινες ζωές, σε ψυχική επιβάρυνση, σε οικονομική επιβάρυνση, σε αναρίθμητες δυσκολίες στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων, δεν μπορεί ποτέ να χαρακτηριστεί ως «θετική». Τα παιδιά βιώσανε στο έπακρον τον κάθε φόβο και κάθε ανασφάλεια των γονιών τους όλα αυτά τα χρόνια. Στερήθηκαν την χαρά, την ανεμελιά και το παιχνίδι με τους φίλους τους.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πως όλα αυτά τα χρόνια δεν άφησαν στην ψυχοσύνθεση μας αποτυπώματα.

Η κατάσταση έφερε μια παραπάνω επιθετικότητα στις συμπεριφορές των παιδιών. Κάθε δημοτικό σχολείο έπρεπε να εντάσσει στην καθημερινότητα σχολικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά αλλά και στις οικογένειές τους. Καθημερινά,,, ώστε κάθε παιδί και κάθε γονέας που αισθάνονται την ανάγκη για βοήθεια να την έχουν,,,χωρίς αιτήματα, καθυστερήσεις κλπ. Το κράτος έπρεπε να μεριμνήσει για τις συνέπειες του εγκλεισμού. Για ομαλή προσαρμογή στην καθημερινότητα και παρέμβαση στις βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές των μικρών παιδιών.

 

“Η χαβούζα καλά κρατεί “

Το τελευταίο διάστημα έχει αναδειχθεί ακόμα περισσότερο η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο που βρίσκεται πίσω από την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (καλούμενη και ως περιοχή Βαρβάρα).

Η εν λόγω περιοχή έχει μετατραπεί σε μια χαβούζα απορριμμάτων με ευθύνη προφανώς των εκάστοτε αντιδημάρχων καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης οι οποίοι έχουν δώσει εντολή να χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό.

 

 

 

Η εικόνα όπως λέει και η λαϊκή ρήση «μιλάει από μόνη της», όμως σε αυτή την περίπτωση δεν λέει όλη την αλήθεια… Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά ότι οι υπεύθυνοι για αυτή την επικίνδυνη για την υγεία όλων μας κατάσταση, είναι πρώην και νυν αντιδήμαρχοι καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Και μάλιστα αυτοί οι υπεύθυνοι ανερυθρίαστα ζητούν την ψήφο των πολιτών στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ως υποψήφιοι άλλων πολυδιαφημιζόμενων παρατάξεων. 

Η επιλογή είναι δική σας… Η επιλογή είναι μία… ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

Να σημειωθεί ότι βάσει της ενημέρωσης μας η περιοχή χωροταξικά ανήκει στο Δήμο Μεταμόρφωσης που όμως δεν έχει καμία υπαιτιότητα για αυτή την κατάσταση .

Ως ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον για θέματα οικολογικής φύσης αλλά και σεβόμενοι τόσο την ιστορία της Μονής όσο και τους κατοίκους που διατηρούν τις περιουσίες τους στην περιοχή, έχουμε αποφασίσει να επέμβουμε άμεσα, μέσω της εθελοντικής ομάδας GREEN Team. Οι ενέργειες μας θα επικεντρωθούν αρχικά στον καθαρισμό του χώρου και στη συνέχεια στη δεντροφύτευση περιμετρικά ώστε να παρεμποδίζεται οποιαδήποτε πρόσβαση σε αυτόν.

 

 

“ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”

Απέχουμε 5 μήνες από τις Δημοτικές Εκλογές του 2023,οι οποίες θα διεξαχθούν με ένα νέο εκλογικό Σύστημα, αυτό της Ενισχυμένης Αναλογικής.

Από σήμερα αναλαμβάνω μια ουσιαστική Αυτοδιοικητικη πρωτοβουλία, μιας και στη πολυετή μου ενεργή ενασχόληση με τα κοινά, έχω κάνει μια θλιβερή διαπίστωση, της παντελούς απουσίας των νέων ανθρώπων και της νεολαίας από αυτά.

 

 

Κάνοντας το ερώτημα στον εαυτό μου, «πως μπορεί ένας τόπος να πάει μπροστά ,όταν το πιο ζωτικό του κομμάτι είναι απόν πολιτικά στις πιο σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του.

Κατανοώ ότι, ειδικά για τη νεολαία, η γκρίζα εικόνα που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια, έχει συντελέσει στο να απαξιωθεί πλήρως το Δημοτικό κίνημα.

Νοιώθω την υποχρέωση όλων όσων έχουμε αποτελέσει τον πυρήνα της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο μας, να αλλάξουμε την αντίληψη που έχει δημιουργηθεί στους νέους για την Δημοτική Αρχή και τους Διοικούντα την.

Είναι ηθικόν μας καθήκον να φροντίσουμε για να δοθεί, επιτέλους, βήμα στις απόψεις και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων, με την ενεργή τους συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο με την εκπροσώπηση από επάξιους νέους συμπολίτες μας!!

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, επέβαλαν νέες συνήθειες που σχετίζονται με την καθημερινότητα όλων μας ,ανεξαιρέτως. Ειδικώς όμως επέβαλαν νέους ταχείς ρυθμούς, ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες και πως αυτές μπορούν να εφαρμοσθούν στην πράξη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετώπισε και ακόμη αντιμετωπίζει, μια μεγάλη πρόκληση να εισέλθει στη νέα εποχή του ψηφιακού κόσμου, της ταχύτητας και της προόδου.

Σε αυτή τη νέα εποχή δεν μπορεί να απουσιάζει από την τοπική κοινωνία Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΦΩΝΗ….η φωνή των νέων ανθρώπων, της νέας γενιάς και της νεολαίας!!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ – ΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ

Είναι γνωστό ότι, μια κοινωνία για να στηριχθεί σε σωστές βάσεις και να προχωρήσει σε ορθές μεταρρυθμίσεις, χρειάζεται την συνύπαρξη των νέων καινοτόμων ιδεών και των εμπειριών των παλαιών.

Σε αυτή τη νέα εποχή δεν μπορεί να απουσιάζει από την τοπική μας κοινωνία η φωνή του απολυτού εκφραστή της, πού δεν είναι άλλος από την νεολαία, στην οποία ανήκει ολοκληρωτικά το μέλλον του τόπου μας.

Δεσμεύομαι ότι, με την πολύχρονη εμπειρία μου και τη γνώση μου, θα εγγυηθώ την απρόσκοπτη δημοκρατική της πορεία, η οποία θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους Δημότες να εκφράζουν ένα νέο όραμα, με τους Νέους μας μπροστά για την αναβάθμιση της τοπικής Κοινωνίας.

Δεσμεύομαι για επιτάχυνση του Δημοτικού Έργου με την ενεργοποίηση όλων των Δημοτών που μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά προς αυτή την κοινή κατεύθυνση.

Δεσμεύομαι σε ένα ατόφιο Συμμετοχικό και Δημοκρατικό Μοντέλο Δημοτικής Διοίκησης, με εκφραστή της Δημοτικής μας παράταξης να στοχεύει σε ένα νέο ήθος και ύφος «περί της αντίληψης της Δημοτικής Εξουσίας» και να πρεσβεύει αδέσμευτη τις μεγάλες, ριζικές αλλαγές που απαιτούνται στη δομή της Διοίκησης του Δήμου μας.

Επιτέλους ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον Δήμο, να γυρίσουμε σελίδα μπροστά στις προκλήσεις της εποχής ,με νέους ανθρώπους ,φρέσκιες ιδέες, καινούργια οράματα..

Προσκαλώ αυτοδιοίκητά στελέχη που έχουν υπηρετήσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενεργούς και προβληματισμένους Δημότες, ομάδες Πολίτων με κοινωνικές ευαισθησίες και όλους εσάς τους Νέους, που επιθυμείτε μια πραγματική Συμμετοχική Τοπική Αυτοδιοίκηση..

 

“Παρατηρούμε καθημερινά την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παιδικές χαρές”

Παρατηρούμε καθημερινά την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παιδικές χαρές του Δήμου μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συγκεκριμένη που βρίσκεται πίσω από το Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης, επί των οδών Αργύρη και Ηρώων Πολυτεχνείου.

 

“Κλειστή” λόγω ακαταλληλότητας, βάσει της από 25.5.2022!!! απόφασης της Δημοτικής Αρχής.

Τίθενται λοιπόν (αν και ήδη έχουν από πολλούς τεθεί) εύλογα τα

εξής ερωτήματα και προβληματισμοί:

  1. Για πόσο χρονικό διάστημα θα θεωρούνται ακατάλληλες; Επ’αόριστον;
  2. Αν ναι, ποιος ο λόγος ύπαρξης τους; Μήπως θα αποτελέσουν ένα από τα πολλά “αξιοθέατα” της πόλης μας;
  3. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τη Δημοτική αρχή για να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο; Είναι ευρέως λογικό, ακόμα και σε νηπιακό βαθμό, ότι με μια απλή ανακοίνωση δε λύνεται κανένα πρόβλημα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω απαιτείται άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, μέσω της αναζήτησης και εξεύρεσης λύσεων. Οι παιδικές χαρές είναι ο τόπος ψυχαγωγίας των μικρών παιδιών, είναι το μέρος όπου περνάνε σημαντικό μέρος του καθημερινού τους χρόνου, είναι ο χώρος κοινωνικοποίησης τους. Ας μην τους στερήσουμε λοιπόν αυτά τα δικαιώματα.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥΔΗΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

 

 

“Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για τα τοπικά θέματα ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ “

Σε συνέχεια της υπεύθυνης και τεκμηριωμένης ενασχόλησης της Υποψήφιας Δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ με το θέμα του Κλειστού Γηπέδου στην περιοχή της Λυκόβρυσης, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ράνια Κατωπόδη και Άγγελος Γρηγορούδης πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο, παρουσία του κ. Αναργ. Τούντα, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας και εξειδικευμένου σε θέματα τέτοιας φύσης.

 

 

 

 

 

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά τον κ. Τούντα για την υπέρμετρη στήριξη και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον του σε θέματα υποδομών της περιοχής μας, όπως συνέβη και κατά το παρελθόν με το συντριβάνι στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής Λυκοβρύσεως.

Αναφορικά με το υπό κατασκευή έργο και πάντοτε με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων βασιζόμενοι και σε πληροφορίες που συλλέξαμε, θα πρέπει να επισημανθεί ότι έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες νομιμοποίησης της αρχικής εκδοθείσας άδειας κατασκευής, η οποία ωστόσο χρήζει επικαιροποίησης καθώς έχει λήξει η ισχύς της. Συνεπώς θα πρέπει να διερευνηθεί και να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία που επιβάλλει η νομοθεσία.

Αρνητική παράμετρο στην προαναφερθείσα διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι ακόμα και να επιτευχθεί η επικαιροποίηση της άδειας κατασκευής, υφίσταται πρόβλημα με την άδεια λειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα για να εγκριθεί άδεια λειτουργίας αναφορικά με ένα χώρο που προορίζεται για μαζική συνάθροιση (διοργανώσεις ομαδικών αθλημάτων), η διάσταση του πλάτους του δρόμου για την πρόσβαση στον εν λόγω χώρο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι (6) μέτρα ενώ την παρούσα χρονική στιγμή αυτή εκτιμάται πως αγγίζει τα τρία (3) μέτρα.

Σύντομα θα αναπτύξουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το εν λόγω θέμα, το οποίο όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές επιβάλλει επιδέξιους χειρισμούς και εμπεριστατωμένη μελέτη

– Εργαζόμαστε ουσιαστικά και μεθοδικά, κοιτάζοντας τους κατοίκους στα μάτια και λέγοντας μόνο ΑΛΗΘΕΙΕΣ γιατί αξίζουν να έχουν σωστή πληροφόρηση.

– Αποφεύγουμε να καλλιεργούμε ένα περιβάλλον ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ και ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ, όπως την ίδια στιγμή γίνεται από νεόκοπους υποψηφίους δημάρχους με μοναδικό σκοπό την ψηφοθηρία.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος

Παναγιώτης Ιωάννου

Οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ράνια Κατωπόδη

Άγγελος Γρηγορούδης

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ