Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

«Ενωμένοι» για κάθε Μητέρα: Μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ισχυρό μήνυμα στήριξης στην υποψήφια Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, και στον Συνδυασμό «Ενωμένοι» έδωσαν οι πολίτες με την αθρόα συμμετοχή τους στην εκδήλωση του Συνδυασμού για την Ημέρα της Μητέρας.

Από το βήμα της εκδήλωσης, ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, για την επόμενη μέρα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, έδωσαν, επίσης, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση Μητέρων που μέσα από την προσωπική τους ιστορία αναδεικνύουν την υπέρτατη αξία της μητρότητας.

 

Στον χαιρετισμό της, η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, αναφέρθηκε σε όλα αυτά, τα οποία μπορούν να πετύχουν «Ενωμένοι» για τις Μητέρες και τη στήριξή τους, αλλά και στις προτεραιότητες του Συνδυασμού «Ενωμένοι» για στήριξη της νέας γενιάς και της σχολικής κοινότητας. «Μέσα από την καρδιά μου θέλω να σας πω ότι την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό για κάθε μητέρα, οφείλουμε να τη μετουσιώνουμε σε πράξεις που διευκολύνουν τη μητρότητα, που συμφιλιώνουν την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή, που στηρίζουν κάθε μητέρα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στον πολυσύνθετο ρόλο της. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία και τη σχολική κοινότητα με στόχο οι νέοι μας να μπορούν ισότιμα να έχουν πρόσβαση στα εφόδια που χρειάζονται για να μπορούν να διαχειριστούν τις σύγχρονες προκλήσεις και να διεκδικήσουν τα όνειρα τους. Και αυτό θα επιδιώξουμε ως νέα Διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Προτεραιότητα στην προγραμματική ατζέντα του Συνδυασμού «Ενωμένοι» αποτελεί η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του σχολικού περιβάλλοντος, και ευρύτερα της νέας γενιάς χωρίς αποκλεισμούς, μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις όπως:

  • Η δημιουργία Δημοτικού Παρατηρητηρίου κατάστασης σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές ώστε οι λειτουργικές ανάγκες και οι ανάγκες συντήρησης και επισκευών να αντιμετωπίζονται άμεσα.
  • Η τακτική συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων,
  • Η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών,
  • Η ενίσχυση του θεσμού του κοινωνικού φροντιστηρίου,
  • Η παροχή διεξόδων δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά,
  • Η επιδότηση στο πρώτο παιδί
  • Η δημιουργία Κέντρου Ειδικής Αγωγής με συμβουλευτική για μητέρες και παιδιά με αναπηρία.

 

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, χαιρέτισε την υποψηφιότητα της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και εστίασε στις καινοτομίες που έχουν γίνει την τελευταία τετραετία στην παιδεία. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που παρέχουν στήριξη στη μητέρα και στην οικογένεια όπως η επέκταση του ολοήμερου σχολείου, η είσοδος των τετράχρονων στο νηπιαγωγείο, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, αλλά και βελτιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία όπως η αποκατάσταση δυσλειτουργιών ετών που οφείλονταν σε ελλείψεις προσωπικού, με τον διορισμό 25.000 εκπαιδευτικών.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχα τη χαρά να βρεθώ σε μια εξαιρετική εκδήλωση για την Ημέρα της Μητέρας, προσκεκλημένος της Μαρίνας Πατούλη και των συνεργατών της. Ακούσαμε από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως τα πολλά και σημαντικά που έχει κάνει η Κυβέρνηση σχετικά με τη στήριξη του γονεϊκού ρόλου της γυναίκας, ενώ βραβεύτηκαν δύο μητέρες με πολύ συγκινητικές ιστορίες.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ