Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη: “Θα εργαστώ σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας” – Η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κεντρικό σύνθημα “Ενωμένοι” η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη έχει ήδη ξεκινήσει τον αγώνα της με το βλέμμα στη νίκη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Η ίδια με εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης και των κοινών εν γένει δηλώνει αποφασισμένη να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις ώστε να διεκδικήσει “όσα ο Δήμος δικαιούται” και να φέρει μια νέα πνοή στην πόλη.

Λίγο πριν ανακοινωθούν και επίσημα οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που θα ταχθούν στο πλευρό της, η κα Πατούλη – Σταυράκη μιλά αποκλειστικά στο Χ-τύπο για το όραμά της για το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και τους τομείς οι οποίοι χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης, ενώ αποκαλύπτει την μέχρι στιγμής αποδοχή των δημοτών αναφορικά με την υποψηφιότητά της.

 

Κυρία Πατούλη – Σταυράκη, πώς έχουν υποδεχτεί οι πολίτες του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης της υποψηφιότητά σας για την δημαρχία;

Η υποδοχή και η αποδοχή της υποψηφιότητας μου από τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου, με έχει συγκινήσει ιδιαιτέρως. Οι καθημερινές συζητήσεις μου με δημότες, γυναίκες και άνδρες, αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης, τόσο στην Πεύκη, όσο και στη Λυκόβρυση, αποτυπώνουν ένα πολύ ευνοϊκό κλίμα για μία υποψηφιότητα με όραμα και σχέδιο για το Δήμο μας, με γνώση και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, αλλά και με διάθεση να συνεχίσει όσα θετικά έχουν γίνει, αλλά και να προχωρήσει σε πολλές και σημαντικές αλλαγές. Οι δημότες συνειδητοποιούν ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας Ότι πρέπει να διευρύνουμε όσα θετικά έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές. Ότι πρέπει να επιλέξουμε έναν δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης που διασφαλίζει τοπική ανάπτυξη, καλύτερη καθημερινότητα, καλύτερη ποιότητα ζωής για όλες και όλους μας. Αυτό ακριβώς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε.

 

Αυτήν την περίοδο συμπληρώνετε το ψηφοδέλτιό σας. Ποια είναι τα κριτήριά σας στην επιλογή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων;

Οφείλω να ομολογήσω ότι η πολύ μεγάλη διάθεση συμμετοχής πολύ αξιόλογων συνδημοτών μας, καθιστά δύσκολο το έργο της συμπλήρωσης του ψηφοδελτίου μας. Όπως γνωρίζετε, ήδη έχουν ανακοινωθεί 32 υποψήφιοι, που θα είναι δίπλα μου και θα παρουσιαστούν επισήμως στην εκδήλωση του Συνδυασμού μας «Ενωμένοι», την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 18.30 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Πρόκειται για γυναίκες και άνδρες, με σημαντική προσφορά στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της Πεύκης και της Λυκόβρυσης. Συμπολίτισσες και συμπολίτες έμπειρους στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και άλλες και άλλους που επιθυμούν να εμπλακούν και να προσφέρουν για πρώτη φορά. Επιστήμονες και επαγγελματίες, νεότερους και μεγαλύτερους. Με όλες και όλους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες αντιλήψεις για την επόμενη ημέρα του Δήμου μας, την ίδια πεποίθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν κινητοποιηθούμε πρώτα εμείς. Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους, για την απόφαση τους να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για το Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει. Η συμμετοχή τους με τιμά ιδιαίτερα. Με την ίδια λογική, της αξίας, της προσφοράς, της διάθεσης για σκληρή δουλειά, θα συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο μας, με πρόσωπα που θα προκαλέσουν αίσθηση.

 

 

 

Υπάρχει συνεργασία με τον απερχόμενο δήμαρχο και γενικότερα με την παράταξη, με την οποία άλλωστε είχατε συνεργαστεί, στην προηγούμενη δημοτική περίοδο;

Τιμώ την προσφορά του απερχόμενου Δημάρχου. Πρόθεση μας είναι εφ’ όσον οι δημότες μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, να αξιοποιήσουμε όσα θετικά έχουν γίνει, να τα χρησιμοποιήσουμε ως αφετηρία και βάση για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Με τον Τάσο Μαυρίδη γνωριζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια και η σχέση μας ήτα πάντοτε σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού.

 

Πόσο χρήσιμη είναι η εμπειρία σας από το Δίκτυο SDG 17 Greece, του επίσημου φορέα για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην πατρίδα μας; Υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσατε να τα αξιοποιήσετε στη διοίκηση του δήμου;

Θα χαρακτήριζα τη δημιουργία και λειτουργία του SDG 17 Greece, τεράστιο σχολείο για τη λειτουργία και το ρόλο της αυτοδιοίκησης, όχι μόνο σε τοπικό και εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Όχι μόνο σε επίπεδο διαχείρισης σημαντικών ζητημάτων και προτεραιοποίησης στόχων, αλλά και σε επίπεδο αντίληψης για εύρος των παρεμβάσεων ενός Δήμου σε κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο. Ένας Δήμος, σήμερα, οφείλει να χειρίζεται αποτελεσματικά τα τοπικά ζητήματα, να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους Δημότες, αλλά και να συμβάλει στην επίτευξη παγκόσμιων στόχων που διασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία ατομικών δικαιωμάτων, συνεργασίες, καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι εμπειρίες από τη συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων, το Δίκτυο Βιώσιμη Πόλη, δεκάδες Δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και από Συνέδρια και συμμετοχή σε διεθνείς εκδηλώσεις, ασφαλώς και θα αξιοποιηθούν στη διοίκηση του Δήμου.

 

 

 

Συνηθίζουν οι παρατάξεις να αυτοχαρακτηρίζονται ως ανεξάρτητες όσον αφορά την κομματική στήριξη. Η δική σας θα έχει την στήριξη από κάποιο κόμμα;

Δεν έκρυψα ποτέ τις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις μου για την κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική. Ούτε και τη σχέση μου με τη Νέα Δημοκρατία. Ο συνδυασμός μας για το Δήμο, το γνωρίζετε, ονομάζεται «Ενωμένοι». Ακριβώς, διότι πιστεύουμε είναι η ώρα να ξεπεράσουμε κομματικές ταμπέλες και φραγμούς και να δουλέψουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε το Δήμο που θέλουμε και την ποιότητα ζωής που μας αξίζει. Ότι, ανεξαρτήτως τις πολιτικής ή κομματικής προτίμησης μας, επιζητούμε τη σύνθεση, που προκύπτει μέσα από θέσεις και αντιθέσεις και επιδιώκουμε τη συμπόρευση με καθέναν και καθεμία που νοιάζεται για το Δήμο μας και τη ζωή μας.

 

Αν θα έπρεπε να διαλέξετε μεταξύ των τριών σημαντικότερων ζητημάτων – προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος, ποια θα λέγατε ότι είναι αυτά και πως θα προσπαθήσετε να τα αντιμετωπίσετε αν είστε η επόμενη δήμαρχος;

Είναι πολύ περισσότερα από τρία τα σημαντικά και επείγοντα ζητήματα που ο Δήμος μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ξεκινώ από την ανάγκη να υλοποιήσουμε άμεσα παρεμβάσεις, ώστε να πετύχουμε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να προσφέρει στους δημότες τον «πολιτισμό της καθημερινότητας».

Με ενίσχυση και ανασχεδιασμό της λειτουργίας του τομέα καθαριότητας. Με διεύρυνση της λειτουργίας των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και δημιουργία νέων δυνατοτήτων στήριξης συνδημοτών μας ΑΜΕΑ και ατόμων που έχουν ανάγκη. Με δημιουργία παρατηρητηρίου κατάστασης σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, ώστε τόσο οι λειτουργικές τους ανάγκες, όσο και ανάγκες συντήρησης και επισκευών να καλύπτονται άμεσα. Με την εφαρμογή συστημάτων τηλε-διοίκησης, που κάνουν την καθημερινότητα πιο απλή, από τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον «έξυπνο» φωτισμό, έως την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Με συντήρηση των υποδομών πολιτισμού και αθλητισμού και δημιουργία νέων, αλλά και στήριξη των φορέων και συλλόγων που σήμερα λειτουργούν και της διασύνδεσης της δράσης τους.

Παράλληλη οφείλει να είναι η παρέμβαση του Δήμου για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των δημοτών και της περιουσίας τους. Πρώτο μας μέλημα η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου και η θεσμοθέτηση σταθερής μεταξύ μας συνεργασίας. Πέρα από αυτό, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην επανασύσταση μιας καλά οργανωμένης δημοτικής αστυνομίας, που φροντίζει για τη στάθμευση, διασφαλίζει την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία της πόλης και αντιμετωπίζει τη μικροπαραβατικότητα.

Την ίδια στιγμή, η αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, θα επιτρέψει το σχεδιασμό έργων υποδομής, πάντα στη λογική τη πράσινης ανάπτυξης, ενώ η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία, θα οδηγήσει σε καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, σε πλήρη διαφάνεια και στον πολλαπλασιασμό των δυνατοτήτων συμμετοχής κάθε δημότη στη λειτουργία του Δήμου.

 

 

Γενικότερα, ποια θα είναι η φιλοσοφία διοίκησής σας;

Συνεργασία, σύνθεση, διαφάνεια, ενότητα, συστηματική δουλεία, σταθερή παρουσία δίπλα σε κάθε δημότη. Ενιαία ταυτότητα. Δύο πόλεις – ένας Δήμος. Παραλλήλως, έντονη και συστηματική διεκδίκηση όσων η Λυκόβρυση και η Πεύκη δικαιούνται. Είμαι έτοιμη να αξιοποιήσω όλες μου τις δυνατότητες και τις δυνάμεις, για να διεκδικήσω και να πετύχω όσα αξίζουν στην Πεύκη, τη Λυκόβρυση, σε κάθε μία και κάθε έναν από εμάς.

 

Τέλος, για ποιους λόγους θα ζητούσατε από τους δημότες να ρίξουν το δικό σας ψηφοδέλτιο στην κάλπη στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές;

Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου στη Λυκόβρυση και την Πεύκη, με γνωρίζουν χρόνια και με γνωρίζουν καλά. Γνωρίζουν, λοιπόν, ότι εννοώ κάθε τι που λέω. Ότι γνωρίζω τα προβλήματα του Δήμου και έχουμε, με τους συνεργάτες μου, διαμορφώσει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές λύσεις για κάθε ένα από αυτά. Ότι θα εργαστώ σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ότι θέλω, ξέρω και μπορώ να διεκδικήσω όσα ο Δήμος μας δικαιούται. Ότι θα είμαι δίπλα τους, όπως ήμουν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ