Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Παρεμβάσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Δήμος Μπροστά+”

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαβάστε τις παρεμβάσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Δήμος Μπροστά+”:

Χαράλαμπος Καρανάσος: «Μέριμνα και για τα αδέσποτα της πόλης»

*Ο Χαράλαμπος Καρανάσος είναι τακτικό μέλος ΔΣ ΠΕΑΠ
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την χώρα τις τελευταίες ημέρες, ανέδειξαν ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που αφορά την πόλη και τις γειτονιές μας. Αυτές τις ιδιαίτερα κρύες ημέρες του χρόνου, τα αδέσποτα της πόλης αναζητούν μια ζεστή γωνιά για να περάσουν και να προστατευθούν από την παγωνιά. Οφείλουμε να έχουμε τη σκέψη μας και σε αυτά. Μπορούμε να ανοίξουμε τις αυλές ή τις αποθήκες μας, να φτιάξουμε μικρά, αυτοσχέδια καταφύγια και να προσφέρουμε λίγη τροφή και φαγητό για τα αδέσποτα της πόλης μας. Μην ξεχνάμε, επίσης, πριν βάλουμε μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου, να χτυπήσουμε το καπό, ώστε να ειδοποιήσουμε σε περίπτωση που κάποιο ζώο αναζήτησε καταφύγιο από το κρύο. Πρέπει να ενισχυθούν οι δομές του Δήμου με εξειδικευμένο προσωπικό, που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ζώων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή τραυματισμούς. Και, βεβαίως, να προχωρήσει άμεσα η συζήτηση για τη δημιουργία του διαδημοτικού καταφυγίου, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων. Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα, ειδικά μέρες σαν αυτές που διανύουμε, είναι δείγμα του πολιτισμού μας. Μπορούμε με μικρές κινήσεις να δείξουμε πως δεν έχει χαθεί ούτε αυτό.

 

Μαρία Τραγάδη: «Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν μόνο»

*Η Μαρία Τραγάδη είναι τακτικό μέλος ΔΣ ΚΟΙΠΑΠ
Η χώρα μας έρχεται αντιμέτωπη με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα». Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις, αλλά και στην ηλεκτροδότηση και την τροφοδοσία. Τέτοιες στιγμές, το μυαλό μας είναι πάντα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Υπάρχουν νοικοκυριά που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα για να θερμανθούν. Οικογένειες που δεν διαθέτουν τα μέσα, ώστε τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους διαδικτυακά. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δυσκολεύονται με τα βασικά αγαθά, ώστε να περάσουν αυτές τις δύσκολες μέρες για όλους μας.
Οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό τους, να σκύψουμε στις ανάγκες τους και να απλώσουμε χείρα βοηθείας, όπου εντοπίσουμε ότι υπάρχει ανάγκη. Να συνεργαστούμε και να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, που παρέχουν υποστήριξη στους ευάλωτους συμπολίτες μας, να ακούσουμε την κοινωνία και να προσφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.
Και, βεβαίως, πρέπει να έχουμε το νου μας και στα αδέσποτα της πόλης, που δεν έχουν πού να προστατευθούν και αναζητούν ένα ζεστό καταφύγιο για να επιβιώσουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον χιονιά.
Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο. Ενωμένοι, με συνεργασία και αλληλεγγύη, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Μαρία Αθανασοπούλου: «Η πρόληψη κατά του καρκίνου σώζει ζωές»

*Η Μαρία Αθανασοπούλου είναι υπεύθυνη νεολαίας της παράταξης

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC) ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.

Μια ημέρα μνήμης, αλλά και υπενθύμισης πως ο καρκίνος αποτελεί έναν σκληρό και θανάσιμο αντίπαλο, που, όμως, μπορεί να νικηθεί, εφόσον δείξουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη και τα επιτεύγματά της.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία, ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, καθώς κάθε χρόνο, περισσότεροι από 10.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από κάποια μορφή της ασθένειας. Οι αιτίες είναι πολλές και σχετίζονται κατά κύριο λόγο με διατροφικούς, κοινωνικούς, ψυχολογικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Όμως, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των καρκίνων, μπορεί να αντιμετωπιστεί, αν η διάγνωση γίνει εγκαίρως και ακολουθηθεί η απαιτούμενη αγωγή.

Η επιστήμη έχει κάνει τεράστια βήματα για την αντιμετώπιση πολλών μορφών καρκίνου, ενώ τα δεδομένα είναι αισιόδοξα πως μπορεί σύντομα να βρεθεί η πλήρης θεραπεία. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της επιστήμης και είμαστε βέβαιοι πως αυτό μια μέρα θα γίνει πραγματικότητα.

Ωστόσο, αυτό που έχει τεράστια σημασία, είναι να είμαστε και εμείς οι ίδιοι σε εγρήγορση και να φροντίζουμε για τον τακτικό έλεγχο, ώστε να προλαμβάνουμε δύσκολες καταστάσεις. Να δίνουμε σημασία στα «σημάδια» που ενδεχομένως μας στέλνει το σώμα μας, να πραγματοποιούμε τακτικούς ελέγχους και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του επιστημονικού προσωπικού.

Η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτό δεν είναι ένα απλό κλισέ. Είναι η πραγματικότητα. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην κοινωνία μας, στα παιδιά μας. Το οφείλουμε ακόμα περισσότερο και σε εκείνους που έδωσαν τις μάχες τους και δεν τα κατάφεραν. Για εκείνους πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Και να κρατάμε τη μνήμη του ζωντανή. Φροντίζοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, στέλνοντας το μήνυμα για πρόληψη και έγκαιρη εξέταση.

Χ. Καρανάσος – Α. Χαριτάκης: «Ποια είναι τελικά η κυρία Νικολαροπούλου;»

*Ο Χαράλαμπος Καρανάσος και ο Αντώνης Χαριτάκης είναι τακτικά μέλη ΔΣ ΠΕΑΠ

Η κυρία Νικολαροπούλου είναι Δημοτική Σύμβουλος για περισσότερες από δύο δεκαετίες και έχει να «επιδείξει» μια σειρά αμφιλεγόμενων αποφάσεων, αλλά και παραλήψεων που σίγουρα δεν τιμούν τις ψήφους των δημοτών της Λυκόβρυσης και της Πεύκης που κατά καιρούς η ίδια λαμβάνει. Τουλάχιστον κατά την τελευταία θητεία της κυρίας Νικολαροπούλου (2019-2023) ως πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ με την διοίκηση Τ. Μαυρίδη, μπορούμε να θυμίσουμε ορισμένα μόνο από τα… επιτεύγματα της!

Τι έχει «κατορθώσει» η κυρία Νικολαροπούλου;

  1. Να «ξεσπιτωθούν» από τον πολυχώρο «Μπενίση» στη Λυκόβρυση τρεις πολιτιστικοί σύλλογοι με έδρα τη Λυκόβρυση, με το «έτσι θέλω» της κυρίας Νικολαροπούλου. Πρόκειται για το χορευτικό σύλλογο «Αστροφεγγιά», το σύλλογο «Ηπειρωτών Λυκόβρυσης» και την «Ένωση Γυναικών Λυκόβρυσης», δηλαδή τα πιο ζωντανά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας που επί σειρά ετών έχουν προσφέρει στο Δήμο μας.
  2. Να παραιτηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΠ τουλάχιστον 3 μέλη που είχαν οριστεί από την παράταξη της, δηλαδή συνεργάτες της.
  3. Να παραχωρήσει άνευ αντιτίμου αθλητική δημοτική εγκατάσταση για 15 χρόνια με αποκλειστική χρήση, με αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα σωματεία και οι κάτοικοι να μην έχουν την δυνατότητα χρήσης της δημοτικής περιουσίας. Υπό το πρόσχημα της οικονομικής αδυναμίας για την αλλαγή τέντας στο κλειστό γυμναστήριο (Χρ. Μωραΐτης), χωρίς καμία έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησε στην παραπάνω παραχώρηση με «αντίτιμο» την τοποθέτηση της τέντας. Η απόφαση ελήφθη με την ψήφο της προέδρου, καθώς η ψηφοφορία ήταν (4 θετικές – 4 αρνητικές).
  4. Να μην έχουν πρόσβαση και στις δύο πισίνες του Δήμου μας τα άτομα με αναπηρία.
  5. Να μην έχουν πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρό της Πεύκης τα άτομα με αναπηρία.
  6. Να μην έχει συντηρηθεί το Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης, πάγιο αίτημα των κατοίκων της Λυκόβρυσης.
  7. Να αυξήσει το κόστος συνδρομής των μελών στις υπηρεσίες του ΠΕΑΠ, ακόμη και για δραστηριότητες μικρών παιδιών.
  8. Να μην διαθέτει το διαδημοτικό γήπεδο Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης άδεια λειτουργίας
  9. Να μην ανανεώσει την σύμβαση εργαζόμενης στο Δημοτικό Ωδείο, οδηγώντας ουσιαστικά στην απόλυση της εργαζόμενης, που εργάζεται στο Δήμο για πολλά χρόνια.
  10. Να ενώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους όλης της αντιπολίτευσης και ορισμένους Δημοτικούς Συμβούλους της δημοτικής Αρχής και να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της εργαζόμενης που ουσιαστικά εκδιώχθηκε με το «έτσι θέλω».
  11. Να μην αποδεχτεί την καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενο με μπλοκάκι, ο εργαζόμενος να προσφύγει στη δικαιοσύνη, να αντιδικήσει με τον εργαζόμενο το ΠΕΑΠ και ο εργαζόμενος να δικαιωθεί.
  12. Να μην λειτουργεί το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης εν μέσω πανδημίας, ενώ υπήρχε η δυνατότητα, για όσους επιθυμούσαν να αθληθούν.
  13. Να ξεσπιτώσει την «Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης» από το Δημοτικό Θέατρο.
  14. Να μην υπάρχει κανονισμός παραχώρησης δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις παραχώρησης να έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
  15. Να βρίσκονται σε άθλια κατάσταση οι τουαλέτες του κοινού στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, με πλήρη έλλειψη στοιχειώδους υγιεινής.
  16. Να μην έχει αντικατασταθεί το στέγαστρο των θεατών στο δημοτικό κολυμβητήριο της Πεύκης.
  17. Να μειωθούν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου
  18. Να μην τελεστεί για πρώτη φορά ο καθαγιασμός των υδάτων κατά την εορτή των Θεοφανείων, τόσο στη Λυκόβρυση, όσο και στη  Πεύκη, ευθύνη της προέδρου του ΠΕΑΠ.

Είναι μόνο αυτά τα κατορθώματα της κυρίας Νικολαροπούλου; Όχι, βεβαίως, είναι πολύ περισσότερα. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα τα θυμίσουμε σε όλους τους δημότες και κατοίκους.

 

 

Δημήτρης Τριανταφύλλου: «Ναι» στην κυκλοφοριακή μελέτη και τις μονοδρομήσεις!

*Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Σε ολόκληρο το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και πιο συγκεκριμένα στην Πεύκη, παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο σε ορισμένες πολυσύχναστες οδούς, όπως η οδός Αποστολοπούλου, η οδός Πέτρου Ράλλη, η οδός Θεσσαλονίκης, η οδός Καζαντζάκη, η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου και άλλες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ευημερία των κατοίκων των εν λόγω οδών.
Οι ανωτέρω οδοί είναι διπλής κυκλοφορίας, ενώ, καθώς δεν έχουν προσδιοριστεί θέσεις στάθμευσης, η παράνομη στάθμευση οδηγεί σε ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο που εμποδίζει την κυκλοφορία των οχημάτων, όπως επίσης και των πεζών.
Στις συγκεκριμένες οδούς οι κάτοικοι ζητούν την μονοδρόμηση, ένα αίτημα απολύτως ορθό με βάση την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
Η δημοτική παράταξη «δήμος Μπροστά+» προτείνει την διενέργεια κυκλοφοριακής μελέτης, για την αντιμετώπιση της διαμπερούς κυκλοφορίας και την μονοδρόμηση των δρόμων διπλής κατεύθυνσης, με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Επίσης, προτείνουμε την διενέργεια του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με σκοπό την πραγματοποίηση επενδύσεων που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα όλων των πολιτών και την διέλευση οχημάτων και πεζών, σε κάθε γειτονιά.
Είναι σαφές ότι η επόμενη δημοτική Αρχή, θα πρέπει να διενεργήσει κυκλοφοριακή μελέτη και να ολοκληρώσει άμεσα την διενέργεια της μελέτης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσες επενδύσεις στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, που θα έχουν ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

 

 

 

Ελένη Μανδαμαδιώτου: Άμεση η ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών

*Η Ελένη Μανδαμαδιώτου είναι μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Το ΔΣ της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής συνεδρίασε και ψήφισε (επτά υπέρ, δύο κατά) την μείωση κατά 50% του ποσού που θα λάβουν τα Δημοτικά Σχολεία, για αυτήν Δ΄ (τελευταία) κατανομή του 2022, λόγω του επιβαρυμένου ενεργειακού κόστους και των ιδιαίτερα αυξημένων λογαριασμών.
Τα ποσά κυμαίνονται από 494,83 έως 677,85 ευρώ στη διάθεση των διευθυντών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών τους (χαρτί, γραφική ύλη, βιβλία, φαρμακείο, συναγερμοί, λάμπες, κτλ.).
– Η ακρίβεια που έχει μειώσει δραματικά το εισόδημα όλων μας, όπως και η αύξηση των λογαριασμών θέρμανσης, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών κτλ. δεν εμφανίστηκαν σήμερα. Τι έχει κάνει η Δημοτική Αρχή δέκα χρόνια τώρα για την έγκαιρη πρόβλεψη, αντιμετώπιση και σχεδιασμό τέτοιων και άλλων ζητημάτων που διαφαίνονται στον ορίζοντα καιρό τώρα;
– Έχει προκύψει τέτοια μείωση στο παρελθόν; Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει πάλι στο μέλλον;
– Δεν μπορούσε να δοθεί άμεσα μία έκτακτη επιχορήγηση από το Δήμο;
– Το συνολικό ποσό της συγκεκριμένης μείωσης των κατανομών των έξι Δημοτικών Σχολείων είναι μηδαμινό μπροστά στα εκατομμύρια που διαχειρίζεται ο Δήμος, αλλά εξαιρετικά σημαντικό για τις καθημερινές λειτουργικές δαπάνες που διαχειρίζονται οι Διευθυντές. Δεν μπορώ να μην τονίσω πόσες φορές έχουν διατεθεί τέτοια ποσά για φρου φρου και αρώματα στο Δήμου.
Ως δημοτική παράταξη, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μάριο Ψυχάλη, έχουμε αναδείξει αμέτρητες φορές την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών που απορρέει από τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, τον συμμετοχικό προϋπολογισμό και την ανάγκη καλύτερης διαχείρισης των οικονομικών πόρων από την αρμόδια Δημοτική Αρχή. Καθώς επίσης, την ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας, των ενεργών πολιτών, την συνεργασία μεταξύ των δομών του Δήμου γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ομορφύνουμε το σχολείο, άρα και την ζωή των μαθητών – των παιδιών μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ