Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Πυρά της αντιπολίτευσης στη διοίκηση για τα σκουπίδια στις γειτονιές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έχουν τα σκουπίδια, με μέλη παρατάξεων να εξαπολύουν πυρά κατά της διοίκησης για την κατάσταση που διαπίστωσαν στις γειτονιές της πόλης.

Ο κ. Άγγελος Γρηγορούδης από την παράταξη “Νέα Δημιουργία” σε παρέμβασή του αναφέρει: “Ο πολίτης αξίζει και δικαιούται την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζει. Ταξιδεύοντας συχνά, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έρχομαι αντιμέτωπος με εικόνες άξιες θαυμασμού και επαίνου αλλά ταυτόχρονα έντονου προβληματισμού, αγανάκτησης και οργής, προβαίνοντας σε σύγκριση με τις αντίστοιχες που επικρατούν σε πολλές γειτονιές του Δήμου μας.

Αν και κάποιοι θα θεωρήσουν ότι το εν λόγω μέτρο σύγκρισης είναι άτοπο, ανούσιο ή άσκοπο, εντούτοις ως πολίτες, που επιβαρυνόμαστε με σημαντικά δημοτικά τέλη και φόρους, έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα να ζούμε σε ένα περιβάλλον που εδράζεται στο σεβασμό και στην εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης.

 

 

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και δε χωράει αμφιβολία ότι μέσα από αυτές αναδεικνύεται ένα από τα σημαντικότερα αλλά ταυτόχρονα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Σε αυτά τα προβλήματα, τριτοκοσμικού χωρίς δόση υπερβολής χαρακτήρα, θα πρέπει επιτέλους να δοθούν μόνιμες και αποτελεσματικές λύσεις και να μην θάβονται συνεχώς κάτω από αβάσιμες δικαιολογίες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Ωστόσο για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται ισχυρή βούληση, αποφασιστικότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον της Δημοτικής αρχής με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και την προσήλωση στις ανθρώπινες αξίες.”

 

Από την πλευρά της και η κα Μαρία Τραγάδη, μέλος ΔΣ ΚΟΙΠΑΠ και της παράταξης “Δήμος Μπροστά+” επισημαίνει: “Είναι γνωστός ο τρόπος που η διοίκηση Μαυρίδη αντιμετωπίζει τους δημότες της, ιδιαίτερα δε αν δεν ανήκουν στους «δικούς μας». Απέναντι σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την… «Βασιλεία των Αρίστων» και την καθεστηκυία τάξη που λυμαίνεται τον Δήμο εδώ και πολλά χρόνια, η απάντηση είναι μόνο μίσος, συκοφαντίες και, βεβαίως, εκδικητικές ενέργειες.

Το τελευταίο αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά και από τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, στις γειτονιές όπου ζουν στελέχη που αντιπολιτεύονται την διοίκηση. Τρανό παράδειγμα, η γειτονιά πέριξ της συμβολής των οδών Μαστρογιαννοπούλου και Σαλαμίνος, όπου η κατάσταση είναι το λιγότερο που μπορεί να περιγραφεί, τραγική.

Τους τελευταίους μήνες δεν εμφανίζεται κανένας οδοκαθαριστής στο σημείο, παρά τις κλήσεις που έχουμε κάνει επανειλημμένως στον Δήμο.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργούνται “βουνά” από χρησιμοποιημένες μάσκες και σκουπίδια και η δυσωδία να είναι αφόρητη. Η διοίκηση μπορεί να το ξεχνά, αλλά εμείς όχι, πως εξακολουθούμε και διανύουμε περίοδο μιας ιδιαίτερα επώδυνης πανδημίας, εν μέσω της οποίας, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, προκύπτει, σοβαρός υγειονομικός κίνδυνος.

Τις νύχτες, μάλιστα, γίνεται “παρέλαση” από ποντίκια ακόμα και κατσαρίδες, παρότι δεν είναι ακόμα η εποχή τους. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που ένας περίοικος βρήκε το ψυγείο του αυτοκινήτου του φαγωμένο από ποντίκια και κανένας δεν γνωρίζει πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση.

Όμως, η εκδικητική μανία της διοίκησης δεν σταματάει εδώ. Απευθυνθήκαμε επισήμως στην Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών, όπου και κάναμε σχετική καταγγελία για το θέμα. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε, αρμόδιοι υπάλληλοι μετέβησαν στις 29-03-2022 προκειμένου να εξετάσουν και να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες μας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εικόνα που αντίκρισαν μόνο αποτροπιασμό μπορούσε να τους προκαλέσει και, συνέπεια αυτού, έστειλαν σχετικό έγγραφο στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με το οποίο την καλούσε, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της, να μεριμνήσει για τον σχολαστικό και τακτικό καθαρισμό του χώρου γύρω από τους κάδους απορριμμάτων και του πεζοδρομίου, «ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία οχληρών και ανθυγιεινών καταστάσεων εις βάρος των περίοικων».

 

 

Δυστυχώς, ο Δήμος αγνόησε και αυτήν την προειδοποίηση. Ο καιρός πέρασε, βιώσαμε την Εβδομάδα των δικών μας Παθών και, όπως αποδείχθηκε, η εκδικητική αντιμετώπιση της διοίκησης μας ανάγκασε να κάνουμε Πάσχα μέσα στα σκουπίδια, τα μικρόβια και τις εστίες μόλυνσης.

Δεν περιμένουμε πια ίχνος ευαισθησίας από μια ανάλγητη, αδιάφορη και πρακτικά απούσα διοίκηση. Η εικόνα της πόλη μιλάει από μόνη της. Όπως και η οργή και η αγανάκτηση που ελπίζουμε, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, να θυμηθεί και να πράξει αναλόγως.

Δεν διεκδικούμε την διοίκηση του Δήμου για να απαντήσουμε στην εκδικητικότητα με το ίδιο νόμισμα. Απαιτούμε σεβασμό, ίση και δίκαιη αντιμετώπιση και, πάνω από όλα, ανθρωπιά. Και αυτή, μόνο με την οριστική αποχώρηση της καταστροφικής διοίκησης Μαυρίδη, θα μπορέσει να επανέλθει στην πόλη.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ